Vanaf nu kunnen organisaties en samenwerkingsverbanden in de horeca subsidie aanvragen bij het Horeca Ontwikkel Platform (HOP) voor projecten die starten in 2025 of 2026. De deadline voor 2025 nadert al snel, dus vraag direct subsidie aan!

Na de start van HOP op 1 april 2025 zijn KHN, De Horecabond en CNV direct aan de slag gegaan om het aanvragen van subsidie voor 2025 en 2026 mogelijk te maken. Hiermee willen we de horecasector al op korte termijn een positieve impuls geven.

Waarvoor is de subsidie?

De subsidie is bedoeld voor projecten die bijdragen aan een aantrekkelijke, sterke en toekomstbestendige horecasector. Hierbij kun je denken aan het opzetten van een leertraject of opleidingsaanpak of een aanpak om de arbeidsomstandigheden te verbeteren in de sector.

Wie kan de subsidie aanvragen?

Subsidieaanvragen kunnen worden ingediend door:

  • Samenwerkingsverbanden van werkgevers en werknemers
  • Werkgeversorganisaties
  • Werknemersorganisaties

Belangrijke deadlines

  • Voor projecten in 2025: dien de subsidieaanvraag vóór 31 mei 2025 in
  • Voor projecten in 2026: dien de subsidieaanvraag vóór 31 oktober 2025 in

Hoe werkt het aanvragen?

Je kunt de subsidieaanvraag via het Aanvraagformulier projecten als onderdeel van activiteitenplannen HOP indienen. Hierop licht je onder andere de aanleiding, doelstellingen, inhoud en begroting van het project toe. Het bestuur van HOP beoordeelt de aanvragen op basis van de doelstellingen van het platform. Een aanvraag kan volledig, gedeeltelijk of niet worden toegekend.

Meer informatie en downloads

Wil je meer weten over het aanvragen van subsidie bij HOP? Alle informatie, voorwaarden en documenten vind je op horecaontwikkelplatform.nl/subsidie-aanvragen. Heb je andere vragen neem dan contact op via deze link.

Over HOP

HOP is een gezamenlijk initiatief van KHN, De Horecabond en CNV. Het platform investeert in de ontwikkeling van de horecasector door projecten te ondersteunen op het gebied van scholing, arbeidsomstandigheden en werkgelegenheid. Zo bouwen we samen aan een duurzame toekomst voor de horeca.