Per 10 augustus zijn horecaondernemers verplicht hun gasten te vragen om zich te registreren ten behoeve van bron- en contactonderzoek door de GGD. Wat betekent dit? Het aangepaste Protocol Horeca is nu beschikbaar. KHN zet de belangrijkste regels voor je op een rij en heeft handige tools voor je ontwikkeld.

De regels per 10 augustus

  • De horeca moet voor binnen én buiten, ongeacht de omvang van de horecagelegenheid, werken op basis van reservering (vooraf of aan de deur), een gezondheidscheck zonder registratie van antwoorden, het toekennen van een vaste zitplaats (placering) aan een tafel of aan de bar en vragen om contactgegevens van bezoekers.
  • Vraag of de gast bij een positief antwoord op een van de vragen van de gezondheidscheck naar huis wil gaan.
  • Horecaondernemers zijn verplicht de gast te vragen om de naam en contactgegevens van gasten te registreren voor een eventueel bron- en contactonderzoek van de GGD.
  • Gasten laten die naam en contactgegevens op vrijwillige basis registreren.
  • De geregistreerde naam en contactgegevens mogen uitsluitend worden gebruikt voor bron- en contactonderzoek door de GGD en op verzoek van de GGD.
  • Als gasten geen naam of contactgegevens willen achterlaten, dan mogen zij niet worden geweigerd.
  • Als de gegevens met toestemming van de gast worden geregistreerd, zullen die na 14 dagen moeten worden vernietigd.

Protocol Horeca per 10 augustus

Download hier het aangepaste protocol Horeca per 10 augustus 2020.

Download voorbeelden gezondheidscheck & registratieformulier bron- en contactonderzoek contactgegevens

KHN heeft voorbeelden voor een gezondheidscheck & registratieformulier bron- en contactonderzoek contactgegevens voor je opgesteld. Deze tools voldoen aan de privacyrichtlijnen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens