Afdeling Amsterdam

KHN afdelingsnieuws

Gratis Cyber Risico Scan ter waarde van 300 euro

14-06-2017
-

Veel ondernemers zijn zich hier niet bewust van risico's van cyber security. Omdat KHN Amsterdam zich inzet voor veilig ondernemerschap, kunnen we 25 gratis Cyber Risico Scans weggeven.

KHN: Jammer dat politiek over Airbnb wel blaft maar niet bijt

08-06-2017
-

Woensdag 7 juni jl. debatteerde de Tweede Kamer over de reactie van minister Plasterk op de motie Gesthuizen. De minister wacht de situatie in Amsterdam af.

Oproep aan hoteliers Amsterdam: werk mee aan onderzoek over drukte in de stad

29-05-2017
-

Namens Mart van der Burg, student aan Hogeschool Tio, vraagt het bestuur van Amsterdam aandacht voor het volgende:

Ministerie ondersteunt House of Hospitality met aanjaagsubsidie in Amsterdam

23-05-2017
-

House of Hospitality richt zich op de gezamenlijke uitdagingen rondom opleiding, training, innovatie, onderzoek en instroom van hospitalitytalent. De cross-sectorale hospitality-arbeidsmarkt staat voor grote uitdagingen. Steeds meer mensen bezoeken de metropoolregio Amsterdam en hospitality heeft dan ook een steeds grotere economische waarde. Instroom, behoud en kwaliteit van de hospitalitymedewerker 2.0 blijven echter achter bij deze economische ontwikkeling.

Trainingen 'Veilig en Alert werken in de horeca' in Amsterdam

16-05-2017
-

In de training Veilig en Alert werken in de horeca’ leert u ongewone situaties en verdacht gedrag sneller te herkennen. Door goed om u heen te kijken en te weten waar u op moet letten, kunt u voorkomen dat misdrijven echt worden gepleegd.

KHN: Voorstel verhoging toeristenbelasting Amsterdam te gek voor woorden

15-05-2017
-

De Amsterdamse wethouder Abdeluheb Choho (D66) wil dat de toeristenbelasting in de stad drastisch omhoog gaat naar 15% (nu 5%) van elke overnachting. KHN vindt deze verhoging van de toeristenbelasting te gek voor woorden.

Alcohol voor mensen onder de 18 nog te makkelijk verkrijgbaar in Amsterdam

15-05-2017
-

Eind vorig jaar bleek uit een mystery visit onderzoek van de gemeente Amsterdam dat de horecaregels van de Drank- en Horecawet voor wat betreft leeftijdscheck en doorschenken, maar in 9% van de gevallen wordt nageleefd. Dat was voor de burgemeester reden om KHN, als vertegenwoordiger van ten minste een derde van de totale Amsterdamse horeca, op het stadhuis uit te nodigen voor een stevig gesprek.

Uitnodiging 0-5 sterren hoteloverleg KHN Amsterdam op 1 juni 2017 bij NH Caransa

09-05-2017
-

Wij nodigen u uit voor ons hoteloverleg met aansluitend onze netwerklunch. De ideale gelegenheid om u te laten informeren over actuele zaken die relevant zijn voor u als hotelier/manager.

KHN: Meldplicht huisverhuur Amsterdam stap in goede richting

04-05-2017
-

KHN wil dat meldplicht voor alle controlerende en handhavende instanties toegankelijk wordt

KHN heeft bezwaar tegen nieuwe aanpak overlast muziekgeluid horeca Amsterdam

25-04-2017
-

De gemeente Amsterdam wil een extra handhavingsinstrument, naast de huidige mogelijkheden, inzetten, zodat ondernemers waarbij overlast wordt ervaren van muziekgeluid ook een last onder dwangsom opgelegd kan worden. Dit kan leiden tot hoge boetes en uiteindelijk intrekking van de exploitatievergunning. KHN vindt dit overbodig omdat de huidige wetgeving voldoende mogelijkheden biedt om notoire overtreders aan te pakken. Het is aannemelijk dat klagende omwonenden ook vragen dit handhavingsinstrument in te zetten.

Lokaal horecanieuws in de media

Bral: I am DH

24-06-2017 - ColumnJaap de Groot, chef sport bij de Telegraaf, belde mij in paniek. ,,Den Haag moet Amsterdam komen helpen'', riep hij radeloos. Of ik Amsterdammers aan het lachen kon krijgen.Plaats delict: College Hotel, hartje Amsterdam. Missie: tijdens het Telegraaf Tennisgala de aanwezigen een lach op...

Kimpton De Witt is ambitieuze nieuwkomer voor liefhebbers

24-06-2017 - Kimpton De Witt, Amsterdam De Amerikaanse hotelketen Kimpton komt naar Europa, gelukkig. De Amerikanen staken meer dan 20 miljoen euro in het duffe Crowne Plaza Amsterdam City Centre en trokken een getatoeëerde chef uit Brooklyn aan. Met 274 kamers en 9 suites is het geen boetiekhotel, maar zo voelt het wel.

Café de Jordanees brengt Amsterdamse gezelligheid naar Meppel

23-06-2017 - Meppel -  Café De Jordanees brengt Jordaanse gezelligheid weer in Meppel.  Het bruine café aan de Molenstraat is op vrijdagmiddag 23 juni geopend.                                                          Uitbater Cor Zincken, ras Amsterdammer, had jaren een café in het mooie Amsterdam. Met de opening van zijn nieuwe café en feestzaal Sjaantje  brengt hij de sfeer en gezelligheid van de Jordaan weer naar Meppel.