Afdeling Amsterdam

KHN afdelingsnieuws

Uitnodiging 0-5 sterren hoteloverleg 6 december 2018 - KHN Amsterdam en KHN Haarlemmermeer

15-11-2018
-

Wij nodigen u uit voor ons hoteloverleg met aansluitend de eindejaarsborrel. De ideale gelegenheid om u te laten informeren over actuele zaken die relevant zijn voor u als hotelier/manager.

Gratis juridisch spreekuur KHN Amsterdam 3 december 2018

15-11-2018
-

Elke eerste maandag van de maand is er een gratis juridisch spreekuur van 14.00 uur tot 16.00 uur op ons kantoor aan de Amstel 138 (om de hoek bij het Rembrandtplein).    

Horecaondernemers Amsterdam mogelijk de dupe van misstanden bij wasserijen en schoonmaakbedrijven

12-11-2018
-

Eerder melden we al dat er grootschalige onderzoeken gaande zijn naar misstanden in wasserijen. Werknemers zouden illegaal te werk worden gesteld en worden uitgebuit. Inmiddels zijn er ook schoonmaakbedrijven in het vizier van de beslastingdienst en arbeidsinspectie, waar dit aan de orde zou kunnen zijn.

Themamiddag 'Arbeidsmarkt' Amsterdam 10 december 2018

12-11-2018
-

Samen met onze partners House of Hospitality, SVH en de gemeente Amsterdam organiseren we een themadag 'Arbeidsmarkt' op 10 december aanstaande vanaf 13.00 uur in de vernieuwde en inspirerende Openbare Bibliotheek van Amsterdam.

Factsheet met cijfers en feiten overnachtingsbeleid Amsterdam

12-11-2018
-

Meer informatie over actuele cijfers over het overnachtingsbeleid in Amsterdam, ontwikkelingen met betrekking tot aantal kamers/bedden, prijzen, omzetten en bezetting leest u terug in de factsheet van Horwath Hotel, Tourism and Leisure.

Vooraankondiging hoteloverleg 0 - 5 sterren KHN Amsterdam op 6 december 2018

06-11-2018
-

Wij nodigen u graag uit voor ons hoteloverleg op donderdag 6 december aanstaande. Aan het einde van het jaar plannen we ons hoteloverleg altijd in de middag met aansluitend de eindejaarsborrel. Deze wordt u aangeboden.

Digitaal Nachtregister Amsterdam – De stand van zaken

30-10-2018
-

Zoals bekend heeft de gemeente Amsterdam een digitaal nachtregister ingevoerd. Op dit moment is circa 70% van de hotels aangesloten. Begin april heeft wethouder Udo Kock een brief uitgestuurd om alle hotels te informeren over de stand van zaken. In deze brief kondigt hij aan dat het digitale nachtregister verankerd zal worden in nachtregisterbeleid en dat deelname verplicht wordt voor alle vormen van logies, dus ook voor B&B’s en vakantieverhuur.

Waar moet je op letten als je werkt met zzp’ers in de horeca, zoals Temper Works?

16-10-2018
-

Temper Works is een digitaal platform waar opdrachtgevers klussen plaatsen en freelancers in o.a. de horeca  een profiel opbouwen om hun diensten te verkopen. Veel ondernemers maken gebruik van dit platform en vragen zich af wat de mogelijke risico’s zijn. 

Verwijderen letters 'I Amsterdam' is symbool politiek

16-10-2018
-

De letters I Amsterdam worden volgens KHN onterecht als symbool van massatoerisme getypeerd. Het voorstel om ze te verwijderen is symboolpolitiek, maar lost de uitdagingen die we hebben rondom toerisme niet op.

Talentenbeurs Amsterdam West op 27 november 2018

12-10-2018
-

Op 27 november 2018 organiseert ABC Alliantie in opdracht van de Gemeente Amsterdam alweer de 11e editie van Talentenbeurs West, waarvoor wij u hierbij uitnodigen.

Lokaal horecanieuws in de media

Dit zijn de sterrenrestaurants waar u heen wil

17-11-2018 - De restaurants in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zijn in het bezit van één of meer Michelinsterren. Het hele jaar door streven de beste sterrenrestaurants en hun teams naar de felbegeerde Michelinster. Voor de grote steden in de Randstad, zoals Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, valt er jaarlijks een sterrenregen. Vooral Amsterdam doet het als stad bijzonder goed voor sterrenrestaurants.

'Betaal serieuze handhaving uit opbrengst van toerisme'

17-11-2018 - LezersbriefVanwege aanhoudende overlast ging Paroollezer Bart Nooij uit Amsterdam zelf op onderzoek uit naar de handhaving in de Bellamybuurt. 'Klachten werden gebagatelliseerd of zelfs ontkend.' Door: Het Parool 17 november 2018, 16:00 Zoals in Het Parool van 10 november viel te ­lezen is er inderdaad een handhavingscrisis in Amsterdam en die is nog veel erger dan veel mensen beseffen.

10 x superleuke plekken in Lombok

17-11-2018 - THE RESCUED PUMPKINS HAVE ARRIVED! A lot of pumpkins get wasted after Halloween every year. Therefore we throw this Halloween afterparty! Want to fight food waste? Come to one of our three restaurants in Amsterdam, Utrecht or The Hague and enjoy delicious pumpkinsoup or pumpkinsweets on Saturday the 3rd of November! And…….. you can also take a pumpkin home that day to give it a new place! Pumpkin rescue time .