Wist je dat maar liefst 81 procent van de vrouwen in de leeftijd van 18 tot 34 jaar op straat en in het uitgaansleven geconfronteerd wordt met grensoverschrijdend en/of intimiderend gedrag? Ook gasten én medewerkers in de Haarlemse horeca maken dit mee.

Van de cijfers schrik je, laat staan hoe het is als het jezelf overkomt. Dat hakt erin en kan traumatisch zijn. En het overkomt niet alleen vrouwen.

Veilige en gastvrije omgeving

De horeca wil graag een veilige en gastvrije omgeving bieden aan iedereen. Daarom zal horecaondernemers er alles aan gelegen zijn om grensoverschrijdend of intimiderend gedrag in de zaak of net erbuiten tegen te gaan. Al was het maar omdat iedere ondernemer zijn gasten graag terug ziet komen. En niet bekend wil staan als 'die zaak waar wel eens wat gebeurt'.

Wat kan je doen?

Vier Haarlemse, samenwerkende vrouwenorganisaties hebben hier een concreet voorstel voor: sluit je aan bij ‘Ask for Angela’ en laat zien dat je een horecazaak bent waar je dit ‘codewoord’ kunt gebruiken als je te maken hebt met grensoverschrijdend en/of intimiderend gedrag. Zodra een gast een van jouw medewerkers vraagt of Angela vanavond werkt, is het enige wat je hoeft te doen: iemand even naar achteren meenemen, een taxi bellen of bijvoorbeeld je gast veilig naar buiten begeleiden.

Hoe doe je mee?

Wil je meedoen aan 'Ask for Angela'? Neem dan contact op met Orange the World Noord-Holland Zuid, het samenwerkingsverband van vrouwenorganisaties. En bestel de toolkit met raamstickers, bierviltjes, posters en instructies voor personeel.

Mail naar orangetheworld.nhz@gmail.com en laat jouw gegevens achter. Er wordt dan zo snel mogelijk contact opgenomen.

Meer weten?

Wil je meer weten of mee doen aan dit project? Mail naar orangetheworld.nhz@gmail.com of download bijgaande informatie ‘Wat betekent meedoen met Ask for Angela?

Kijk voor meer informatie op Youtube Ask for Angela - BNNVARA.


Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens