KHN Nieuwsoverzicht

Tweede Kamer spreekt over verbod rookruimten horeca

21-05-2018
-

Tijdens het debat in de Tweede Kamer over het Nederlandse preventiebeleid kwam ook het verbod op rookruimten in de horeca aan de orde.

KHN: Overheid moet horeca tegemoet komen in tijd of geld bij verbod rookruimten

18-05-2018
-

KHN vindt een verbod binnen twee jaar te kort om gedane investeringen in rookruimten terug te verdienen

Landelijke actie NIXzonderID afgetrapt. KHN biedt tools.

18-05-2018
-

  Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) ervaart zelf achter de bar hoe lastig het is om leeftijden in te schatten  

Doet u dit Pinksterweekend inspiratie op bij (food)festivals?

18-05-2018
-

Alle festivals zijn samen goed voor ruim 20 miljoen bezoekers per jaar

Ramadan biedt kansen voor horeca

17-05-2018
-

Wat kunt u als horecaondernemer doen tijdens de ramadan? KHN geeft tips.

Dennis Kaatman gekozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Overijssel

16-05-2018
-

Dennis Kaatman Studentencafé het Vliegende Paard in Zwolle mag zich de komende 1,5 jaar de Meest Markante Horecaondernemer van Overijssel noemen.

Poll: Kiezen uw gasten vaker voor een vegetarisch gerecht?

15-05-2018
-

Vegetarische en veganistische keukens zijn booming! Herkent u deze trend? KHN is benieuwd: kiezen uw gasten vaker voor een vegetarisch gerecht?

Landelijke actie NIXzonderID op 17 mei van start. Doet u mee?

15-05-2018
-

Om jongeren op te roepen om uit zichzelf hun ID te tonen, gaat op donderdag 17 mei de landelijke actie NIXzonderID in Utrecht van start.

Moederdag hot in de horeca

10-05-2018
-

Wat is de trend van Moederdag van 2018? KHN zocht het uit!

Koen Bakker de eerste SVH Meesterhorecaondernemer

09-05-2018
-

Op woensdag 9 mei is Koen Bakker, eigenaar van Het Hooihuis in Roosendaal en KHN-lid, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer

KHN reageert op voorstel nieuwe Wet arbeidsmarkt in balans

08-05-2018
-

KHN heeft op het wetsvoorstel gereageerd en aangegeven dat het op punten écht anders moet

KHN genomineerd voor DNA-Award

08-05-2018
-

KHN is met haar initiatief voor restaurantplatform BookDinners genomineerd voor de DNA Awards 2018

In de horeca is iedereen welkom, maar er zijn wel regels…

08-05-2018
-

Door middel van een zogenaamd deurbeleid kunt u als horecaondernemer de veiligheid van uw gasten en medewerkers borgen. Hoe doet u dat? KHN geeft advies.

BookDinners vanaf 1 juli hét eerste sociale restaurantplatform van Nederland

08-05-2018
-

Restaurants die zijn aangesloten bij BookDinners worden op een unieke en vernieuwende manier getoond en kunnen direct gereserveerd worden. Relevantie voor de gast is hierbij het belangrijkste uitgangspunt.

Medewerkers langer aan je zaak verbinden? Het kan!

07-05-2018
-

Hoe kunt u medewerkers langer aan u binden? KHN sprak drie horecaondernemers over hoe zij hun medewerkers behouden.

KHN in gesprek met ondernemers en leveranciers over samenwerking bezorgdiensten

04-05-2018
-

KHN heeft de afgelopen maanden met de belangrijkste marktpartijen gesproken en bekijkt nu de mogelijkheden voor een eventuele samenwerking

Week van het Nederlandse Bier: Overal in Nederland Pubquizzen!

01-05-2018
-

Van 24 mei tot en met 3 juni staat bier in de spotlight

Wint u de ‘Wel-zo-veilig-Award’ 2018?

01-05-2018
-

Bent u de veiligste horecaondernemer van Nederland? Doe mee en win de ‘Wel-zo-veilig-Award’ 2018!

Jos van der Vegt, landelijk bestuurslid KHN, benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

26-04-2018
-

Jos van der Vegt, lid van het landelijk bestuur van KHN ontving een koninklijke onderscheiding uit handen van de burgemeester van Rotterdam, de heer Aboutaleb

KHN feliciteert vijf KHN-leden met koninklijke onderscheiding

26-04-2018
-

Jos van der Vegt, Kees Goossens, Frans Hazen, Cock Ooms en Junior Brandenburg  kregen in hun eigen woonplaats het bijzondere lintje opgespeld. Zij kregen deze koninklijke onderscheiding voor hun 'bijdrage aan de samenleving'.

Dinercafé Soestdijk in Groningen verrast koninklijke familie op Koningsdag!

26-04-2018
-

De koninklijke familie bezocht ook Dinercafé Soestdijk, het bedrijf van KHN-regiovoorzitter Jan-Bas van Aalderen. En dat bracht mooie herinneringen bij de koninklijke familie boven!

KHN-handleiding om acrylamide in o.a. friet en tosti’s te beperken

24-04-2018
-

Vanaf 11 april 2018 bent u verplicht om acrylamide in producten tot een minimum te beperken. Om u hierbij te helpen schreef KHN een praktische handleiding. Deze handleiding is nu beschikbaar!

KHN ‘aan tafel’ over uitwerking Preventieakkoord

23-04-2018
-

KHN praat mee over het Preventieakkoord om te kijken wat de horeca kan doen op het gebied van roken, overgewicht en overmatige alcoholconsumptie.

Wie vindt u de Meest Markante Horecaondernemer 2019/2020?

20-04-2018
-

Draag een ondernemer voor!

Al uw zaken op orde met de KHN Personeelsscan

19-04-2018
-

Patrick van Zuiden deed de KHN Personeelsscan en is weer helemaal bij met de do’s and don’ts op het gebied van personeelszaken

Lunchrooms steeds vaker een all-day meeting place

12-04-2018
-

Lunchrooms en aanbieders van thuisbezorgde of afhaalmaaltijden zijn aan een opmars bezig in de horeca.

Waarschuwing KHN: zonder rookruimten meer veiligheidsrisico’s en overlast op straat

11-04-2018
-

Uit onderzoek van KHN blijkt dat 94% van de horecaondernemers verwacht dat het verdwijnen van rookruimten zeker zal leiden tot meer overlast en veiligheidsproblemen op straat.

Bezettingsgraad hotels stijgt in het eerste kwartaal

10-04-2018
-

Met een gemiddelde bezettingsgraad van 78% kenden Nederlandse hotels in maart een groei van 3,2% ten opzichte van diezelfde maand een jaar eerder. De omzet per beschikbare kamer voor deze maand steeg met 16,2% naar een gemiddelde van € 86.90. Dat blijkt uit het trendrapport van Okala_Suite.

KHN over nieuwe Wet arbeidsmarkt: werkgeversrisico’s horeca uit balans

10-04-2018
-

KHN kritisch over de plannen hervorming arbeidsmarkt  

Verbod rookruimten uitgesteld: KHN in gesprek met staatssecretaris

06-04-2018
-

KHN is blij met besluit, maar wil graag met Blokhuis om tafel over de invulling van het uitstel.

KHN blij met besluit staatssecretaris VWS om in cassatie te gaan tegen uitspraak Hof om rookruimten in de horeca te verbieden

06-04-2018
-

KHN is blij met het nieuws dat de Staat hoogstwaarschijnlijk in cassatie gaat tegen de uitspraak van het Gerechtshof Den Haag dat rookruimten in de horeca niet meer zijn toegestaan.

Na pleidooi KHN nu eerste stap naar aanpak toeristische woningverhuur

04-04-2018
-

Het Rijk, gemeenten en verhuurplatforms werken samen om toeristische verhuur van woonruimte aan banden te leggen

Aantal overnachtingen in Nederland groeit

04-04-2018
-

In 2017 bleven 9 procent meer gasten in Nederlandse logiesaccommodaties overnachten dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit de laatste toerismecijfers van het CBS.

Ruim 100 restaurants laten 3500 gasten proeven hoe lekker zoutbewust eten is

03-04-2018
-

De eerste landelijke editie van de Nierstichting Restaurant Driedaagse was een succes! Ruim 100 restaurants ontvingen 3500 gasten.

Oproep KHN aan gemeenten en Tweede Kamer: stop oneerlijke concurrentie horeca

03-04-2018
-

Horecaondernemers hebben steeds vaker te maken met oneerlijke concurrentie door gesubsidieerde instellingen. Dat vraagt om maatregelen, vindt KHN.

Nieuwe maatregelen om acrylamide in friet, tosti’s en zelf gebakken brood terug te dringen

30-03-2018
-

Vanaf 11 april 2018 moeten horecaondernemers maatregelen nemen om de hoeveelheid acrylamide in friet, tosti’s, panini’s en zelfgebakken brood tot een minimum te beperken.

‘Met kwaliteit gaan we het verschil maken’

30-03-2018
-

Tijdens de KHN Nieuwjaarsreceptie lanceerde KHN dé zeven kwaliteitswaarden. Wat houden deze waarden eigenlijk in? En wat betekenen deze voor de leden van KHN?

KHN in actie tegen sluiting Suzy Wong na vondst handgranaat

30-03-2018
-

KHN komt in actie voor het horecabedrijf Suzy Wong in Amsterdam dat voor de tweede keer is gesloten, nadat er donderdag 22 maart jl. een handgranaat voor de deur werd gevonden.

RIVM adviseert maximaal geluidsniveau in clubs, discotheken en cafés

29-03-2018
-

KHN: Het doel is goed, maar er moeten geen maximale geluidsnormen worden opgelegd

Online training voor horecamedewerkers: Hoe ga je om met mensen met dementie?

28-03-2018
-

Horecamedewerkers leren met online training in 15 minuten hoe ze het beste om kunnen gaan met mensen met dementie

Bezettingsgraad hotels groeit ook in februari

27-03-2018
-

Met een gemiddelde bezettingsgraad van 71% in hotels kende februari 2018 een groei van 2,4% ten opzichte van diezelfde maand een jaar eerder. De omzet per beschikbare kamer voor deze maand steeg met 7,6%. Dit komt naar voren uit het trendrapport van Okala_Suite op basis van de hotels met een classificatie van 3 tot 5 sterren in Nederland.

Individuele afspraken maken bovenop de nieuwe horeca-cao? Doen!

26-03-2018
-

U kunt de horeca-cao als basis gebruiken en daar bovenop eigen afspraken maken met uw medewerkers

IJssalon Florence uit Nederweert 'Beste IJssalon van 2018'

25-03-2018
-

KHN feliciteert Marjo en Marcel Janssen, hun zoon Steff en het team van IJssalon Florence met deze fantastische prijs!

Weer een kortingsactie? KHN geeft tips.

20-03-2018
-

KHN geeft tips om (nieuwe) gasten te verleiden…

Met korting naar Data Meets Hospitality op 25 juni 2018

20-03-2018
-

KHN-leden krijgen 50% korting op tickets voor dit bijzondere event

Team NL door naar Europese finale Bocuse d’Or

15-03-2018
-

Team NL hoort bij de 20 Europese landen die de strijd aangaan.

Alliantie Verduurzaming Voedsel overhandigt ‘klimaat op het bord’ aan minister Schouten

13-03-2018
-

In het boekje staan veel activiteiten van partijen uit de gehele voedselketen, waaronder mooie voorbeelden van horecabedrijven die laten zien hoe zij bezig zijn met het thema duurzaamheid.

HorecaTips: Gezonder Menu

13-03-2018
-

In deze aflevering van HorecaTips leggen we uit dat u met een paar eenvoudige aanpassingen uw menu een stuk gezonder kan maken zonder dat u de menukaart meteen drastisch moet omgooien. Bekijk snel de nieuwe HorecaTips!

Zo wordt afwassen echt leuk!

13-03-2018
-

MEIKO heeft voor elke horecagelegenheid de perfecte spoelmachine: van voorlader onder de bar tot doorschuiver voor een restaurantkeuken. En van korftransportmachine voor cateraar tot etensrestenverwerkers in hotels of grote restaurants. Innovatieve machines gebaseerd op vier pijlers: reinheid, duurzaamheid, veiligheid en rendement.

KHN blij met akkoord: voorlopig geen statiegeld op plastic flesjes

10-03-2018
-

Er komt voorlopig geen statiegeld op plastic flesjes. En als het er in 2021 alsnog komt, dan geldt een uitzondering voor kleine ondernemingen, ook in de horeca.

Statiegeld op kleine PET-flesjes en blikjes op agenda Tweede Kamer

09-03-2018
-

KHN wil uitzondering statiegeld flesjes en blikjes voor horeca

Heeft u de horeca-cao al?

09-03-2018
-

In maart 2018 hebben alle KHN-leden de nieuwe horeca-cao in boekvorm per post ontvangen. Door deze horeca-cao te volgen, werkt u volgens de wet.

KHN informeert Tweede Kamer voorafgaand aan overleg Toerisme

06-03-2018
-

Samen streven naar een verantwoorde groei en spreiding van het aantal toeristen

Verzoek KHN krijgt steun: Tweede Kamer wil onderzoek thuisbezorgplatforms

06-03-2018
-

Belangrijke stap voor een eerlijk speelveld op de bezorgmarkt

VVD Kamerlid Martin Wörsdörfer op bezoek bij KHN

06-03-2018
-

Tweede Kamerlid Martin Wörsdörfer (VVD) sprak met horecaondernemers over deeleconomie, online platforms en gesubsidieerde instellingen die commerciële horeca bedrijven

KHN geeft 7 tips om consumenten te verleiden tot een gezondere keuze

06-03-2018
-

Meer groenten, letten op suikers, verzadigd vet en zout en af en toe wat minder vlees: check de 7 tips voor een gezondere keuze!

Doe mee aan de Nacht van de Fooi op 26 mei

05-03-2018
-

Doet u ook mee? Meld uw bedrijf dan nu aan voor de Nacht van de Fooi.

Omzet horeca in 2017 positief

28-02-2018
-

In totaal zette de horeca vorig jaar 7,4 procent meer om dan in 2016

Toeristenbelasting blijft ongenadig stijgen

27-02-2018
-

KHN wil dat gemeenten stoppen met het onnodig verhogen van toeristenbelasting én dat dit belastinggeld alleen wordt ingezet voor de gastvrijheidssector.

HorecaTips: Haal meer uit online reviews

27-02-2018
-

In deze aflevering van HorecaTips leggen we uit wat u met reviews kunt doen om meer bezoekers aan uw zaak te binden

KHN blij met steun VNO NCW voor maatregelen bezorgplatforms

27-02-2018
-

KHN is blij dat VNO-NCW en MKB-Nederland ook bij de Tweede Kamer aandringen op maatregelen tegen de marktmacht van online zoek-, boek- en bezorgplatforms.

NVWA: Voorlopig geen handhaving op rookruimten

20-02-2018
-

De NVWA heeft aangegeven dat zij tot het het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) uitsluitsel geeft over het verbod op rookruimten, niet zal handhaven.

Arbowet: Horeca-RI&E weer erkend op rie.nl

20-02-2018
-

Goed nieuws voor werkgevers met minder dan 25 werknemers: zij hoeven geen toetsing te laten doen als de erkende horeca RI&E is gebruikt en het plan van aanpak wordt gevolgd.

Terug