NIX18: KHN biedt praktische hulpmiddelen

Je mag geen alcohol schenken aan jongeren onder 18 jaar. KHN heeft voor jou praktische hulpmiddelen ontwikkeld om met deze wettelijke regel om te gaan.

Gratis stickers NIX18

NIX 18 logo

Je bent als ondernemer volgens de Alcoholwet verplicht om bij de ingang(en) van jouw bedrijf aan te geven welke leeftijdsgrens geldt. Door het opplakken van een sticker voldoe je aan de wet.

KHN-leden kunnen gratis raam-en/of deurstickers bestellen met daarop de tekst < onder de 18 verkopen wij geen alcohol en tabak en < 25 jaar? Laat je legitimatie zien! via dit bestelformulier.

Help je mee? Pak alvast je ID

Op de site van het Trimbos-instituut vind je een speciale Toolkit voor de Horeca met onder andere barkaartjes en posters.

Posters NIX18

Om jouw gasten te wijzen op de leeftijdsgrens voor alcohol en tabak heeft KHN een poster ontwikkeld. Je kunt deze en twee andere varianten downloaden in PDF. Klik hieronder op de poster van jouw keuze.

Poster NIX 18Poster NIX 18Poster NIX 18

Meer informatie & advies over de leeftijdgrens van 18 jaar

Op deze pagina vind je alle informatie over de verhoging van de leeftijdsgrens.

Schildje Welkom Onze huisregels

Huisregelbordjes

KHN heeft huisregelbordjes ontwikkeld die zijn aangepast aan de nieuwe leeftijdsgrens voor alcohol en tabak. KHN-leden kunnen een bordje bestellen via het formulier. Niet-leden kunnen een huisregelbordje bestellen via info@khn.nl. De verkoopprijs bedraagt 10 euro excl. btw voor leden en 20 euro excl. btw voor niet-leden.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens