KHN Nieuwsoverzicht

Club Vie uitgeroepen tot beste club van Nederland

19-10-2017
-

KHN feliciteert alle 'Nightlifetoppers' met hun fantastische prijzen

Laat u inspireren tijdens KHN On Tour in Leiden

17-10-2017
-

Wilt u als ondernemer van een café, wijnbar of ander drankverstrekkend bedrijf nieuwe inspiratie opdoen? Wilt u weten wat de wensen zijn van consumenten bij hun ideale avondje uit? Ga dan op dinsdag 14 november mee met KHN On Tour Cafés in Leiden!

Horeca koploper met contactloos betalen

17-10-2017
-

In de horeca betalen gasten steeds vaker met hun pinpas. En meer dan de helft van alle pintransacties in de horeca is contactloos.

Bartender Danny van der Pluijm tapt het beste biertje in de regio Nijmegen

17-10-2017
-

Het beste biertje in de regio Nijmegen wordt getapt door Danny van der Pluijm van Irish Pub The Shamrock

'Mijn bedrijf is nu veiliger voor mijn gasten én medewerkers’

17-10-2017
-

Taco van der Meer van het Albus Hotel in Amsterdam heeft een camerasysteem van All Right Security.

Nieuwe aanvraagformulieren verblijfsvergunning Aziatische horeca (GVVA)

17-10-2017
-

Download de nieuwe formulieren voor de aanvraag en verlenging van de gecombineerde vergunning voor verblijf en arbeid op khn.nl.

KHN publiceert vernieuwd model-huishoudelijk reglement

16-10-2017
-

Wat is er veranderd en waarom is het handig om een huishoudelijk reglement te gebruiken? Wij leggen het graag aan u uit.

KHN ook de komende 25 jaar ‘Koninklijk’

13-10-2017
-

KHN mag de komende 25 jaar het predicaat ‘Koninklijk’ blijven dragen. Vandaag, vrijdag 13 oktober 2017, maakte de burgemeester van Woerden, Victor Molkenboer, dit goede nieuws bekend.

KHN: geen voortgang geboekt tijdens tweede ronde cao onderhandelingen

13-10-2017
-

Tijdens de tweede ronde van de cao onderhandelingen op donderdag 12 oktober 2017 is geen voortgang geboekt.

Reactie KHN op regeerakkoord: btw van 6 naar 9 procent slecht voor horeca

10-10-2017
-

KHN zet de maatregelen uit het regeerakkoord op een rij.

Rembrandtplein in Amsterdam wint landelijke ‘Wel-zo-veilig-Award’

09-10-2017
-

Ondernemers, omwonenden, gemeente en politie ontvangen prijs voor manier van samenwerken om van het Rembrandtplein een harmonieus, gezellig en veilig uitgaansgebied te maken

Groot personeelstekort in de horeca: behoud medewerkers belangrijkste succesfactor

08-10-2017
-

Horeca moet de komende tijd ruim 90.000 mensen per jaar werven

KHN: Eerlijk werk is heel normaal

06-10-2017
-

KHN is ook voor eerlijk werk. Maar is het niet eens met alles wat de inspectie als oneerlijk betitelt. 

2 tot en met 7 oktober: Week van de Toegankelijkheid

05-10-2017
-

Ontdek de winst van toegankelijkheid!

Duurzaam eten is al lang geen nichemarkt meer

04-10-2017
-

Monitor Duurzaam Voedsel: Consument besteedt steeds meer aan duurzaam eten

Kent u dé F&B Professional 2018?

04-10-2017
-

Heeft u een succesvolle collega die gedreven is in het F&B-management vak? Meld hem of haar aan!

Barvrouw Renate Feenstra tapt het beste biertje van Noord-Nederland

03-10-2017
-

Renate Feenstra van restaurant Schokland in Ens tapt het beste biertje van Noord-Nederland

‘Onze gasten waarderen de lift enorm’

02-10-2017
-

Mensen met een handicap moeten ook zelfstandig toegang hebben tot de horeca. Maar hoe moet dat in een monument uit de 16e eeuw? Glenda van Deutekom en Jos Wijnstekers van Huis Roodenburch in Dordrecht is het gelukt: “Wij zijn toegankelijk voor iedereen.”

Ruim 1200 restaurants aangesloten bij reserveringsplatform BookDinners

02-10-2017
-

Het nieuwe reserveringsplatform BookDinners spreekt veel restaurants aan! Er zijn nu al 1200 restaurants die mee doen en het streven is dat halverwege 2018 minimaal 3000 restaurants aangesloten zijn.

KHN: horecaondernemer bepaalt zelf of hij ‘gratis’ kraanwater aanbiedt

02-10-2017
-

KHN gaf in het tv-programma Kassa aan dat iedere horecaondernemer zelf moet bepalen of hij gratis kraanwater aanbiedt of niet.

Onderscheiding Lid van Verdienste KHN voor Roel Popma

29-09-2017
-

Roel ontving de oorkonde en bijbehorende speld uit handen van Antonio van den Hengel, Landelijk Bestuur KHN.

KHN: Overleg nieuwe horeca-cao gestart

28-09-2017
-

Vandaag was de eerste ronde van de onderhandelingen over een nieuwe horeca-cao. De volgende rondes zijn media en eind oktober.

Subsidieregeling praktijkleren uitgebreid

28-09-2017
-

Subsidieregeling praktijkleren geldt vanaf 2017/2018 ook voor leerbedrijven die leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs, het praktijkonderwijs en de entree in het vmbo begeleiden

Vele wegen leiden naar… de bar!

28-09-2017
-

Wat kunt u als eigenaar van café, discotheek of club doen om het tij te keren? En hoe krijgt u mensen van de bank naar uw zaak? Wij gaan in gesprek met Bas van Eekelen van marktonderzoeksbureau GfK en Eric de Kock, domeinadviseur Drinken van KHN.

Kandidaten gezocht voor Broodje Lekker Anders

28-09-2017
-

Welke horecamedewerker met een arbeidsbeperking laat tijdens de Horecava 2018 zien dat hij of zij het Lekkerste Broodje categorie Anders kan maken?

Poll: Heeft u wel eens te maken gehad met agressiviteit in uw zaak?

26-09-2017
-

Agressie komt helaas ook in de horeca voor. KHN wil graag van u weten: Heeft u of uw mederwerker wel eens te maken gehad met agressiviteit in uw zaak?

Minder no shows? KHN geeft tips!

22-09-2017
-

Wat kunt u doen tegen 'no shows'? KHN geeft tips!

KHN vernieuwt UVH

21-09-2017
-

Wat is er veranderd en waarom is het handig om deze UVH te gebruiken?

Winnaars Gaia Green Awards 2017 bekend

20-09-2017
-

Stadshotel Woerden, Restaurant Gys en strandpaviljoen Timboektoe Beach winnen Gaia Green Award  

KHN over Prinsjesdag: voorlopig geen nieuw beleid en geen lastenverlichting

19-09-2017
-

De Rijksbegroting 2018 bevat nauwelijks nieuws. Voorlopig komt er geen nieuw beleid en blijven de werkgeverslasten (ook voor horecaondernemers) hetzelfde. Het wachten is op een nieuwe regering die deze punten oppakt. Zorgpunt van KHN is of de lasten niet worden verschoven en daardoor juist toenemen.

Lars Drost van Ciel Bleu wint Bocuse d’Or Nederland 2017

19-09-2017
-

Jonnie Boer: "De route naar Lyon is vandaag met een sterk Nederlands veld van jonge culinaire talenten voortgezet"

KHN initieert nieuw reserveringsplatform BookDinners

18-09-2017
-

BookDinners, het nieuwe reserveringsplatform: van, voor en door restaurants.  

KHN: verhoging btw-tarief desastreus voor horecaondernemers

18-09-2017
-

KHN vindt het onacceptabel dat er plannen zijn om het lage btw-tarief te verhogen, zonder dat daarbij rekening wordt gehouden met de negatieve gevolgen voor horecaondernemers.

KHN: slecht idee om gemeenten te laten beslissen over mengen retail en horeca met alcohol

15-09-2017
-

KHN vindt het een slecht voorstel van de VNG dat gemeenten de bevoegdheid krijgen om te beslissen of ‘blurring’ is toegestaan en onder welke voorwaarden.

Horecaondernemers in gesprek met Kamerleden over duurzaamheid

12-09-2017
-

KHN laat Kamerleden zien wat er allemaal al gebeurt op het gebied van duurzaam ondernemen in de horeca

Aantal hotelovernachtingen in Nederland fors gestegen

08-09-2017
-

Het aantal hotelovernachtingen in Nederland steeg in de eerste helft van 2017 met bijna 10 procent ten opzicht van een jaar eerder. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Reactie KHN op extra maatregelen in Amsterdam tegen illegale vakantieverhuur

08-09-2017
-

KHN reageerde in het NOS Journaal op de extra maatregelen van de gemeente Amsterdam om illegale verhuur tegen te gaan.

Hoe zit het met... Bedrijfshulpverlening?

05-09-2017
-

KHN geeft tips en advies!

7 t/m 14 september NIX Zonder ID: gratis promotiemateriaal!

05-09-2017
-

Download gratis NIX-promotiemateriaal!

Nieuwe Chinese vertaling cursus Sociale Hygiëne (SVH) nu beschikbaar

05-09-2017
-

KHN en de Vereniging Chinese Horecaondernemers (VCHO) hebben samen het cursusboek Sociale Hygiëne opnieuw laten vertalen in het Chinees. De nieuwe vertaling sluit beter aan bij de huidige teksten en vragen in de Nederlandse versie van SVH theorieboek Sociale Hygiëne. Ook is het boek Examentrainingen opnieuw vertaald. De nieuwe vertaling helpt u beter bij de voorbereidingen op het examen. U kunt de nieuwe versies nu bestellen bij KHN.

Staatssecretaris stuurt rapport ‘Kosten en effecten van statiegeld op kleine flesjes en blikjes’ naar Tweede Kamer

01-09-2017
-

KHN adviseert staatssecretaris Dijksma om eerst vervolgonderzoek te doen, voordat zij een besluit neemt over de uitbreiding van het statiegeldsysteem met kleine flesjes en blikjes.

Goed tweede kwartaal voor de horeca

31-08-2017
-

De omzet in de horeca groeide met 9,1% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dat blijkt uit de CBS Kwartaalmonitor horeca.

KHN: Minister Kamp onderschat de machtspositie van boekingssites

30-08-2017
-

Minister Kamp vindt dat boekingssites hotels mogen blijven verbieden om zelf lagere prijzen te hanteren

Tips om meer uit reviews te halen!

29-08-2017
-

Wilt u ook dat meer gasten een review over uw horecabedrijf schrijven? KHN geeft tips.

Hygiëne-instructiefilms voor Aziatische horeca

28-08-2017
-

Elk bedrijf dat met voedsel en dranken werkt, moet volgens de eisen van de Hygiënecode werken. Speciaal voor de Aziatische horeca heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zes korte en handige instructiefilms in het Chinees (met Nederlandse/Chinese ondertiteling) gemaakt. Doe er uw voordeel mee!

Uitspraak rechter geeft duidelijkheid over verantwoordelijkheid horecaondernemers

27-08-2017
-

KHN tevreden met uitspraken rechter: horecaondernemers niet verantwoordelijk voor gebeurtenissen waar zij geen invloed op hebben.  

Check of u staat ingeschreven in het Register Sociale Hygiëne!

24-08-2017
-

Door aangescherpte eisen gelden bepaalde (vak)diploma’s nu niet meer automatisch als voldoende bewijs van kennis van Sociale Hygiene

Doof de lichten tijdens de Nacht van de Nacht op 28 oktober

24-08-2017
-

Lichten uit en kaarsen aan tijdens de Nacht van de Nacht, dat is de oproep die de Natuur- en Milieufederaties (NMF) samen met KHN doen aan alle restaurants in Nederland.

KHN: onderhandelingen horeca cao starten tweede helft september

24-08-2017
-

FNV Horeca, CNV Vakmensen en FNV gaan onderhandelen over een nieuwe cao voor de horeca. Het eerste cao-overleg vindt in de tweede helft van september plaats.

NVWA maakt hygiënegegevens Haagse horeca openbaar

23-08-2017
-

Op maandag 28 augustus 2017 maakt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) de hygiënegegevens van Haagse horecaondernemingen openbaar.

Energiescans voor de horeca zijn een succes

21-08-2017
-

U kunt gemiddeld binnen 3 jaar tot wel 30% van uw energierekening besparen

Economisch belang gastvrijheidssector steeds groter

21-08-2017
-

Het toerisme en daarmee ook de horeca wordt steeds belangrijker voor de Nederlandse economie

Huurprijscheck van KHN scheelt duizenden euro’s

14-08-2017
-

De KHN Huurprijscheck kan u in veel gevallen veel aan huur besparen

Vegetarische gerechten ‘gewoon’ op de menukaart werkt beter!

14-08-2017
-

Uit onderzoek van het World Resources Institute blijkt dat vegetarische gerechten beter verkopen als je ze ‘gewoon’ één van de menukeuzes (en dus niet als aparte rubriek) op de kaart zet. Je kunt dus beter geen kopje ‘vegetarische gerechten’ op de kaart zetten. Het linker-voorbeeld hieronder is dus effectiever dan het rechter.

Hotels en consumenten slachtoffer boekingssites

09-08-2017
-

Robèr Willemsen: 'Hotels zijn zo afhankelijk van boekingssites geworden, dat ze geen keuze hebben'

Ook Italië verbiedt pariteitsclausules van online boekingssites

09-08-2017
-

KHN: 'Hoteliers moeten zelf kunnen bepalen hoe en voor welke prijs zij hun kamers aanbieden in de distributiekanalen'

NVWA: Check codes op eieren

02-08-2017
-

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor de eieren van tientallen pluimveebedrijven. De eieren zijn geïnfecteerd met de schadelijke stof fipronil, dat verboden is in de voedselketen. Horecaondernemers worden geadviseerd om eieren te controleren.

Meer reserveringen via uw eigen kanalen?

01-08-2017
-

Hoe zorgt u ervoor dat uw bedrijf online goed vindbaar is voor potentiële gasten? KHN geeft tips & tricks!

KHN: Onderhandeling cao start na de zomer

26-07-2017
-

KHN benadrukt dat maatwerk een belangrijk uitgangspunt vormt bij de gesprekken

‘Een slecht opgesteld contract kan veel geld kosten’

24-07-2017
-

Reza Simi deed de KHN Personeelsscan en bespaarde duizenden euro’s

6 gram per dag? Daar zit je zo aan.

24-07-2017
-

Meer dan 85% van de Nederlanders krijgt meer dan 9 gram zout per dag binnen. Wat kan de horeca doen?

Terug