Hoe herken je mensenhandel? Maak gebruik van onze tools!

Om de veiligheid in en rond jouw zaak te verbeteren, heeft KHN voor een aantal thema's, zoals Mensenhandel, zogenaamde veiligheidskaarten ontwikkeld. Op de kaarten vind je per thema tips, adviezen en checklists op het gebied van veiligheid. Ook is er een voorlichtingsfilm ontwikkeld om mensenhandel en gedwongen prostitutie te bestrijden.

Signalenkaart mensenhandel

Herken de signalen van mensenhandel in relatie tot illegale hotelprostitutie. Download de signalenkaart, deze is ook te downloaden in een Engelstalige versie.

Voorlichtingsfilm 'Please Disturb'

Ook is er een voorlichtingsfilm ontwikkeld om mensenhandel en gedwongen prostitutie te bestrijden.De voorlichtingsfilm met de titel ‘Please Disturb' is tot stand gekomen door een samenwerking van KHN, het Openbaar Ministerie (OM) en de politie. De film maakt het hotelpersoneel bewust van illegale hotelprostitutie en mensenhandel.

E-learning signalering illegale prostitutie/mensenhandel

Illegale prostitutie en mensenhandel; er zijn tal van voorbeelden dat hotels en vakantieparken hiervoor worden gebruikt. Preventieve maatregelen zorgen ervoor dat een locatie minder aantrekkelijk is voor mensenhandelaren en loverboys. Zorg bijvoorbeeld voor oplettend personeel dat signalen herkent en weet hoe hierop te reageren.

Met de e-learning van Defence for Children - ECPAT kan personeel in 10-15 minuten getraind worden op het herkennen van signalen. Er is een module voor: receptiepersoneel, schoonmaakpersoneel en technische dienst. Aan de hand van een filmpje kunnen deelnemers klikken als zij een signaal denken te zien. Herken je alle signalen? Test jezelf!!

 

 

Terug
Enquete
Doe de Personeelsscan
KHN Energiewet App banner

https://twitter.com/khn 787936653616742400