Recent zijn een aantal horecabedrijven gesloten na het constateren van een overtreding op dit onderdeel. Bij het constateren van een tweede of derde overtreding binnen het jaar loop je al het risico op schorsing en intrekking van de Alcoholwet- en exploitatievergunning voor een week.

Er ligt nu een aangescherpte handhavingsstrategie ter inzake, waarin staat dat schorsing en intrekking van je vergunning al zonder enige waarschuwing toegepast kan gaan worden. Aangezien de laatste nalevingsonderzoeken ons laten zien dat de horeca in Amsterdam slecht scoort op deze onderdelen. Ruim 80% van de horecabedrijven was in overtreding. Die naleving moet beter en we ervaren dat geen enkele ondernemer het schenken van alcohol aan minderjarigen wil toelaten. De praktijk is echter weerbarstig en veel medewerkers en ondernemers gaan toch de mist in.

We doen een dringende oproep aan ondernemers meer oog te hebben voor betere naleving van de regels. Onderstaand enkele hulpmiddelen om je als ondernemer en team te ondersteunen.

Gemeente heeft nog enkele plaatsen beschikbaar en zoekt 15 bedrijven die vrijwillig mee willen doen aan een pilot om betere naleving te realiseren

  • De gemeente zoekt 15 horecabedrijven die deel willen nemen aan de NIX18 pilot die wordt uitgevoerd door Objectief.
  • Het ministerie van VWS verleent subsidie waardoor deelnemende horecabedrijven 50% korting krijgen. Voor € 326,70 (inclusief BTW) wordt een deelnemend horecabedrijf 4 keer (1x per kwartaal) bezocht door een minderjarige testkoper die alcohol probeert te kopen. Als er niet wordt nageleefd wordt er per kwartaal maximaal één herhalingsbezoek uitgevoerd. Het resultaat wordt hierbij teruggekoppeld zodat de ondernemer hiervan kan leren.
  • Horecabedrijven die meedoen worden tijdens de duur van de pilot niet meegenomen in de handhaving op NIX18. De gemeente Amsterdam betaalt de projectkosten en de deelnemende horecabedrijven krijgen van Objectief een factuur.

Heb je interesse? Stuur dan een mail naar regiomanager Eveline Doornhegge via e.doornhegge@khn.nl / 06 51 49 07 09. Ook voor vragen kun je bij haar terecht.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens