Afdeling Zaanstreek

KHN afdelingsnieuws

Basistraining Bhv (1 dag) en E-learning 17 juni in Alkmaar

03-06-2019
-

Elk bedrijf is verplicht om maatregelen te treffen voor interne hulpverlening. Wil je als horecaondernemer je bhv-diploma halen? Of je medewerkers opleiden tot bhv’er? KHN biedt in samenwerking met Chubb Fire & Security een eendaagse bhv-training met e-learning aan.

Verslag hoteloverleg Zaanse hotels 8 mei 2019

28-05-2019
-

Op woensdag 8 mei heeft het hoteloverleg plaatsgevonden met de hotelmanagers in de Zaanstreek. Ook KHN Zaantreek en gemeente Zaanstad waren bij dit overleg aanwezig. Een aantal punten die tijdens deze vergadering besproken zijn vind je onderstaand.

KHN Amsterdam voorziet geen enkel probleem om zowel Eurovisie Songfestival en F1 Dutch Grand Prix in Zandvoort te faciliteren

21-05-2019
-

Via diverse kanalen krijgen wij opmerkingen en vragen of er wel voldoende hotelkamers zijn om zowel het Eurovisie Songfestival en de F1 Dutch Grand Prix in Zandvoort te faciliteren. KHN Amsterdam is van mening dat dat geen enkel propleem is. De partijen die dit in twijfel trekken hebben geen idee van de bestaande capaciteiten, voorzieningen en infrastructuur t.o.v. de andere steden, zoals Maastricht, Rotterdam en Den Haag.

Uitnodiging - Luister, leer en ontdek tijdens het Horecaoverleg van KHN Zaanstreek op 3 juni

14-05-2019
-

Zorg dat je erbij bent! Op maandag 3 juni zijn de leden van KHN Zaanstreek van harte uitgenodigd voor het jaarlijkse horecaoverleg. Luister, leer en ontdek tijdens deze bijeenkomst. Daarnaast wissel je ervaringen uit met collega’s de regio! Het gezelligste biercafé van Assendelft opent de deuren voor ons; Tapperij De Verwachting.

Toeristenbelasting in Zaanstad de hoogste van Nederland: Zo zit het

03-05-2019
-

Steeds meer toeristen weten de Zaanstreek te vinden, ze overnachten in hotels en B&B's, maar ook bij particulieren via bijvoorbeeld Airbnb. Wist je dat voor elke overnachting toeristenbelasting betaald moet worden?

Verslag hoteloverleg Zaanse hotels 27 maart 2019

12-04-2019
-

Op woensdag 27 maart heeft het hoteloverleg plaatsgevonden met de hotelmanagers in de Zaanstreek. Ook KHN Zaantreek en gemeente Zaanstad zijn bij dit overleg aanwezig. Een aantal punten die tijdens deze vergadering besproken zijn vind je onderstaand.

Samenvatting bestuursvergadering 4 april KHN Zaanstreek

09-04-2019
-

Op donderdag 4 april jl. heeft het bestuur van KHN Zaanstreek een bestuursvergadering gehouden, en wel bij Best Western Zaan Inn, Grenehout 22, 1507 EB Zaandam.

In 9 stappen naar Excellent cameratoezicht via de gratis scan voor ondernemers in Noord-Holland

26-03-2019
-

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen camera’s in Nederland zijn. Camera’s om ondernemers, burgers en hun eigendommen te beschermen. In meer dan de helft van de gevallen blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze daardoor niet door de politie worden gebruikt om daders op te sporen.

Het Wapen van Assendelft in Assendelft is 25 jaar lid van KHN

14-03-2019
-

KHN is er trots op dat Het Wapen van Assendelft in Assendelft 25 jaar lang lid is. Het Wapen van Assendelft bestaat al sinds 1957, de huidige eigenaren Kees en Johan van Gelderen staan vanaf 1965 aan het roer. Bestuurslid Astrid van der Meer van KHN Zaanstreek feliciteerde de horecaondernemers met dit mooie jubileum.

Politiek en horeca Noord-Holland: het is tijd dat er één overheidsloket voor strandondernemers komt

08-03-2019
-

Er moet zo snel mogelijk één loket komen waar strandondernemers in Noord-Holland al hun vergunningen kunnen regelen. Daarmee moet er een eind komen aan de wirwar van overheidsloketten waar strandondernemers nu mee te maken hebben. Dit was één van de uitkomsten van het politieke debat dat KHN Noord-Holland dinsdagavond 6 maart in De Nadorst in Blokker organiseerde.

Lokaal horecanieuws in de media

40 Deelnemers aan Midzomernachtloop

15-06-2019 - 15-6-2019 om 19:00 Vrijdag vond de Coast to Coast Midzomernachtloop plaats van 'n Loopie. Om 20.30 uur vertrokken 40 wandelaars met de bus vanaf Opperdam naar Wijk aan Zee, waar de start van deze 50 km lange loop op de dag van de kortste nacht plaatsvond om 21.30 uur. Via het strand en de duinen van Wijk aan Zee werd gelopen via Heemskerk, Assendelft, Wormer, Jisp, Neck, Purmerend, Z.O. Beemster, Kwadijk en Edam naar Volendam waar bij Restaurant van den Hogen aan de Haven het eindpunt was.

Geduld raakt op na Airbnb-getreuzel van Zaanstad

14-06-2019 - Er zijn niet alleen veel hotelkamers in Zaanstad bijgekomen, ook het aantal mensen dat via Airbnb hun huis verhuurt neemt fors toe. Maar betalen die eigenlijk wel toeristenbelasting? Als ze dat niet doen (en alles wijst daarop) en de gemeente zou er in slagen de belasting voortaan wel te innen, zou de toeristenbelasting (in Zaanstad de hoogste in Nederland) gehalveerd kunnen worden.

Waarheen? Braderie, bouwdag, Artistic Park, Babbels Live, Carbagerun…

14-06-2019 - Vrijdag 14 juni: Babel-fietsexcursie, Avondvierdaagse Oostzaan, Netwerkcafé Zaanstad, Workshop 'Het dierbare stuk', Fietstocht In de Ban(ne) van Compaen, Two Too Many, AlulA & Spacewind, Saentoernooi… Zaterdag 15 juni: Voorjaarsbraderie 't Kalf, Bouwdag 2019, Artistic Park, Babel-fietsexcursie, Babbels Live, Sprintwedstrijden roeien, Top Spin tennistoernooi, Ideas & Food Festival Oostzaan, Dos Winkel, Onthulling Carbagerunauto Café De Schot, 25 jaar Tengel, Jane van Herwijnen in Het Weefhuis, Du