Afdeling Ameland

KHN afdelingsnieuws

VVD wil één loket voor vergunningen van strandpaviljoenhouders

18-07-2019
-

KHN is erg blij met deze steun in de rug voor strandondernemers

Regiovergadering KHN Friesland op 14 mei jl.

22-05-2019
-

Op 14 mei jl. zijn de gemeentebestuurders in vergadering bijeen geweest in hotel Jans te Rijs. Het regiobestuur informeert je graag over het besprokene.

Frysk op 'e kaart

08-05-2019
-

Undernimme yn in ûnderskiedende regio mei in sterke eigen identiteit en klanten dy’t neist it Nederlânsk likegoed de Fryske taal brûke. In oantal ûndernimmers yn Fryslân dogge der al har foardiel mei. Sy brûke harren Fryske identiteit as middel om minsken oan harren te binen en harren netwurk te fergrutsjen.

De Pleats in Burgum ontvangt ‘Meiinoar Meidwaan’ Vignet

28-03-2019
-

Maandag 25 maart reikte wethouder Gelbrig Hoekstra het MVO-vignet ‘Meiinoar Meidwaan’ uit aan De Pleats in Burgum. ‘De Pleats geeft plek aan jongeren die anders werken en denken’, aldus wethouder Hoekstra. ‘Bij de begeleiding betrekken ze alle ruim 50 medewerkers van het restaurant. Op die manier blijven de taken voor de jongeren afwisselend en interessant.’  

Sander Meeter tapt de mooiste bieren van Noord-Nederland

04-10-2018
-

De beste biertjes van Noord-Nederland worden getapt door barman Sander Meeter van Beachclub Lemmer in Friesland. Sander won 1 oktober de regionale tapwedstrijd in Groningen.

Roadshow LF2018 voor toerisme ondernemers!

26-10-2017
-

In 10 bijeenkomsten wordt de toeristische sector in Friesland bijgepraat over het Culturele Hoofdstad programma, wordt promotiemateriaal uitgedeeld en krijgt u tips om op het programma in te spelen.

Lokaal horecanieuws in de media

Zomervakantie is alweer voorbij voor Amelandse leerlingen

13-08-2019 - De grote zomervakantie is bijna voorbij. Nog een kleine week, en dan mogen de leerlingen in de regio Zuid-Nederland als eerste van Nederland weer naar school. Of toch niet? Op de Koningin Wilhelminaschool op Ameland is de eerste schooldag alweer voorbij. Dit meldt NOS Jeugdjournaal. Leerlingen van cbs Koningin Wilhelmina op Ameland hebben in de zomervakantie maar vijf weken vrij. Veel van hun ouders werken in de horeca, zoals in hotels, restaurants en vakantieparken.

Kinderen op Ameland gaan nu alweer naar school

12-08-2019 - Bijna alle scholen in Nederland hebben nog vakantie, maar op Ameland is het anders. Op de Koningin Wilhelminaschool is de eerste schooldag vandaag al! Werk Op Ameland hebben veel kinderen maar vijf weken vakantie. Omdat veel ouders in hotels, vakantieparken en restaurants werken, hebben ze het extra druk in de zomer. Ameland is namelijk een populaire vakantiebestemming. Kinderen op Ameland hebben daarom een kortere zomervakantie en een extra week herfstvakantie.