Afgelopen weekend heeft er een spoedoverleg plaatsgevonden tussen demissionair minister Grapperhaus (Justitie & Veiligheid) en KHN over de opgelopen emoties bij horecaondernemers na het nieuws van de persconferentie van vrijdag 12 november. Op woensdag 17 november spreekt KHN met demissionair ministers Grapperhaus en Blok over slimmere maatregelen en over financiële compensatie.

Ferd Grapperhaus gaf afgelopen weekend aan begrip te hebben voor de emoties en onzekerheid van horecaondernemers en gaf tegelijk aan dat we met zijn allen samen moeten werken om het virus onder controle te krijgen.

Spoedbijeenkomst over 'smart solutions'

KHN heeft de zorgen die leven bij leden wederom goed toegelicht en dat heeft geresulteerd in de belofte van de minister voor een spoedbijeenkomst op 17 november week demissionair minister Blok (Economische Zaken & Klimaat) en hemzelf met KHN om te kijken naar ‘smart solutions’ hoe maatregelen eventueel beter of slimmer kunnen worden gemaakt en toegepast. En uiteraard over de financiële compensatie.

'Inloop tot 20 uur-model' voorkomt drukte

Minister Grapperhaus gaf het belang aan van naleving van de bestaande regels en dat dat de beste manier is om het virus onder controle te krijgen. KHN wil een slimmere manier van de maatregelen inzetten zoals het ‘inloop tot 20 uur-model', waarbij gasten slechts tot 20 uur bij een horecagelegenheid naar binnen mogen. Gasten die dan binnen zijn, mogen zo lang blijven als de oorspronkelijke sluitingstijd. Deze methode brengt niet meer vervoersbewegingen met zich mee en voorkomt het zogenaamde kroeghoppen waar het OMT bang voor is. Daarnaast voorkomt het drukte en ophopingen in de publieke ruimte rond 20 uur, vermindert het de kans op doorgaan thuis met feesten en ook illegale feesten. En de geleidelijke(re) uitstroom zal het ook voor handhavers beter te behappen maken.

Uiteraard brengen we je op de hoogte van de uitkomst van de spoedbijeenkomst.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens