KHN Nieuwsoverzicht

KHN reageert op voorstel voor aanpassing Drank- en Horecawet

21-05-2019
-

Tot 8 mei 2019 kregen KHN en andere partijen de mogelijkheid om te reageren op de eerste versie van het wetsvoorstel. We vertellen je daar graag meer over.

EU: Vanaf 2021 geen plastic rietjes, borden en bestek meer

21-05-2019
-

Verbod op plastic definitief. Nieuwe regels om plastic afval te verminderen

KHN lobbyt via Hotrec ook in Europa

21-05-2019
-

Afgelopen week waren KHN-directeur Dirk Beljaarts en LB-lid Agnes Holtjer aanwezig bij de voorjaarsvergadering van Hotrec om de ‘hot topics voor de horeca’ te bespreken.

Eerste Nationale Horecadag groot succes

21-05-2019
-

Honderden horecabedrijven in Nederland openden hun deuren voor werkzoekenden en geïnteresseerden om te laten zien hoe leuk werken in de horeca is.

Nieuwe materialen 'Doe mee met NIX zonder ID' beschikbaar

21-05-2019
-

Om jongeren op te roepen hun ID vast klaar te houden, zijn er diverse materialen van NIX ontwikkeld die jij kunt gebruiken in jouw zaak

Rookruimten: advies procureur generaal niet in lijn met preventieakkoord

17-05-2019
-

De beslissing van het gerechtshof dat rookruimtes in de horeca per direct verboden moeten worden omdat ze ‘ongeldig zijn als uitzondering op het rookverbod’, kan overeind blijven, adviseert de procureur-generaal 17 mei. 

KHN vecht voor gastvrije toeristenbelasting. Deel, like en praat mee!

15-05-2019
-

Vandaag heeft KHN een campagne tegen de verhoging van de toeristenbelasting gestart. KHN wil de almaar stijgende toeristenbelasting een halt toeroepen. Via social media en de landelijke en lokale media vragen we aandacht voor dit belangrijke onderwerp. En jij als hotelier kan daar aan bijdragen: deel, like en praat mee!

Oproep KHN aan gemeenten: Stop verhoging toeristenbelasting, investeer in gastvrijheid!

14-05-2019
-

KHN vreest dat de gastvrijheid en aantrekkelijkheid van dorpen en steden in het geding komen

‘Horeca Boost heeft mij nieuwe inzichten over mijn zaak gegeven’

14-05-2019
-

'Ik kan nu mijn doelgroep beter bepalen en weet precies welke zaken ik nog aan moet scherpen'

Tevreden gasten met ons sap-abonnement

13-05-2019
-

Orange Express zorgt voor een totaalpakket met een professionele, spiksplinternieuwe machine én smaakvolle sinaasappels.

Wettelijk minimumloon hoger en KHN loontabel per 1 juli 2019

10-05-2019
-

Volwassen minimumloon vanaf 21 jaar en jeugdbedragen voor 18, 19 en 20-jarigen flink verhoogd

Sterrenchefs doen mee aan Nationale Horecadag op 21 mei

09-05-2019
-

SVH Meesters Ron Blaauw, Jeroen Robberegt, Harald Hovenkamp en Robert Kranenborg zetten horeca op de kaart

Goed omgaan met dementie in de horeca ontzettend belangrijk

09-05-2019
-

Dirk Beljaarts, Algemeen Directeur van KHN, in gesprek met Samen Dementie Vriendelijk

KHN helpt bij de verplichte energieregistratie per 1 juli 2019

07-05-2019
-

App voor registratie van energiebesparende maatregelen.

De handgranaat als intimidatiemiddel in de horeca: wat als het jou overkomt?

01-05-2019
-

Weet jij wat je moet doen als je wordt afgeperst? Bekijk de video!

Heb je voor het uitzenden van de aankomende CL-wedstrijden een licentie nodig?

30-04-2019
-

Mag je de wedstrijd Ajax-Tottenham Hotspur in jouw zaak uitzenden?

Camera op het toilet in jouw zaak: mag dat?

30-04-2019
-

Een camera op het toilet. Voor sommige ondernemers is het een middel in strijd tegen dealers. Maar mag dat? KHN geeft antwoord.  

‘Horeca Boost’ start 28 mei: schrijf je nu in!

30-04-2019
-

Horeca Boost geeft inzicht in verschillende doelgroepen en gastbeleving

Ruim 120 restaurants laten 3700 gasten proeven hoe lekker zoutbewust eten is

23-04-2019
-

De tweede landelijke editie van de Nierstichting Restaurant Driedaagse was een succes!

KHN-directeur Dirk Beljaarts spreekt Mark Rutte over de horeca

19-04-2019
-

Tijdens de opening van Het Ondernemershuis van Ondernemend Nederland sprak KHN-directeur Dirk Beljaarts met minister-president Mark Rutte over de horeca.

Minder zout koken? Maak zelf je kruidenmix

18-04-2019
-

Voor de gezondheid van je gasten is het goed om met zo min mogelijk zout te koken. En vaak kan zout goed vervangen worden door een kruidenmix.

BookDinners en Dutch Cuisine gaan samenwerken

17-04-2019
-

Dutch Cuisine is vanaf nu te volgen via BookDinners

Bezetting in Nederlandse hotels licht gedaald

16-04-2019
-

Vorig jaar was de bezetting van hotelkamers in februari nog 70,2%; dit jaar is dit met 0,3% gedaald naar 69,9%.

Terrasseizoen geopend! Ben jij er klaar voor?

16-04-2019
-

Ben jij er klaar voor? Een goede start van het terrasseizoen begint bij deze twee belangrijke onderdelen: medewerkers en vergunningen.

KHN blij met verbeterde regeling Aziatische horeca per 1 oktober 2019

16-04-2019
-

KHN heeft zich hier samen met de brancheorganisatie van de Chinese en Thaise restaurants voor ingezet en is blij met het resultaat

Hoe voldoe je aan de wettelijke regels voor voedselveiligheid?

09-04-2019
-

Een bedrijf dat werkt volgens de Hygiënecode voldoet hiermee aan de wettelijke voorschriften van voedselveiligheid

In 2017: van de 46.500 horecazaken 456 onder verscherpt toezicht

09-04-2019
-

Vandaag publiceerde RTL Nieuws een artikel over inspectierapporten van horecazaken die in 2017 onder verscherpt toezicht van de NVWA stonden.

KHN: Groei toerisme biedt kansen voor gehele kust

08-04-2019
-

Door het verantwoord spreiden van toeristen kan de gehele kust profiteren en wordt overtoerisme voorkomen

Goed nieuws: Geen verplichting voor inzameling petflesjes met statiegeld in de horeca

02-04-2019
-

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) heeft een voorstel ontwikkeld voor statiegeld op petflesjes. KHN is blij dat er geen verplichting voor de horeca komt om petflesjes in te nemen.

Kans voor de horeca: steeds meer mensen ontbijten buitenshuis

01-04-2019
-

Uit een poll van KHN blijkt dat 46 procent de trend van buiten de deur ontbijten ziet en erop in speelt

Groter bereik dankzij toegankelijke website

01-04-2019
-

Als horecaondernemer wil je toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk gasten. Ook online, met je website. KHN geeft tips!

Michel Kloeg treedt namens KHN toe tot bestuur KMVK

01-04-2019
-

Michel Kloeg, landelijk bestuurslid van Koninklijke Horeca Nederland, is vanaf 1 april 2019 lid van het bestuur van Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK).

KHN blij met voorstel nieuwe Drank- en Horecawet: wederverstrekker ook strafbaar

28-03-2019
-

KHN is blij met een aantal van de aanpassingen die de staatssecretaris voorstelt, waaronder het feit dat de wedervertrekker strafbaar wordt.

Nieuwe video’s over groenten in de hoofdrol

26-03-2019
-

Laat je inspireren om meer te doen met groenten: lokaal, vers en zonder kunstmatige toevoegingen

Aantal pannenkoekenrestaurants in 10 jaar sterk gestegen

26-03-2019
-

Aantal pannenkoekenrestaurants in 10 jaar met 21% toegekomen

eLoket energiebesparing open: KHN biedt hulp!

22-03-2019
-

Het eLoket van de overheid waar je je energiebesparende maatregelen moet registreren is open. KHN komt met een speciale aangiftehulp voor jou als horecaondernemer.

Pannenkoekenrestaurants in actie voor Jantje Beton

22-03-2019
-

Vrijdag 22 maart was het Nationale Pannenkoekendag. Meer dan 20 pannenkoekenrestaurants kwamen in actie voor Jantje Beton.

Vegetarische Restaurantweek met 531 restaurants groot succes!

22-03-2019
-

De Vegetarische Restaurantweek, van 11 t/m 15 maart was een groot succes! Bij meer dan 530 restaurants konden mensen genieten van een vegetarisch gerecht.

KHN en Dutch Cuisine lanceren Lente Impact menu voor duurzamere horeca

20-03-2019
-

De Impact menu’s zijn klimaatvriendelijk en kunnen met minder impact op het milieu worden geserveerd

Nieuwe nalevingscijfers leeftijdsgrens alcohol bekend

19-03-2019
-

Uit de cijfers blijkt dat de naleving van de leeftijdsgrens in de horeca helaas is verslechterd

KHN en andere branches vragen aandacht Eerste Kamer voor gevolgen WAB

19-03-2019
-

KHN overhandigde samen met andere branches een manifest met onze bezwaren tegen de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) aan de Eerste Kamer.

Assistentiehond altijd welkom in horeca

18-03-2019
-

Goede informatie biedt duidelijkheid voor iedereen. Het is heel simpel: assistentiehonden zijn altijd welkom!

Oproep KHN voor Provinciale Statenverkiezingen: voorkom wildgroei en overaanbod horeca

16-03-2019
-

In veel binnensteden onstaat overaanbod van horeca, vooral doordat gemeenten leegstaande winkelpanden steeds vaker 'vullen' met horeca. KHN roept provincies daarom op om regie te pakken en wildgroei van horeca tegen te gaan.

Jean Dhooge van De Oesterij in Yerseke Meest Markante Horecaondernemer van Zeeland

14-03-2019
-

KHN Zeeland heeft Jean Dhooge van De Oesterij in Yerseke uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer van Zeeland

KHN-voorzitter bij De Hofbar: bescherm horecaondernemers beter bij geweldsincidenten

14-03-2019
-

Verschillende horecaondernemers zijn de dupe van kwaadwillenden die een handgranaat voor hun deur leggen. KHN wil dat deze horecaondernemers beter beschermd worden.

Weer Brexit-stemming: deal of geen deal?

12-03-2019
-

Wat betekent de Brexit voor jou als horecaondernemer? KHN geeft tips!

Zes van de tien retailers en hoteleigenaren maken zich zorgen over macht online platforms

12-03-2019
-

Uit onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam blijkt dat bijna 60% van de retail- en hotelondernemers in Nederland zich zorgen maakt over de grote macht van online platforms, zoals Booking.com, Amazon en Alibaba.

Horeca groeit tot 2025 met 100.000 medewerkers 

11-03-2019
-

Arbeidsmarktmonitor SVH en KHN: aantal horecabedrijven groeit, dus zijn er ook meer medewerkers nodig.

Samenwerking KHN en gemeente Enschede en Weert om naleving NIX18 te verbeteren

05-03-2019
-

Naleving leeftijdsgrens kan en moet beter: KHN en gemeente Enschede en Weert starten pilot NIX18

KHN positief over campagne tegen voedselverspilling

04-03-2019
-

Vandaag start een campagne tegen voedselverspilling. KHN geeft voorbeelden en tips.

Horecaomzet in 2018 6,9% hoger

28-02-2019
-

Het aantal consumpties en overnachtingen steeg met 1,7 procent.

Pinnen is in, maar contant betalen kan nog in bijna elke horecazaak

26-02-2019
-

88 procent van de horecaondernemers accepteert zowel contant geld als pinbetalingen

Terug