KHN Nieuwsoverzicht

KHN en Dutch Cuisine lanceren Lente Impact menu voor duurzamere horeca

20-03-2019
-

De Impact menu’s zijn klimaatvriendelijk en kunnen met minder impact op het milieu worden geserveerd

Early bird aanbieding Nationale Horecadag: Meld je aan in maart en betaal slechts € 50

19-03-2019
-

Op dinsdag 21 mei a.s. openen horecaondernemers in het hele land hun deuren tijdens Nationale Horecadag

Nieuwe nalevingscijfers leeftijdsgrens alcohol bekend

19-03-2019
-

Uit de cijfers blijkt dat de naleving van de leeftijdsgrens in de horeca helaas is verslechterd

KHN en andere branches vragen aandacht Eerste Kamer voor gevolgen WAB

19-03-2019
-

KHN overhandigde samen met andere branches een manifest met onze bezwaren tegen de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) aan de Eerste Kamer.

Assistentiehond altijd welkom in horeca

18-03-2019
-

Goede informatie biedt duidelijkheid voor iedereen. Het is heel simpel: assistentiehonden zijn altijd welkom!

Oproep KHN voor Provinciale Statenverkiezingen: voorkom wildgroei en overaanbod horeca

16-03-2019
-

In veel binnensteden onstaat overaanbod van horeca, vooral doordat gemeenten leegstaande winkelpanden steeds vaker 'vullen' met horeca. KHN roept provincies daarom op om regie te pakken en wildgroei van horeca tegen te gaan.

Jean Dhooge van De Oesterij in Yerseke Meest Markante Horecaondernemer van Zeeland

14-03-2019
-

KHN Zeeland heeft Jean Dhooge van De Oesterij in Yerseke uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer van Zeeland

KHN-voorzitter bij De Hofbar: bescherm horecaondernemers beter bij geweldsincidenten

14-03-2019
-

Verschillende horecaondernemers zijn de dupe van kwaadwillenden die een handgranaat voor hun deur leggen. KHN wil dat deze horecaondernemers beter beschermd worden.

Weer Brexit-stemming: deal of geen deal?

12-03-2019
-

Wat betekent de Brexit voor jou als horecaondernemer? KHN geeft tips!

Zes van de tien retailers en hoteleigenaren maken zich zorgen over macht online platforms

12-03-2019
-

Uit onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam blijkt dat bijna 60% van de retail- en hotelondernemers in Nederland zich zorgen maakt over de grote macht van online platforms, zoals Booking.com, Amazon en Alibaba.

Met KHN Jong op inspiratietour in Den Haag. Ga je mee?

11-03-2019
-

Op 8 april a.s. is er een inspiratietour speciaal voor KHN Jong, een netwerk van jonge horecaondernemers. Ga mee en meld je snel aan!

Horeca groeit tot 2025 met 100.000 medewerkers 

11-03-2019
-

Arbeidsmarktmonitor SVH en KHN: aantal horecabedrijven groeit, dus zijn er ook meer medewerkers nodig.

Vergroot je omzet met kleinere porties

06-03-2019
-

KHN geeft tips voor kleinere porties

Samenwerking KHN en gemeente Enschede en Weert om naleving NIX18 te verbeteren

05-03-2019
-

Naleving leeftijdsgrens kan en moet beter: KHN en gemeente Enschede en Weert starten pilot NIX18

KHN positief over campagne tegen voedselverspilling

04-03-2019
-

Vandaag start een campagne tegen voedselverspilling. KHN geeft voorbeelden en tips.

Horecaomzet in 2018 6,9% hoger

28-02-2019
-

Het aantal consumpties en overnachtingen steeg met 1,7 procent.

Pinnen is in, maar contant betalen kan nog in bijna elke horecazaak

26-02-2019
-

88 procent van de horecaondernemers accepteert zowel contant geld als pinbetalingen

Pim van Beurden van De Zwaan gekozen tot de Meest Markante Horecaondernemer van Brabant

25-02-2019
-

KHN Brabant heeft horecaondernemer Pim van Beurden van o.a. grand café De Zwaan in Hilvarenbeek uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer in de regio Brabant.

Wat weten jouw medewerkers over hun pensioen?

25-02-2019
-

Het Pensioenfonds Horeca en Catering heeft filmpjes gemaakt om horeca- en cateringmedewerkers te stimuleren om even stil te staan bij hun inkomen voor later.

73% van de horecaondernemers volop bezig met gezondheid gasten

20-02-2019
-

73% van de horecaondernemers is al volop bezig om zijn aanbod van eten en drinken gezonder te maken

Word gratis Bier Butler restaurant en maak kans op een Bierista bieropleiding

18-02-2019
-

Geeft jouw restaurant ook bieradvies bij de gerechten en wil je dat jouw restaurant ook bij de beste bier & food locaties op BookDinners wordt vermeld? Stuur een mail en maak kans op een gratis Bierista bieropleiding. De Bierista Bieropleiding leert je van alles over bier, inclusief de basisbeginselen van bier/foodpairing.  

Meer Nederlanders kiezen voor zomervakantie in eigen land

14-02-2019
-

Van de 12 miljoen vakantiegangers blijft 28 procent binnen de Nederlandse grens. Goed nieuws voor de horeca!

Serveer jij een zoutbewust menu tijdens de Nierstichting Restaurant Driedaagse?

13-02-2019
-

Tijdens de aftrap van de Nierstichting Restaurant Driedaagse riep staatssecretaris Blokhuis van VWS restaurants op om mee te doen aan dit culinaire evenement op 12, 13 en 14 maart 2019

Interview KHN-voorzitter Robèr Willemsen in Snackkoerier

12-02-2019
-

Bij de start van het nieuwe jaar interviewde vakblad Snackkoerier de voorzitter van KHN, Robèr Willemsen. In het interview vertelt Robèr Willemsen hoe KHN opkomt voor de belangen van horecaondernemers. Hoe we vechten voor een eerlijk speelveld, onder meer op het gebied van de online zoek- en bezorgplatforms.

Beleef de horeca in Kopenhagen met KHN On Tour

12-02-2019
-

Schrijf je in vóór 28 februari en ontvang € 250 korting op elke tweede deelnemer!

Lieke Weerdenburg F&B Professional of the Year 2019

06-02-2019
-

Lieke Weerdenburg, F&B Manager van Van der Valk Hotel Uden Veghel, heeft de F&B Professional of the Year Award 2019 in ontvangst genomen

Meerderheid horecaondernemers ziet aantal no shows toenemen

05-02-2019
-

62 procent van de horecaondernemers ziet aantal no shows toenemen

KHN: Lage ww-premie jongeren in Wab goed voor horeca

05-02-2019
-

KHN heeft na intensieve lobby twee belangrijke successen geboekt

Werkkostenregeling voor bijvoorbeeld kerstpakket of bedrijfsuitje vanaf 2020 verruimd

05-02-2019
-

Vooral kleine werkgevers hebben voordeel van de nieuwe regeling

Verplichte energieregistratie op 1 juli, e-loket in maart open

05-02-2019
-

Verbruikt jouw bedrijf meer dan 50.000 kWh of meer dan 25.000 m3 gas per jaar? Dan ben je verplicht om vóór 1 juli 2019 aangeven welke maatregelen je hebt genomen om energie te besparen!

Vier en drie jaar cel voor ’hotelpiraten’

29-01-2019
-

Het stel is volgens de rechtbank schuldig aan het ’geraffineerd’ samenwerken bij het logeren en eten zonder te betalen in talrijke hotels.

Ondernemers: Maatregelen tijdelijk werk leveren geen extra vaste banen op

29-01-2019
-

Bijna 70% van de ondernemers vreest dat de maatregelen tijdelijk werk in de wab juist alleen maar banen gaat kosten

Aantal fastfoodrestaurants weer gegroeid

29-01-2019
-

Ook fastfood wint aan populariteit: aantal fastfoodrestaurants is afgelopen vijf jaar toegenomen met 17 procent

Pensioenfonds Horeca & Catering verhoogt pensioenen met 0,2%

28-01-2019
-

Met ons Pensioenfonds Horeca & Catering gaat het - in tegenstelling tot andere pensioenfondsen - nog redelijk goed!

KHN: meer werkvergunningen voor Aziatische koks in Nederland is een goed begin

26-01-2019
-

De Aziatische horeca mag tijdelijk 500 extra koks aantrekken uit Azië. Een goed begin, vindt KHN.

KHN informeert: nieuwe franchisewet in de maak

22-01-2019
-

 KHN zet de belangrijkste punten uit dit wetsvoorstel voor jou op een rij.

KHN maakt in 2019 weer een vuist tegen machtsmisbruik online platforms

22-01-2019
-

Ook in 2019 maakt KHN zich sterk voor een eerlijk speelveld!

Bierbrouwers verhogen weer bierprijs. Doorberekenen aan je gast of niet?

22-01-2019
-

Bierprijzen gestegen... wat kun je doen? KHN geeft tips!

Hoe zit het met de kennis van de zeven kwaliteitswaarden? Beppie ging op onderzoek uit!

22-01-2019
-

Begin 2018 introduceerde KHN de zeven kwaliteitswaarden. We zijn nu ruim een jaar verder. En wij zijn benieuwd: hoe zit het met de kennis van de zeven kwaliteitswaarden onder KHN-leden?

De Sena-regeling verandert in 2019. Wat betekent dit voor jou?

22-01-2019
-

De afspraken tussen Sena en KHN zijn veranderd per 1 januari 2019. Sena en KHN werken niet langer met een generieke lumpsumregeling voor alle leden, maar hanteren vanaf 2019 de Sena-grondslag van vierkante meters per individueel bedrijf.

Drempelhulp zorgt voor meer gasten. Zo kies je de juiste!

16-01-2019
-

Hoe kies je de juiste drempelhulp voor jouw bedrijf? KHN geeft tips!

Meerderheid horecaondernemers berekent hogere btw door aan gast

15-01-2019
-

Horecaondernemers geven aan dat ze de prijzen wel moeten verhogen, omdat ze het anders uit eigen zak moeten betalen

KHN Rekenwerk ontzorgt 34 horecabedrijven met online administratie-pakket

14-01-2019
-

Het pakket geeft hen op ieder moment van de dag inzicht in de dagelijkse resultaten van het bedrijf.

65% van de horecaondernemers doet zout ‘in de ban’

11-01-2019
-

KHN organiseert verschillende evenementen om horeca meer zoutbewust te maken

KHN: verbod op ongezond voedsel rondom school gaat niet werken

11-01-2019
-

KHN vindt een verbod geen goed idee. Om ervoor te zorgen dat jongeren meer bewuste keuzes maken op het gebied van eten moeten we veel meer doen aan voorlichting en educatie.

John Meijerink van Paviljoen Lutterzand in De Lutte is de beste biertapper van Nederland

10-01-2019
-

John Meijerink van Paviljoen Lutterzand uit De Lutte tapte het beste biertje!

Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties kiest voor opleidingen van Horeca Maatwerk

10-01-2019
-

Nieuwe samenwerking: Horeca Maatwerk gaat het opleidingsprogramma van de NVG uitvoeren, waardoor de medewerkers van de golfbanen in Nederland kunnen worden opgeleid en getraind.

Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden Beste Leerbedrijf Horeca 2018-2019

09-01-2019
-

KHN feliciteert alle medewerkers van Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden van harte met deze prijs!

Chefkok Rob Kramer wint Lekkerste Stamppot-wedstrijd met minder zout op Horecava 2019

08-01-2019
-

Rob Kramer uit Venlo grote winnaar kookwedstrijd ‘Wie maak het Lekkerste Stamppotje met Minder zout’

Wat betekent de Brexit voor jouw bedrijf? Doe de Brexit Impact Scan

08-01-2019
-

De Brexit heeft veel gevolgen voor ondernemers. En misschien ook wel voor jou als horecaondernemer.

Dutch Cuisine en KHN bieden Amsterdamse restaurants duurzaam menu aan

07-01-2019
-

Dutch Cuisine en KHN streven naar zo veel mogelijk restaurants met een duurzaam menu op de kaart. Daarom hebben zij een Dutch Cuisine Impact Menu aangeboden.

Nationale Horecadag en KHN organiseren eerste landelijke open dag voor de horeca op 21 mei 2019

07-01-2019
-

KHN maakte vandaag - tijdens de start van de vakbeurs Horecava - bekend dat zij samen met de Nationale Horecadag de eerste landelijke open dag organiseert voor de horeca.

Horecaondernemers gaan in 2019 voor kansen en groei, maar liggen wakker van krappe arbeidsmarkt

07-01-2019
-

KHN presenteerde tijdens start vakbeurs Horecava resultaten onderzoek onder 1000 horecaondernemers naar hun toekomstverwachtingen voor 2019

Doe mee met BookDinners en bouw mee aan een betere toekomst voor de horeca

07-01-2019
-

Begin 2019 goed: sluit je aan bij BookDinners

Onderzoek Wageningen: gasten tevreden met meer groenten en minder vlees

03-01-2019
-

Gasten eten meer groenten en minder vlees of vis als dit op een slimme, aantrekkelijke en kwalitatief goede manier wordt gepresenteerd. Bekijk de tips!

Aankomend KHN-directeur, Dirk Beljaarts: 'Maak een einde aan pariteitseisen'

02-01-2019
-

Op 1 januari 2019 sprak aankomend KHN-directeur Dirk Beljaarts op BNR radio over het afschaffen van pariteitsclausules, het succes van BookDinners, lobbysuccessen als de WAB-actie ‘Zo werkt het niet’ en de toekomst van de horeca.

Terug