Afdeling Amsterdam

KHN afdelingsnieuws

Inspiratiedag 'Arbeidsmarkt' Amsterdam 10 december 2018

10-01-2019
-

Economisch gaat het goed met Amsterdam tevens staan er 20.000 vacatures open in de Hospitality-sector. KHN organiseerde samen met SVH, House of Hospitality en de gemeente Amsterdam een evenement over het vinden, binden, boeien en doen laten bloeien van werknemers.

Niet accepteren verbod contante betaling bij VIP tafels van de gemeente Amsterdam

04-01-2019
-

Veel ondernemers vragen zich af wat te doen met de oproep van de gemeente omtrent de verplichte melding als je als onderneming VIP tafels aanbiedt.

Gemeente Amsterdam kondigt extra controles op geluidsvoorschriften in de horeca aan

21-12-2018
-

Eerder berichten wij je over de extra maatregelen die het college heeft aagekondigd om de overlast in de uitgaansgebieden aan te pakken. Een van die maatregelen is gerichte handhavingsactie om overtredingen van geluidsoverlast aan te pakken. Wat betekent dit voor horecaondernemers?

Verslag 0-5 sterren hoteloverleg KHN Amsterdam en KHN Haarlemmermeer

14-12-2018
-

Op donderdag 6 december jongstleden vond bij Corendon Village Hotel het 0-5 sterren hoteloverleg plaats. Het was het een gezamenlijk overleg van de afdeling Amsterdam en afdeling Haarlemmermeer.

College presenteert nieuwe maatregelen voor de uitgaansgebieden in Amsterdam

12-12-2018
-

De burgemeester heeft gisteren, voor de korte termijn, extra maatregelen aangekondigd om de overlast op de Wallen en de uitgaansgebieden Rembrandtplein en Leidseplein aan te pakken.

Nieuwe regels VIP-tafels Amsterdam 1 januari 2019 van kracht

11-12-2018
-

Onlangs heeft de gemeente Amsterdam nadere regels voor de exploitatie van horecabedrijven met betrekking tot VIP-tafels gepubliceerd. De politie constateert dat VIP-tafels een aantrekkingskracht hebben op criminelen en ziet hierbij een aantal risico’s, zoals (excessief) geweld, rekrutering van jonge criminelen en witwassen.

KHN feliciteert Crowne Plaza Amsterdam-Schiphol Hotel in Hoofddorp met 25 jaar lidmaatschap

10-12-2018
-

KHN is er trots op dat het Crowne Plaza Amsterdam-Schiphol Hotel in Hoofddorp al 25 jaar lang lid is van onze branchevereniging. Het Crowne Plaza Amsterdam-Schiphol Hotel bestaat al sinds 1993.

Officiële aankondiging: 7% toeristenbelasting 2019 in Amsterdam

07-12-2018
-

Eerder kondigden wij al aan dat de toeristenbelasting voor 2019 verhoogd zou worden naar 7%. Een vast tarief voor de gehele stad.

Toeristenbelasting omhoog naar 7% in hele stad Amsterdam

20-11-2018
-

Zoals al eerder aangekondigd in het coalitieakkoord, heeft het college aangekondigd de toeristenbelating te verhogen naar 7% in 2019 voor de gehele stad.  Binnenkort wordt hierover definitief besloten. Nu is dat nog 6% in de stadsdelen Centrum, West, Zuid en Oost en 4% in de overige stadsdelen. De toeristenbelasting wordt geheven over de overnachtingsprijs en geldt voor alle aanbieders van logies.

Lokaal horecanieuws in de media

Rode Hoed Amsterdam: gemak, historie en service in één

16-01-2019 - Rode Hoed Samen met 5 sfeervolle en ruimtelijke break-out zalen, is de Rode Hoed in Amsterdam perfect geschikt voor meetings en conferenties met break-out sessies, social events en gala diners. Directievergadering tot opnamelocatie tv-programma's Dit onafhankelijk podium is dé full-service evenementenlocatie in Amsterdam. Met zeven verschillende zalen, een ruime foyer, een prachtig café, ervaren technici en professioneel cateringpersoneel wordt jouw event memorabel.

Beëindiging initiatief China hotel in Weert

16-01-2019 - Sinds 2015 bestond er een intentieovereenkomst tussen het China Center Amsterdam en de gemeente Weert voor de realisatie van een China Hotel in Weert. Deze intentieovereenkomst liep af op 31 december 2018. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten geen vervolgovereenkomst te sluiten.

Van riad tot ryokan: Booking.com laat zien dat unieke accommodaties zetten de toon voor 2019

16-01-2019 - AMSTERDAM, January 16, 2019 /PRNewswire/ -- Heb je er ooit van gedroomd om in een lodge te slapen en wilde dieren in hun natuurlijke leefomgeving te zien? Of om in een idyllisch huisje op het platteland weer één te worden met de natuur? Je bent niet de enige! Onderzoek van Booking.com wijst uit dat één op de vijf (20%) Nederlandse reizigers in 2019 in dergelijke, unieke accommodatietypes wil verblijven.