Afdeling Amsterdam

KHN afdelingsnieuws

NL Hotelsteden Index Invast Hotels 2019, bekijk 'm nu

25-06-2019
-

Invast Hotels heeft in 2019 voor de tweede keer het grote onderzoek uitgevoerd naar de bezettingsgraden en gemiddelde kamerprijzen van hotels in de grootste hotelsteden van Nederland in 2018. Met dit onderzoek wordt het beste inzicht verkregen in de regionale verschillen van steden binnen de Nederlandse hotelmarkt. Elke stad is onderzocht met meer dan 10 hotels, dit om te kunnen spreken over een volwaardige hotelmarkt binnen een stad.

Op 10 of 11 juli beslist de raad over de verhoging toeristenbelasting per 1-1-2020

24-06-2019
-

Wethouder Kock stelt voor boven op de 7% van de kamerprijs (tarief 2019) een verhoging toe te passen van € 3,- per persoon per nacht, ingaande op 1 januari 2020. Tijdens de inspraak op 13 juni jongstleden van KHN en een aantal hoteliers bleek het merendeel van de partijen geen weerstand te bieden tegen de plannen van Kock.

Amsterdam Dance Event (ADE) 2019 - Wat moet je weten over bedrijfshulpverlening?

20-06-2019
-

Van 16 t/m 20 oktober 2019 vindt de 24e editie van het Amsterdam Dance Event (ADE) plaats. Waar moet je aan denken bij hulpverlening?

Oproep: locaties gezocht voor projectdagen studenten Hospitality School

17-06-2019
-

De Hospitality School is op zoek naar locaties om projectdagen voor studenten te laten plaatsvinden. Daarom is er een verzoek aan bedrijven/organisaties (partners maar ook niet-partners van House of Hospitality) om, met ingang van het komende cursusjaar, een ruimte beschikbaar te stellen voor een projectdag.

Verslag 0-5 sterren hoteloverleg KHN Amsterdam 6 juni 2019

17-06-2019
-

Op donderdag 6 juni jongstleden vond bij NH Amsterdam Zuid het 0-5 sterren hoteloverleg plaats. Op donderdag 6 juni jongstleden vond bij NH Amsterdam Zuid het 0-5 sterren hoteloverleg plaats. Bijgevoegd het verslag met de presentaties: Actueel nieuws KHN landelijk, amsterdam&partners, NH Amsterdam Zuid en SAIL.

amsterdam&partners start een nieuw mobiel onderzoek: Kerncijfers Bezoekers

13-06-2019
-

Op 1 juli aanstaande start amsterdam&partners een nieuw mobiel onderzoek: Kerncijfers Bezoekers. Dit onderzoek zal het voormalige BOMA opvolgen, dat 1x per 4 jaar, face-to-face werd uitgevoerd.

Vooraankondiging en oproep aan hotels voor het verspreiden van flyers voor de campagne Enjoy & Respect

13-06-2019
-

Deze campagne richt zich op het vergroten van de bewustwording dat wangedrag onacceptabel is in Amsterdam. amsterdam&partners initieerde de campagne en ontwikkelde deze in samenwerking met de gemeente Amsterdam, de politie en andere stakeholders.

Maatregelen uitgaansgebieden Amsterdam

12-06-2019
-

Halseme heeft begin dit jaar allerlei maatregelen aangekondigd voor de uitgaansgebieden om deze gebieden weer meer leefbaar te maken.

Laat de gemeenteraad weten hoe absurd de plannen zijn om de toeristenbelasting te verhogen

06-06-2019
-

Op donderdag 13 juni aanstaande heb je de mogelijkheid om, tijdens de commissievergadering Financieel Economische Zaken, de gemeenteraadsleden te laten weten hoe absurd de plannen zijn om de toeristenbelasting te verhogen.

Communicatietips bij (gezondheids)incidenten in jouw horecazaak

04-06-2019
-

Horecazaken hebben een bedrijfsongevallenplan en vaak ook een veiligheidsplan, waarin is beschreven hoe intern wordt gehandeld bij incidenten. Ook is daar, als het goed is, in beschreven wanneer contact wordt gelegd met nood- en hulpdiensten.

Lokaal horecanieuws in de media

De leukste koffietenten, kriskras door het land

22-07-2019 - Toki, Japans voor 'tijd van mogelijkheden', wordt gerund door partners in business (en in liefde) Jeff & Nanna, en is het toevluchtsoord van hip koffie én theedrinkend Amsterdam. Hondje mag ook mee!  Exporuimte, koffiebar en café. Dit manusje van alles bruist! Dus ben je in Arnhem, ga langs. Plus: gelegen in het leukste deel van de stad, het modekwartier.  Alleen al omdat By Lima in Haarlem (Amsterdam in het klein, op een goede manier) is gevestigd moet je hier naartoe.

Brandveiligheid in nieuwe NH Collection Eindhoven Centre

22-07-2019 - In mei 1977 vond een brand plaats in Hotel Polen in het centrum van Amsterdam. Het was de dodelijkste brand in Nederland sinds de Tweede Wereldoorlog met in totaal 33 doden en 21 zwaargewonden. Dat willen we niet meer. Met Ludo de Jong, directeur van het in september 2017 geopende NH Collection Eindhoven Centre praten we over brandveiligheidsmaatregelen en specifiek over (kleine) blusmiddelen. Hotels hebben vaak een verhoogd brandrisico.

Betalen voor plek bij Thuisbezorgd

22-07-2019 - door Harry van Gelder AMSTERDAM Bij Thuisbezorgd.nl kunnen voortaan alle restaurants een hogere plek op de ranglijst kopen. Tot nu was dat weggelegd voor een paar restaurants. Thuisbezorgd.nl ziet dit als een verbetering van het huidige systeem.,,De nieuwe aanpak is eerlijker'', zegt woordvoerder Joris Wilton van Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl. Voorheen konden slechts een paar bedrijven een toppositie voor een week kopen...