Blik op de toekomst

De horeca is grotendeels weer open, maar de financiële crisis is voor veel bedrijven nog lang niet voorbij. Hoe sta jij er financieel voor?

Het project ‘Blik op de toekomst, met perspectief vooruit’ is een initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW - KHN is bij beide aangesloten - in samenwerking met KVK en Ondernemersklankbord. Het project wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Binnen dit project zijn twee tools ontwikkeld die jou als ondernemer in staat stellen om te checken hoe jouw bedrijf er financieel voor staat, hoe je presteert ten opzichte van andere ondernemers en waar je hulp kan krijgen als je in zwaar weer verkeert.

Tools

  • MKB Toekomstcheck van VNO-NCW
    Om deze gratis tool in te vullen, moet je jouw administratie bij de hand hebben. Er wordt gevraagd naar inkomsten en uitgaven, zowel van vorig jaar als wat je verwacht dat er binnenkomt (toekomst). Met deze check heb je binnen 15-20 minuten inzicht of je genoeg geld hebt om aan je financiële verplichtingen te voldoen. Je hebt geen financiële achtergrond nodig. Na het invullen krijg je je resultaten in een persoonlijk dashboard en concrete tips. Voor vragen kun je een helpdesk bellen of mailen.
  • Whitepaper financieel plan van jouw bedrijf
    In deze mini-whitepaper van VNO-NCW lees je hoe je met een financieel plan beter zicht krijgt op de financiën van je bedrijf. Door je te verdiepen in je financiële positie, kun je beter vooruitkijken en sparren met een boekhouder of accountant. Zo maak je met cijfers onderbouwde keuzes voor de toekomst.
  • MKB Diagnosetool via KvK
    De MKB Diagnosetool geeft met een adviesrapport inzicht in je financiële gezondheid, je online zichtbaarheid, hoe je presteert binnen jouw sector, de waarde van jouw bedrijf en advies op maat voor je volgende stap. Het doorlopen van de tool duurt 5 minuten en is gratis. Hou je verlies- en winstrekening bij de hand.

IMK

Daarnaast heeft het IMK de Good Company score. Dit is een gezondheidstest voor kleine ondernemingen. IMK is kort na de Tweede Wereldoorlog als Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf door de overheid opgericht om ondernemers in Nederland financieel te ondersteunen bij herstel en groei van hun bedrijven. Inmiddels is IMK geprivatiseerd en dus niet meer gelinkt aan de overheid. Echter zit deze maatschappelijke missie nog steeds in het bloed. KHN ziet dan ook dat er meerdere gemeenten zijn die samenwerken met IMK (de gemeente betaalt het traject) zodat ondernemers gebruik kunnen maken van hun diensten.

Gesprek met regiomanager KHN

Zie je door de bomen het bos niet meer en zou je op weg geholpen willen worden door een regiomanager van KHN, dan is dat uiteraard mogelijk. Meerdere regiomanagers zijn gespecialiseerd in het doen van een korte analyse van jouw bedrijf, zonder vergaande voorbereiding of extra kosten. In een gesprek van maximaal 1,5 uur helpen zij je op weg en geven zij advies over de te nemen stappen. Neem contact op met jouw regiomanager voor de mogelijkheden om een afspraak in te plannen.

Lees ook...