Onze standpunten

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is de grootste horecabranchevereniging in ons land. Wij vertegenwoordigen ruim 20.000 horecaondernemers met meer dan 230.000 medewerkers. Om de belangen van onze leden zo goed mogelijk te behartigen ondersteunen wij hen met belangenbehartiging, advies, financiële ledenvoordelen en inspiratie. Zo dragen wij bij aan een professionele en toekomstbestendige gastvrijheidsbranche.

Wij maken ons sterk voor een optimaal ondernemingsklimaat voor de horeca en werken hiervoor samen met relevante overheden en organisaties. Wij lobbyen in Brussel (Europese wetgeving), bij de landelijke overheid (nationale wetgeving) en lokaal. Lokaal zijn vooral gemeenten de gesprekspartner van onze 1200 lokale bestuurders. Op deze manier proberen we invloed uit te oefenen op wet- en regelgeving op lokaal, nationaal en internationaal niveau. 

Ter ondersteuning van onze (inter)nationale, regionale en lokale lobbyactiviteiten vindt u onderstaand alle actuele KHN-standpunten over horecaonderwerpen. Een korte situatieschets met bijbehorend standpunt van KHN per onderwerp.

Heeft u vragen of suggesties over deze standpuntenwijzer? Stuur dan een mailtje naar communicatie@khn.nl.

Terug