Afdeling Amstelland

KHN afdelingsnieuws

NIX 18, ook op sportverenigingen in Amstelveen

23-05-2019
-

Om het alcoholgebruik onder jongeren verder terug te dringen, doet de gemeente Amstelveen mee met NIXzonderID. Tijdens deze actie worden jongeren opgeroepen hun ID alvast klaar te houden als ze tabak of alcohol willen kopen.

KHN Amsterdam voorziet geen enkel probleem om zowel Eurovisie Songfestival en F1 Dutch Grand Prix in Zandvoort te faciliteren

21-05-2019
-

Via diverse kanalen krijgen wij opmerkingen en vragen of er wel voldoende hotelkamers zijn om zowel het Eurovisie Songfestival en de F1 Dutch Grand Prix in Zandvoort te faciliteren. KHN Amsterdam is van mening dat dat geen enkel propleem is. De partijen die dit in twijfel trekken hebben geen idee van de bestaande capaciteiten, voorzieningen en infrastructuur t.o.v. de andere steden, zoals Maastricht, Rotterdam en Den Haag.

Ernstige verkeershinder A10, A4 en beperkingen tussen spoor Rai en Schiphol vanaf 10 mei

08-04-2019
-

Wellicht heeft deze verkeershinder gevolgen voor de bereikbaarheid van jouw bedrijf voor gasten en werknemers. Communiceer tijdig over hoe je in deze periode het best bereikbaar bent.

In 9 stappen naar Excellent cameratoezicht via de gratis scan voor ondernemers in Noord-Holland

26-03-2019
-

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen camera’s in Nederland zijn. Camera’s om ondernemers, burgers en hun eigendommen te beschermen. In meer dan de helft van de gevallen blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze daardoor niet door de politie worden gebruikt om daders op te sporen.

Wie wordt Amstelveense Ondernemer van het Jaar 2019-2020?

14-03-2019
-

Elke twee jaar wordt in Amstelveen de verkiezing van de Ondernemer van het Jaar gehouden. De verkiezing is een initiatief van de gemeente Amstelveen en Ondernemersvereniging Amstelveen als waardering voor MKB ondernemingen binnen de gemeente. Zij zijn de drijvende kracht van de Amstelveense economie en verdienen het om in het zonnetje gezet te worden.

Politiek en horeca Noord-Holland: het is tijd dat er één overheidsloket voor strandondernemers komt

08-03-2019
-

Er moet zo snel mogelijk één loket komen waar strandondernemers in Noord-Holland al hun vergunningen kunnen regelen. Daarmee moet er een eind komen aan de wirwar van overheidsloketten waar strandondernemers nu mee te maken hebben. Dit was één van de uitkomsten van het politieke debat dat KHN Noord-Holland dinsdagavond 6 maart in De Nadorst in Blokker organiseerde.

Kort verslag bestuursvergadering KHN Amstelland

05-03-2019
-

Op 13 februari 2019 kwamen de bestuursleden van KHN Amstelland bij elkaar bij Sylt Support in Aalsmeer. Hier verwelkomden we ons nieuwe bestuurslid Wim Pel, manager financiën & facilitair bij de Loetje Groep. Tijdens de vergadering werden diverse lokale zaken besproken waarvan je hierbij een kort verslag vindt.

Uitspraak Raad van State: verbreding A9 bij Amstelveen kan van start

27-02-2019
-

De verdieping en verbreding van de A9 kan van start. De Raad van State heeft ingestemd met het Tracébesluit 2017.

KHN Amsterdam accepteert geen nieuwe verhoging toeristenbelasting

19-02-2019
-

Wethouder Kock van Financiën bereidt plannen voor om invulling te geven aan het coalitieakkoord om via toeristen vanaf 2020 105 miljoen extra inkomsten op te halen. Dit is boven op de huidige 86,7 (opbrengsten 2018). In totaal dus 191 miljoen.

Koopstroomonderzoek 2018: Online shoppen vooral effect op middelgrote centra

15-02-2019
-

Het aantal mensen dat online winkelt, blijft nog steeds toenemen. Dat heeft met name effect op middelgrote winkelcentra. Winkels in deze gebieden zien hun omzet teruglopen. Dat is een van de conclusies uit het ‘Randstad Koopstromenonderzoek 2018’. Opvallend is dat de grote centra hun positie juist verstevigen.

Lokaal horecanieuws in de media

Gebouw getransformeerd naar flexkantoor met suites

17-06-2019 - De Britse onderneming VIA heeft in Diemen-Zuid een in een bestaand kantoorpand een combinatie van hospitality en flexwerkplekken ingericht onder de noemer VIA/Work. APTO Architects was verantwoordelijk voor zowel de conceptontwikkeling als het ontwerp van de gebouwtransformatie. Het Bergwijkpark in Diemen verandert langzaam van een monofunctionele kantoorlocatie in een gebied met meer variatie in functies.

Amstelveen van voorheen (148)

16-06-2019 - Bioscoop Oscar (140 stoelen) maakte destijds onderdeel uit van het Cultureel Centrum, dat toen ook nog plek bood aan een VVV-kantoor en café-restaurant Du Theatre. Op deze plek is vandaag de dag de zogenoemde 'cultuurstrip' gevestigd, waar onder andere de Schouwburg, Platform C en P60 zijn gevestigd.

Vrijstelling parkeernorm mogelijk voor Bed & Breakfast

11-06-2019 - AMSTELVEEN Het college van B en W kan voor een Bed & Breakfast vrijstelling verlenen van de parkeereis van één parkeerplek op eigen terrein per kamer. Dat kan indien blijkt dat de parkeerdruk in de buurt het mogelijk maakt om deze parkeerplaatsen in de openbare ruimte op te vangen. Dat meldt het college aan de gemeenteraad in reactie op kritiek die diverse partijen in een commissievergadering hadden geuit op de parkeernorm die is opgenomen in het Paraplubestemmingsplan Wonen.