Financieel advies voor jouw horecazaak

Kun jij wel wat advies gebruiken over de financiële situatie van je horecabedrijf? Of overweeg je een horecazaak te openen en heb je hulp nodig bij het financiële deel van je ondernemingsplan? Maak dan gebruik van de bedrijfseconomische ondersteuning van KHN. Tijdens een adviesgesprek met een van onze experts krijg jij inzicht in de financiële gezondheid van je (toekomstige) bedrijf én helpen we je deze te verbeteren. En voor leden van KHN is zo'n gesprek helemaal gratis!

We bieden bedrijfseconomische ondersteuning aan bestaande bedrijven (BEO) en aan starters (BOS) en hebben al ruim 400 horecaondernemers voorzien van advies. Geïnteresseerd? Vraag jouw digitale adviesgesprek aan en ontvang direct praktische adviezen van experts op het gebied van horeca en financiën. Vul het formulier onderaan deze pagina in óf neem direct contact op met Richard of Dominique.

Richard Dijkgat
Dominique Tettero

Bedrijfseconomische ondersteuning (BEO)

Veel horecaondernemers hebben het financieel zwaar. Door de nasleep van corona in combinatie met de energiecrisis, een hoge inflatie en stijgende personeelskosten kan het lastig zijn om het hoofd boven water te houden. Blijven de financiële lasten zich bij jouw bedrijf ook opstapelen en heb je moeite het overzicht te bewaren? Vraag dan bedrijfseconomische ondersteuning (BEO) aan.

Waarom BEO van KHN?

Omdat we al zoveel ondernemers hebben geadviseerd, hebben we goed inzicht in de verschillende financiële aspecten van een gemiddeld horecabedrijf. Denk aan de bezettingsgraden en kamerprijzen van hotels in Nederland, de inkoopwaarde en brutowinst per bedrijfstype en de productiviteit en kosten van arbeid per bedrijfstype. Daardoor kunnen we een goede inschatting maken van de situatie en verbeterpunten van jouw bedrijf.

Hoe ziet zo’n gesprek eruit?

Tijdens het adviesgesprek maken we een inschatting van de capaciteit of het potentieel van jouw bedrijf. Vervolgens maken we een inschatting van alle kosten en bepalen we het indicatieve resultaat. De overwinst zetten we af tegen de opgelopen schulden. In de meeste gevallen leidt dit tot een globale waardebepaling. We maken zo de problemen inzichtelijk en kunnen samen met jou bepalen of je bedrijf binnen een redelijke termijn weer financieel gezond kan worden. En natuurlijk vertellen we je ook heel concreet hoe je dat voor elkaar kunt krijgen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een reorganisatie
  • Aanpassingen van de dienstverlening of het concept
  • Schuldsaneringsplan en gesprekken met verhuurders en banken
  • Aandelentransactie of partner aan het bedrijf toevoegen
  • Herfinanciering van de onderneming
  • Doornemen van financiële noodmaatregelen en subsidies

En als de conclusie is dat je helaas beter kunt stoppen met het bedrijf, helpen we je natuurlijk ook bij dat proces.

Bedrijfsondersteuning aan starters (BOS)

Overweeg jij om een horecazaak te beginnen? Dan kan het een uitdaging zijn om financieel alles op een rijtje te zetten en niks over het hoofd te zien. Terwijl dat cruciaal is voor een gezond horecabedrijf. We adviseren je daarom graag en leggen samen met jou de basis voor een goed cijfermatig doordachte opzet van het ondernemingsplan. We hebben al veel startende horecabedrijven geadviseerd en hebben daardoor een goed inzicht in de te verwachte kosten. Na afloop geven we jou een eerlijke go or no-go beslissing. Essentieel voor een goede start van jouw bedrijf.

Maak een online adviesafspraak

Meer contactmogelijkheden met KHN.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens