AI toegespitst op HR binnen de horeca

In deze interactieve training van een halve dag ontdek je hoe AI kan worden ingezet om HR-processen binnen de horeca te stroomlijnen en te verbeteren.

We beginnen met de basis van AI en Generatieve AI en verkennen vervolgens hoe je deze technologieën praktisch toe kunt passen in HR-taken zoals werving, emailcorrespondentie en het ontwikkelen van compliance- en leermateriaal.

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor HR-medewerkers in de horeca die willen leren hoe AI hun dagelijkse werkzaamheden kan vereenvoudigen en verbeteren.

Programma

Tijdens de training gaan we aan de slag met:

  • Introductie in AI en Generatieve AI: Wat zijn dit voor technologieën en hoe worden ze al gebruikt binnen de horeca en HR?
  • Praktische voorbeelden van AI in de horeca.
  • AI voor werving en selectie: Leer hoe je AI kunt gebruiken om vacatureteksten te schrijven en te automatiseren, en hoe AI kan helpen bij het efficiënt screenen van sollicitanten.
  • AI voor emailcorrespondentie: Ontdek hoe AI kan helpen bij het beheren en automatiseren van emailcorrespondenties met sollicitanten en medewerkers, voor snellere en effectievere communicatie.
  • Ontwikkelen van compliance- en leermateriaal: Zie hoe AI kan worden ingezet voor het creëren en personaliseren van compliance-documentatie en trainingsmateriaal, wat bijdraagt aan een consistente leerervaring voor alle medewerkers.
  • Praktische hands-on oefeningen waarbij je leert hoe je deze tools en technieken daadwerkelijk kunt toepassen in je dagelijkse werk.

Praktische informatie

  • Benodigdheden: We raden deelnemers aan om een eigen laptop mee te nemen. De sessie bevat praktische oefeningen waarbij het gebruik van een laptop de leerervaring zal verrijken. Als dit niet mogelijk is, laat het ons weten, zodat we de nodige voorbereidingen kunnen treffen.

Voor een optimale ervaring tijdens de training, raden we alle deelnemers aan om vooraf een account aan te maken bij ChatGPT:

  1. Bezoek OpenAI en selecteer 'Try ChatGPT'.
  2. Volg het aanmeldproces, vul de vereiste informatie in en verifieer je e-mail.
  3. Met toegang tot ChatGPT 3.5, de gratis versie, kunnen we samen praktische oefeningen uitvoeren tijdens de sessie.