Afdeling Zaanstreek

KHN afdelingsnieuws

Verslag hoteloverleg Zaanse hotels 27 maart 2019

12-04-2019
-

Op woensdag 27 maart heeft het hoteloverleg plaatsgevonden met de hotelmanagers in de Zaanstreek. Ook KHN Zaantreek en gemeente Zaanstad zijn bij dit overleg aanwezig. Een aantal punten die tijdens deze vergadering besproken zijn vind je onderstaand.

Workshop Dossieropbouw en ontslag (halve dag) 27 mei in Heemskerk

11-04-2019
-

Je wilt een goede werkgever zijn en tegelijkertijd voorbereid zijn als je tot ontslag wilt overgaan. Tijdens de workshop Dossieropbouw en ontslag leer je in een halve dag meer over de eisen die gesteld worden aan het personeelsdossier. En je weet welke acties je moet ondernemen voordat je tot ontslag kan overgaan.

Samenvatting bestuursvergadering 4 april KHN Zaanstreek

09-04-2019
-

Op donderdag 4 april jl. heeft het bestuur van KHN Zaanstreek een bestuursvergadering gehouden, en wel bij Best Western Zaan Inn, Grenehout 22, 1507 EB Zaandam.

Cursus Marketing in de horeca (1 dag) 14 mei in Bloemendaal

02-04-2019
-

Je wilt je vaste gasten binden en nieuwe gasten verleiden om voor jou te kiezen. Maar hoe doe je dat in een wereld met een enorm horeca-aanbod? Met deze cursus weet je hoe je verschillende marketingmiddelen inzet om bekende en nieuwe gasten naar jouw horecabedrijf te trekken.

In 9 stappen naar Excellent cameratoezicht via de gratis scan voor ondernemers in Noord-Holland

26-03-2019
-

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen camera’s in Nederland zijn. Camera’s om ondernemers, burgers en hun eigendommen te beschermen. In meer dan de helft van de gevallen blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze daardoor niet door de politie worden gebruikt om daders op te sporen.

Gratis training overvalpreventie in de horeca 7 mei in Castricum

25-03-2019
-

Meld je snel aan voor een gratis overvalpreventietraining! Je krijgt concrete handvatten en leert om effectief te blijven handelen voor jouw eigen veiligheid en die van je medewerkers en gasten. Kijk snel voor een training bij jou in de buurt.

Het Wapen van Assendelft in Assendelft is 25 jaar lid van KHN

14-03-2019
-

KHN is er trots op dat Het Wapen van Assendelft in Assendelft 25 jaar lang lid is. Het Wapen van Assendelft bestaat al sinds 1957, de huidige eigenaren Kees en Johan van Gelderen staan vanaf 1965 aan het roer. Bestuurslid Astrid van der Meer van KHN Zaanstreek feliciteerde de horecaondernemers met dit mooie jubileum.

Politiek en horeca Noord-Holland: het is tijd dat er één overheidsloket voor strandondernemers komt

08-03-2019
-

Er moet zo snel mogelijk één loket komen waar strandondernemers in Noord-Holland al hun vergunningen kunnen regelen. Daarmee moet er een eind komen aan de wirwar van overheidsloketten waar strandondernemers nu mee te maken hebben. Dit was één van de uitkomsten van het politieke debat dat KHN Noord-Holland dinsdagavond 6 maart in De Nadorst in Blokker organiseerde.

KHN Amsterdam accepteert geen nieuwe verhoging toeristenbelasting

19-02-2019
-

Wethouder Kock van Financiën bereidt plannen voor om invulling te geven aan het coalitieakkoord om via toeristen vanaf 2020 105 miljoen extra inkomsten op te halen. Dit is boven op de huidige 86,7 (opbrengsten 2018). In totaal dus 191 miljoen.

Koopstroomonderzoek 2018: Online shoppen vooral effect op middelgrote centra

15-02-2019
-

Het aantal mensen dat online winkelt, blijft nog steeds toenemen. Dat heeft met name effect op middelgrote winkelcentra. Winkels in deze gebieden zien hun omzet teruglopen. Dat is een van de conclusies uit het ‘Randstad Koopstromenonderzoek 2018’. Opvallend is dat de grote centra hun positie juist verstevigen.

Lokaal horecanieuws in de media

Lintje voor Westzaner Cees Dubbelaar

16-04-2019 - Cees Dubbelaar uit Westzaan is dinsdagavond koninklijk onderscheiden voor zijn jarenlange inzet voor de Zeil- en Watersportvereniging Uitgeest (ZWVU). Sinds 1994 is Cees Dubbelaar voorzitter van de ZWVU. Hij vervult al 35 jaar verschillende vrijwilligersfuncties in het watersportwereldje. Locoburgemeester Gerard Slegers van Zaanstad reikte het lintje uit in restaurant Havenrijk in Uitgeest. Dubbelaar werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Preventief fouilleren en verkeerscontrole: aanhoudingen en 18 drankrijders

14-04-2019 - Bij een actie in de nacht van zaterdag op zondag waarbij preventief gefouilleerd werd in het centrum van Zaandam, zijn twee minderjarigen met een mes aangetroffen. In een horeca-gelegenheid werd een persoon aangetroffen die gesignaleerd stond, één persoon werd wegens 'strafbare feiten' aangehouden. Bij verkeerscontroles werden 18 mensen uit het verkeer gehaald die met teveel drank op reden.

Hostel in pand Rockcafé Jinx

13-04-2019 - In februari van dit jaar werd een horeca-exploitatievergunning afgegeven voor café Het Pand, Zuiddijk nr 7 in Zaandam, het pand waar voorheen Rockcafé Jinx zat. Zaanstad heeft bekend gemaakt dat er ook een vergunning voor de vestiging van een hostel in het pand (voor nr. 7A) is aangevraagd. Jinx werd in juni 2017 gesloten nadat er een wietplantage in de kelder van het pand was gevonden.