Als mkb-ondernemer kun je gebruikmaken van de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) om jouw bedrijf duurzamer te maken. Met deze regeling is het mogelijk om een vergoeding te krijgen voor energieadvies en de uitvoering van dit advies. Maar let op: we ontvangen signalen dat deze subsidie onjuist ingezet wordt door sommige energieadviseurs.

Update: subsidieregeling tijdelijk gesloten

Het kabinet heeft besloten om de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) tijdelijk te sluiten. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ontving veel signalen van onjuist gebruik van de regeling door energie-adviseurs en deur-aan-deurverkopers. Ondernemers die al kosten voor advies en ondersteuning voor verduurzamingsmaatregelen hebben gemaakt, kunnen subsidie blijven aanvragen. Lees meer op de website van de RVO.

Signalen over slecht advies

Ook de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) laat weten dat zij meldingen ontvangt over energieadviseurs die via callcenters of van deur tot deur hun diensten aanbieden. Veel ondernemers geven aan zich overvallen te voelen door deze energieadviseurs.

Deze energieadviseurs houden zich helaas niet altijd aan de regels:

  • Sommige 'energieadviseurs' geven aan dat ze namens RVO bellen. Dat klopt niet. RVO geeft je wel subsidie voor het advies, maar stuurt geen adviseurs langs.
  • Soms vertellen de ‘energieadviseurs’ dat het advies (in de toekomst) verplicht wordt. Ook dat klopt niet.
  • Het kan zijn dat de ‘energieadviseurs’ aangeven dat het advies gratis is. Het advies is niet gratis. Je krijgt subsidie voor het advies dat energieadviseurs aanbieden, maar je betaalt 20% van de kosten zelf.

Betrouwbaar advies via KHN Energie

Wil je zeker zijn van een betrouwbare energieadviseur? Kijk dan op KHN Energie.

Meer weten over de subsidie Verduurzaming MKB?

Op www.rvo.nl/svm vind je meer informatie over de regeling en waar je op moet letten voor je met een energieadviseur in zee gaat. Twijfel je? Neem dan even contact op met RVO.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens