Afdeling Amsterdam

KHN afdelingsnieuws

KHN Amsterdam organiseert combinatiecursus Bhv-EHBDu

11-08-2017
-

Voorafgaande aan Amsterdam Dance Event (ADE) organiseert KHN Amsterdam een aantal combinatietrainingen Bhv-EHBDu, die voldoet aan de gewijzigde nadere regels dance events van de gemeente.

Bhv-trainingen in KHN Amsterdam in het najaar

08-08-2017
-

Als werkgever bent u verplicht om maatregelen te treffen voor interne hulpverlening. Op grond hiervan moet u één of meer medewerker aanwijzen als bedrijfshulpverlener. Deze medewerkers hebben de taak om in een situatie die de veiligheid of gezondheid in gevaar brengt, maatregelen te nemen om de schade zoveel mogelijk te beperken. U bent en blijft verantwoordelijk voor de bedrijfshulpverlening en de veiligheid in uw bedrijf.

Workshops Hygiënecode KHN Amsterdam in het najaar

08-08-2017
-

U wilt op een verantwoorde en veilige manier omgaan met eet- en drinkwaren en u wilt ook dat uw medewerkers daarvan op de hoogte zijn. Volgens de Europese wetgeving moeten alle levensmiddelenbedrijven werken volgens de HACCP-beginselen. Deze eisen zijn uitgewerkt in de Hygiënecode voor de horeca.

Cursus arbeidsrecht in Amsterdam op 11 september en 13 november

08-08-2017
-

Wat wijzigt er in het arbeidsrecht? De afgelopen tijd is het arbeidsrecht aanzienlijk gewijzigd. KHN heeft deze wijzigingen voor haar leden helder in kaart gebracht. Tijdens de cursus Arbeidsrecht die KHN Amsterdam organiseert, komen alle wijzigingen in het arbeidsrecht uitgebreid aan bod.  

Vooraankondiging uitnodiging hoteloverleg 0-5 sterren Amsterdam: 14 september

01-08-2017
-

Wij nodigen u uit voor ons hoteloverleg op 14 september met aansluitend onze netwerklunch. De ideale gelegenheid om u te laten informeren over actuele zaken die relevant zijn voor u als hotelier/manager.

Gratis juridisch spreekuur KHN Amsterdam 4 september

01-08-2017
-

Elke eerste maandag van de maand is er een gratis juridisch spreekuur van 14.00 uur tot 16.00 uur op ons kantoor aan de Amstel 138 (om de hoek bij het Rembrandtplein).    

Touringcars vanaf 2018 niet langer welkom in de binnenstad van Amsterdam

01-08-2017
-

De gemeente Amsterdam gaat touringcars weren in de binnenstad. Horecaondernemers die gasten per touringcars ontvangen kunnen mogelijk nog gebruik maken van ontheffingen.

Amsterdam Dance Event (ADE) 2017 – aanpassing nadere regels dance events

18-07-2017
-

Van 18 t/m 22 oktober 2017 vindt de 22e editie van het Amsterdam Dance Event (ADE) plaats. Speciale regels zijn dan van toepassing.  De regels voor ADE gelden voortaan voor alle dance events georganiseerd in een horecabedrijf.

Drie horecagebieden genomineerd voor de 'Wel-zo-veilig-Awards'

13-07-2017
-

De genomineerde horecagebieden zijn Scheveningen, het Rembrandtplein in Amsterdam en Goes. De uitreiking van de 'Wel-zo-veilig-Awards' vindt plaats tijdens de Week van de Veiligheid (maandag 9 tot en met zondag 15 oktober 2017).

Bezoekersstromen Amsterdam in beeld

10-07-2017
-

Voor het eerst zijn de bezoekers­stromen in de stad onderzocht aan de hand van gegevens van ­mobiele telefoons. Monitoring van trends in bezoekersstromen (aantallen, herkomsten), is relevant om beleid op aan te passen en effecten van beleid te kunnen meten. De resultaten tonen dat  meer dan de helft van het binnenlands bezoek aan het centrum Amsterdammer is. De Amsterdammer draagt dus ook zelf bij aan de drukte in de stad.

Lokaal horecanieuws in de media

De Weekendselectie: hotelvergunning kwijt, waarde op Airbnb en discriminatie in hotel

19-08-2017 - Het is weer weekend! Dagelijks plaatsen wij op Hospitality Management nieuws, achtergronden, interviews en blogs. Omdat wij ons kunnen voorstellen dat je de afgelopen week iets hebt gemist, vind je in de weekendselectie drie artikelen die gedurende de afgelopen week zijn geplaatst op onze website. Wat dacht je van: Amsterdam: ook hotels kunnen vergunning verliezen bij overlast Cafés kennen het klappen van de zweep.

Met dit stappenplan krijg je áltijd de beste hotelkamer

19-08-2017 - Je begint bij het boeken van de goedkoopste hotelkamer. Echt! aug 19, 2017 Diederik Koenders reist de wereld over als Director Global Communications EMEA bij M.A.C Cosmetics. Zijn carrière begon bij Hilton Hotel Amsterdam. Zijn stappenplan naar een verblijf om nooit te vergeten.STAP 1 'Check online wat voor kamers het hotel heeft. Lees de omschrijving voor de verschillen. Boek de goedkoopste kamer.'STAP 2 'Stuur een aparte e-mail en geef aan dat je enorm naar het verblijf uitkijkt.

Dit festival wil je als wijnliefhebber absoluut niet missen

18-08-2017 - Een nipje hier, een nipje daar: eind september draait het in onze hoofdstad allemaal om wijndrinken. Het nu al spraakmakende Amsterdam Wine Festival zal dan drie dagen lang de beste, lekkerste en populairste wijnen schenken, wat je als wijnliefhebber natuurlijk niet aan je voorbij kan laten gaan. Je hoeft maar een wijnkaart in een restaurant open te trekken en je beseft maar weer hoeveel wijnsoorten er eigenlijk zijn.