KHN Nieuwsoverzicht

Van 11-17 maart is de Vegetarische Restaurantweek. Doe je mee?

16-01-2019
-

Doe mee en schrijf je snel in!

Drempelhulp zorgt voor meer gasten. Zo kies je de juiste!

16-01-2019
-

Hoe kies je de juiste drempelhulp voor jouw bedrijf? KHN geeft tips!

Meerderheid horecaondernemers berekent hogere btw door aan gast

15-01-2019
-

Horecaondernemers geven aan dat ze de prijzen wel moeten verhogen, omdat ze het anders uit eigen zak moeten betalen

KHN Rekenwerk ontzorgt 34 horecabedrijven met online administratie-pakket

14-01-2019
-

Het pakket geeft hen op ieder moment van de dag inzicht in de dagelijkse resultaten van het bedrijf.

65% van de horecaondernemers doet zout ‘in de ban’

11-01-2019
-

KHN organiseert verschillende evenementen om horeca meer zoutbewust te maken

KHN: verbod op ongezond voedsel rondom school gaat niet werken

11-01-2019
-

KHN vindt een verbod geen goed idee. Om ervoor te zorgen dat jongeren meer bewuste keuzes maken op het gebied van eten moeten we veel meer doen aan voorlichting en educatie.

John Meijerink van Paviljoen Lutterzand in De Lutte is de beste biertapper van Nederland

10-01-2019
-

John Meijerink van Paviljoen Lutterzand uit De Lutte tapte het beste biertje!

Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties kiest voor opleidingen van Horeca Maatwerk

10-01-2019
-

Nieuwe samenwerking: Horeca Maatwerk gaat het opleidingsprogramma van de NVG uitvoeren, waardoor de medewerkers van de golfbanen in Nederland kunnen worden opgeleid en getraind.

Dit zijn de drie finalisten voor F&B Professional of the Year 2019

09-01-2019
-

Drie F&B professionals strijden om de titel F&B Professional of the Year 2019

Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden Beste Leerbedrijf Horeca 2018-2019

09-01-2019
-

KHN feliciteert alle medewerkers van Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden van harte met deze prijs!

Chefkok Rob Kramer wint Lekkerste Stamppot-wedstrijd met minder zout op Horecava 2019

08-01-2019
-

Rob Kramer uit Venlo grote winnaar kookwedstrijd ‘Wie maak het Lekkerste Stamppotje met Minder zout’

Wat betekent de Brexit voor jouw bedrijf? Doe de Brexit Impact Scan

08-01-2019
-

De Brexit heeft veel gevolgen voor ondernemers. En misschien ook wel voor jou als horecaondernemer.

Dutch Cuisine en KHN bieden Amsterdamse restaurants duurzaam menu aan

07-01-2019
-

Dutch Cuisine en KHN streven naar zo veel mogelijk restaurants met een duurzaam menu op de kaart. Daarom hebben zij een Dutch Cuisine Impact Menu aangeboden.

Nationale Horecadag en KHN organiseren eerste landelijke open dag voor de horeca op 21 mei 2019

07-01-2019
-

KHN maakte vandaag - tijdens de start van de vakbeurs Horecava - bekend dat zij samen met de Nationale Horecadag de eerste landelijke open dag organiseert voor de horeca.

Horecaondernemers gaan in 2019 voor kansen en groei, maar liggen wakker van krappe arbeidsmarkt

07-01-2019
-

KHN presenteerde tijdens start vakbeurs Horecava resultaten onderzoek onder 1000 horecaondernemers naar hun toekomstverwachtingen voor 2019

Doe mee met BookDinners en bouw mee aan een betere toekomst voor de horeca

07-01-2019
-

Begin 2019 goed: sluit je aan bij BookDinners

Onderzoek Wageningen: gasten tevreden met meer groenten en minder vlees

03-01-2019
-

Gasten eten meer groenten en minder vlees of vis als dit op een slimme, aantrekkelijke en kwalitatief goede manier wordt gepresenteerd. Bekijk de tips!

Aankomend KHN-directeur, Dirk Beljaarts: 'Maak een einde aan pariteitseisen'

02-01-2019
-

Op 1 januari 2019 sprak aankomend KHN-directeur Dirk Beljaarts op BNR radio over het afschaffen van pariteitsclausules, het succes van BookDinners, lobbysuccessen als de WAB-actie ‘Zo werkt het niet’ en de toekomst van de horeca.

Subsidieregeling praktijkleren verlengd tot 2023

28-12-2018
-

Juist nu het bedrijfsleven een groeiende behoefte heeft aan goed opgeleide medewerkers, blijft de succesvolle bbl ondersteund

Kleine tegemoetkoming loondoorbetalingsplicht bij ziekte

21-12-2018
-

Vandaag zijn er afspraken gepresenteerd over loondoorbetalingsplicht bij ziekte. KHN is blij met deze eerste stap, maar vindt het nog onvoldoende.

Verbod op wegwerpplastic komt eraan

21-12-2018
-

Er komt over ongeveer twee jaar een Europees verbod op plastic wegwerpartikelen, zoals als rietjes, bestek en borden.

Belangrijkste belastingwijzigingen per 1 januari 2019

20-12-2018
-

KHN zet de belangrijkste wijzigingen voor jou op een rij

NVWA controleert vanaf 2019 friet op acrylamide

18-12-2018
-

De NVWA heeft aangekondigd dat ze vanaf januari 2019 de horeca gaan controleren of friet niet teveel acrylamide bevat.

Is jouw gemeente de MKB-vriendelijkste?

18-12-2018
-

Breng je stem uit voor de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland

KHN onderhandelt over vergoeding voor auteursrechten hoofdrolspelers, hoofdregisseurs en scenarioschrijvers

18-12-2018
-

Door nieuwe wetgeving over auteursrechten hebben ‘hoofdregisseurs’, ‘scenarioschrijvers’ en ‘hoofdrolspelers’ ook recht op een vergoeding. KHN is in onderhandeling met de betrokken partijen over deze vergoeding en wat dit betekent voor jou als horecaondernemer. Een update!

Vijf jaar campagne NIX18: normverandering op gang in de horeca

18-12-2018
-

Op 1 januari 2019 is het vijf jaar geleden dat de leeftijdsgrens voor roken en drinken werd verhoogd naar 18 jaar. De afgelopen jaren is het gebruik van alcohol onder tieners teruggelopen. Maar er is nog veel winst te behalen, ook in de horeca. Daarom start op 18 december 2018 de overheidscampagne ‘Iedereen heeft het over NIX’.

Nierstichting Restaurant Driedaagse 2019: doe mee en zet een zoutbewust menu op de kaart

18-12-2018
-

Op 12, 13 en 14 maart 2019 organiseren de Nierstichting en KHN de tweede editie van de Nierstichting Restaurant Driedaagse. Doe mee en meld je restaurant snel aan!

Michelin onthult sterrenrestaurants

17-12-2018
-

110 Nederlandse restaurants hebben één of meerdere sterren. De Librije in Zwolle, Inter Scaldes in Kruiningen en De Leest in Vaassen behouden hun drie sterren. Pure C in Cadzand en Sabero in Roermond worden beloond met twee sterren. Er kwamen 19 nieuwe restaurants met één ster bij.

Strand Nederland en KHN ondertekenen overeenkomst voor intensieve samenwerking

16-12-2018
-

Strand Nederland en KHN gaan intensiever samenwerken om de belangen van de horecaondernemers langs de Nederlandse kust nog beter te behartigen.

Dirk Beljaarts wordt nieuwe algemeen directeur KHN

11-12-2018
-

Dirk Beljaarts begint op 1 februari 2019 als algemeen directeur van KHN.

Inspiratiesessie 'Groenten op het hoofdpodium'

11-12-2018
-

Je kunt je nu aanmelden voor de inspiratiesessie 'Groenten op het hoofdpodium' op maandag 4 februari met gastronomixs: Jeroen van Oijen en Stijn van Pinxten.

Bierprijzen gestegen... wat kun je doen? KHN geeft tips!

07-12-2018
-

Veel brouwerijen hebben de inkoopprijs van bier voor de horeca verhoogd. Ga jij in 2019 ook meer betalen voor de inkoop van bier? Benieuwd wat je kunt doen? KHN geeft tips en uitleg.

Top 3 Beste Leerbedrijf Horeca bekend

06-12-2018
-

Hotel Okura Amsterdam, De Euromast Rotterdam en Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden kanshebbers titel Beste Leerbedrijf Horeca 2018/2019

Omzet horeca stabiliseert in derde kwartaal

04-12-2018
-

‘Meer omzet betekent niet automatisch meer winst’

KHN in gesprek met provinciebestuurders in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen

04-12-2018
-

Op 20 maart 2019 vinden de verkiezingen van de Provinciale Staten plaats. Een belangrijk moment voor de Nederlandse horeca. Veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn worden namelijk op provinciaal niveau besloten.

Harrie de Jong uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer van Drenthe

04-12-2018
-

Harrie de Jong ontwikkelde met veel doorzettingsvermogen en creativiteit een uniek concept.

Roy Spekhorst tapt de mooiste bieren van Oost-Nederland

29-11-2018
-

Barman Roy Spekhorst van Pelle’s eten & drinken uit Deurningen won de regionale tapwedstrijd van Oost-Nederland in de Grolschveste in Enschede.

Nederlanders eten minder vlees en drinken minder suikerhoudende dranken

27-11-2018
-

De afgelopen jaren zijn Nederlanders een beetje gezonder gaan eten. We eten met z’n allen meer groente en fruit en minder vlees.  

KHN blij met steun van politiek in Europa voor eerlijkere online markt

27-11-2018
-

Europese politiek werkt aan eerlijkere spelregels voor zoek-, boek, en bezorgplatforms.

Stijgend aantal reserveringen voor kerst 2018, maar steeds meer restaurants dicht

27-11-2018
-

Uit de poll van KHN blijkt dat veel restaurants nog steeds veel reserveringen krijgen voor kerst, als je het vergelijkt met 2017.

KHN Werkt en online inspiratiebox: over werven en behoud nieuwe medewerkers

26-11-2018
-

Met artikelen over trends op de arbeidsmarkt, de samenwerking met scholen en goed werkgeverschap.

Nu beschikbaar: cao-loontabellen 2019!

26-11-2018
-

De cao-loontabellen 2019 zijn beschikbaar en vanaf nu te downloaden!

Nationaal Preventieakkoord: rookruimten pas dicht vanaf 1 juli 2022, betere naleving NIX18 en kleinere porties

23-11-2018
-

KHN heeft vrijdag 23 november het Nationaal Preventieakkoord ondertekend. In dit akkoord staan maatregelen die een groot aantal partijen gaat nemen om Nederland gezonder te maken.

Dag van de Ondernemer: Lenny Geluk-Poortvliet bezoekt Hotel Theater Figi in Zeist

20-11-2018
-

KHN ontving op de Dag van de Ondernemer CDA-Tweede Kamerlid Lenny Geluk-Poortvliet bij Hotel Theater Figi in Zeist.

Staatssecretaris Mona Keijzer met KHN op werkbezoek bij ROC Mondriaan

19-11-2018
-

Op 19 november was staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat samen met KHN-voorzitter Robèr Willemsen op werkbezoek bij het ROC Mondriaan in Den Haag.

F&B professional of the Year: wie nomineert u?

19-11-2018
-

Bent u die gepassioneerde Food & Beverage Professional of kent u zo iemand? Doe mee en maak uw nominatie snel bekend.

KHN-voorzitter Robèr Willemsen in gesprek met Mark Rutte over ondernemerschap en horeca

16-11-2018
-

Vrijdag 16 november 2018, op de Dag van de Ondernemer, heeft Robèr Willemsen, voorzitter van KHN, een gesprek gevoerd met Mark Rutte over ondernemerschap en horeca.

Gehoorschade: groeiend probleem onder jongeren. KHN geeft tips om uw gasten te beschermen

16-11-2018
-

Hoe kunt u als horecaondernemer uw gasten beschermen tegen gehoorschade? KHN geeft tips!

Travelbird is failliet... Wat betekent dit voor u?

15-11-2018
-

Woensdag 7 november 2018 werd bekend dat Travelbird failliet is verklaard. Dit heeft impact op horecaondernemers. KHN volgt het proces en geeft informatie over wat u het beste kunt doen.

Lucky in Rijssen grote winnaar Nightlife Awards 2018

14-11-2018
-

Lucky The Feelgood Provider uit Rijssen is de Populairste Club van Nederland. De club kreeg de meeste stemmen van het uitgaanspubliek en won daarmee de Nightlife Award 2018.

Reactie KHN op Wetsvoorstel Arbeidsmarkt in Balans

13-11-2018
-

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil de verschillen tussen vast en flexwerk aanpakken met de nieuwe Wet arbeidsmarkt in balans (Wab). KHN reageert op dit wetsvoorstel.

Op De Dag van de Ondernemer zet KHN haar leden in het zonnetje

13-11-2018
-

Op vrijdag 16 november organiseert MKB Nederland op vrijdag 16 november de Dag van de Ondernemer en KHN doet mee. U ook?

KHN-voorzitter Robèr Willemsen roept gemeenten op horeca te laten groeien en overaanbod te voorkomen

12-11-2018
-

KHN-voorzitter Robèr Willemsen was 7 november jl. spreker op het congres van Locatus over bruisende horecastraten. Zijn boodschap was helder: stimuleer horecagebieden door kwalitatieve investeringen en voorkom overaanbod aan horeca.

Oproep KHN aan kabinet: zorg ook na 2019 voor voldoende (BBL-) leerwerkplekken

09-11-2018
-

KHN is tegen extra bezuinigingen op de subsidie die leerbedrijven krijgen voor de begeleiding van een BBL-leerling. Gelukkig vindt de Tweede Kamer dat nu ook. Maar de vraag is of het budget voldoende is om het aantal leerwerkplekken op peil te houden.

Succesvolle Nacht van de Nacht: 95 restaurants doven de lichten

06-11-2018
-

Op zaterdag 27 oktober jl. vond de Nacht van de Nacht plaats. 95 restaurants in heel Nederland doofden hun lichten. Met dit evenement vragen de Natuur- en Milieufederaties, samen met KHN, aandacht voor het klimaat en energiebesparing op licht.

Minder werkgeverslasten en meer loonbelastingtabellen

06-11-2018
-

De werkgeverslasten die horecaondernemers betalen, dalen in 2019 met gemiddeld 0,5% ten opzichte van 2018.

René Bogaart uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer van Zuid-Holland-Noord

05-11-2018
-

René Bogaart van Big Horeca B.V. mag zich de komende 1,5 jaar de Meest Markante Horecaondernemers van Zuid-Holland-Noord noemen.

Tips voor meer beleving in uw restaurant

01-11-2018
-

Steeds meer gasten een ervaring die inspeelt op de zintuigen. Hoe staat het met de beleving van gasten in uw restaurant?

Travelbird vraagt uitstel van betaling aan

31-10-2018
-

Woensdag 31 oktober werd bekend dat Travelbird uitstel van betaling heeft aangevraagd. Dit heeft impact op horecaondernemers. KHN volgt het proces en geeft informatie over wat u het beste kunt doen.

Jacco de Lignie is de nieuwe regiovoorzitter van KHN Zeeland

30-10-2018
-

Jacco de Lignie is maandag 29 oktober benoemd als regiovoorzitter van KHN Zeeland. Hij volgt Michel Kloeg op die sinds een aantal maanden lid is van het Landelijk Bestuur van KHN.

Horeca is snelste betaler facturen

30-10-2018
-

De horeca betaalt facturen gemiddeld na 38,8 dagen en is daarmee de snelst betalende sector.

Pinnen in de horeca in 13 jaar tijd verdubbeld!

29-10-2018
-

Bij 92% van alle horecazaken wordt de pinpas geaccepteerd. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van 2005!

Meld uw beveiligingscamera aan bij de politie

29-10-2018
-

Door uw beveiligingscamera's aan te melden bij de politie, helpt u de poilitie bij het oplossen van inbraken, overvallen en andere misdrijven.

Europees Parlement steunt verbod op plastic rietjes en bestek

25-10-2018
-

Het Europees Parlement stemde in met maatregelen om vanaf 2021 plastic bestek en borden, rietjes, wattenstaafjes en ballonstokjes te verbieden. Als lidstaten ook akkoord gaan, komt dit verbod er echt.

Terug