Afdeling Amsterdam

KHN afdelingsnieuws

KHN Amsterdam voorziet geen enkel probleem om zowel Eurovisie Songfestival en F1 Dutch Grand Prix in Zandvoort te faciliteren

21-05-2019
-

Via diverse kanalen krijgen wij opmerkingen en vragen of er wel voldoende hotelkamers zijn om zowel het Eurovisie Songfestival en de F1 Dutch Grand Prix in Zandvoort te faciliteren. KHN Amsterdam is van mening dat dat geen enkel propleem is. De partijen die dit in twijfel trekken hebben geen idee van de bestaande capaciteiten, voorzieningen en infrastructuur t.o.v. de andere steden, zoals Maastricht, Rotterdam en Den Haag.

Waarover moet ik in Amsterdam toeristenbelasting berekenen (ook over ontbijt, commissie en/of BTW)?

21-05-2019
-

Regelmatig krijgen we deze vraag. Zeker nu de gemeente onlangs naar alle hotels een brief heeft gestuurd met daarin een uitleg over de grondslag voor toeristenbelasting. Deze brief is erg verwarrend en niet specifiek genoeg in de toelichting. Deze brief levert meer vragen op dan dat het opheldering geeft.

Herijking doorloopruimte bij terrassen in Amsterdam

20-05-2019
-

In 2018 zijn stadsdeel Centrum en de afdeling Verkeer en Openbare Ruimte, in opdracht van het Dagelijks Bestuur van Centrum, begonnen met een project tot herijking van de doorloopruimte bij terrassen. De herijking moet leiden tot betere normen voor de doorloopruimte bij terrassen. De gemeente noemt al regelmatig dat dit van 1,50 meter naar 2 meter zou moeten.

24-uurs staking in OV aangekondigd voor 28 mei a.s. in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag

20-05-2019
-

Het treinverkeer in Nederland en het stadsvervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zullen op 28 mei grotendeels stil liggen. De vakbonden hebben een 24-uurs staking uitgeroepen voor die dag. Werknemers in het streekvervoer beraden zich nog over deelname.

Gemeente Amsterdam gaat te ver met verhoging van toeristenbelasting

15-05-2019
-

Op 15 mei heeft de gemeente Amsterdam in de Voorjaarsnota haar plannen voor de toeristenbelasting bekend gemaakt: Naast de 7 procent van de kamerprijs per nacht die toeristen sinds begin dit jaar moeten betalen, wil het college nu ook een vast bedrag van drie euro per nacht invoeren. KHN vindt deze verhoging van de toeristenbelasting te gek voor woorden en wil samen met alle Amsterdamse hoteliers actie ondernemen.

6 nieuwe 24-uursvergunningen voor de horeca; dien nu je plan in

15-05-2019
-

De gemeente geeft 6 nieuwe 24-uursvergunningen vrij. Deze zijn niet alleen voor clubs bestemd. De gemeente roept op met creatieve plannen te komen. Zie hier de link naar de oproep van de gemeente.

Uitnodiging KHN Amsterdam 0-5 sterren hoteloverleg 6 juni 2019

09-05-2019
-

Wij nodigen je graag uit voor ons hoteloverleg met aansluitend een netwerklunch. De ideale gelegenheid om je te laten informeren over actuele zaken die relevant zijn voor jou als hotelier/manager.

Amsterdam uitstootvrij - stand van zaken touringcarbeleid

08-05-2019
-

De gemeente Amsterdam werkt al meer dan tien jaar aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in de stad. Dat heeft resultaat, maar het is nog niet genoeg.

Verslag algemene ledenvergadering KHN Amsterdam 25 april 2019

07-05-2019
-

Op donderdag 25 april jongstleden vond bij Hotel Jakarta in Amsterdam de jaarlijkse ALV van KHN Amsterdam plaats.

Gebruik van Airbnb in Amsterdam voor het eerst omlaag

02-05-2019
-

Na jaren van vaak onstuimige groei is het gebruik van Airbnb in Amsterdam in 2018 voor het eerst gedaald. Dat zegt vastgoedadviseur Colliers op basis van cijfers van onderzoeksbureau AirDNA. Airbnb zelf heeft nog geen cijfers naar buiten gebracht over 2018.

Lokaal horecanieuws in de media

Raad wil nette concurrent Airbnb naar Amsterdam halen

22-05-2019 - De Amsterdamse gemeenteraad wil onderzoeken of het mogelijk is een nette concurrent van Airbnb en Booking in de markt te krijgen. 'We moeten de regie in handen nemen.' Volledig scherm © anp De drie grote platforms voor vakantieverhuur Airbnb, Booking en HomeAway staan inmiddels op de...

Rooftop event Groovy Tables bij Daalder

22-05-2019 - Restaurant Daalder organiseert deze zomermaanden in samenwerking met event company de Artiestenweer het unieke rooftop event Groovy Tables bij Hoogtij in Amsterdam-Noord. De jonge honden van Restaurant Daalder mogen, na het succes van vorig jaar, weer even de wilde haren in de wind laten wapperen bij Hoogtij in Amsterdam Noord. Op het mooiste terras van Amsterdam koken ze  -letterlijk en figuurlijk- op grote hoogte een prachtig 6-gangendiner.

SP Amsterdam wil Songfestival niet: 'Veel te duur'

22-05-2019 - Burgemeester Femke Halsema haalt het Songfestival-feest volgend jaar graag naar Amsterdam, maar de lokale SP-fractievoorzitter Erik Flentge zit daar helemaal niet op te wachten. Dat laat hij weten aan stadszender AT5. Flente heeft geen zin om budget uit te trekken voor het liedjesfestijn. Alleen commerciële jongens verdienen hieraan, briest hij. "Hotels en ook andere jongens, die erg hun zakken zullen gaan vullen", aldus de politicus, die al misselijk wordt bij het idee.