Afdeling Amsterdam

KHN afdelingsnieuws

Uitnodiging 0-5 sterren hoteloverleg 6 december 2018 - KHN Amsterdam en KHN Haarlemmermeer

15-11-2018
-

Wij nodigen u uit voor ons hoteloverleg met aansluitend de eindejaarsborrel. De ideale gelegenheid om u te laten informeren over actuele zaken die relevant zijn voor u als hotelier/manager.

Gratis juridisch spreekuur KHN Amsterdam 3 december 2018

15-11-2018
-

Elke eerste maandag van de maand is er een gratis juridisch spreekuur van 14.00 uur tot 16.00 uur op ons kantoor aan de Amstel 138 (om de hoek bij het Rembrandtplein).    

Horecaondernemers Amsterdam mogelijk de dupe van misstanden bij wasserijen en schoonmaakbedrijven

12-11-2018
-

Eerder melden we al dat er grootschalige onderzoeken gaande zijn naar misstanden in wasserijen. Werknemers zouden illegaal te werk worden gesteld en worden uitgebuit. Inmiddels zijn er ook schoonmaakbedrijven in het vizier van de beslastingdienst en arbeidsinspectie, waar dit aan de orde zou kunnen zijn.

Themamiddag 'Arbeidsmarkt' Amsterdam 10 december 2018

12-11-2018
-

Samen met onze partners House of Hospitality, SVH en de gemeente Amsterdam organiseren we een themadag 'Arbeidsmarkt' op 10 december aanstaande vanaf 13.00 uur in de vernieuwde en inspirerende Openbare Bibliotheek van Amsterdam.

Factsheet met cijfers en feiten overnachtingsbeleid Amsterdam

12-11-2018
-

Meer informatie over actuele cijfers over het overnachtingsbeleid in Amsterdam, ontwikkelingen met betrekking tot aantal kamers/bedden, prijzen, omzetten en bezetting leest u terug in de factsheet van Horwath Hotel, Tourism and Leisure.

Vooraankondiging hoteloverleg 0 - 5 sterren KHN Amsterdam op 6 december 2018

06-11-2018
-

Wij nodigen u graag uit voor ons hoteloverleg op donderdag 6 december aanstaande. Aan het einde van het jaar plannen we ons hoteloverleg altijd in de middag met aansluitend de eindejaarsborrel. Deze wordt u aangeboden.

Digitaal Nachtregister Amsterdam – De stand van zaken

30-10-2018
-

Zoals bekend heeft de gemeente Amsterdam een digitaal nachtregister ingevoerd. Op dit moment is circa 70% van de hotels aangesloten. Begin april heeft wethouder Udo Kock een brief uitgestuurd om alle hotels te informeren over de stand van zaken. In deze brief kondigt hij aan dat het digitale nachtregister verankerd zal worden in nachtregisterbeleid en dat deelname verplicht wordt voor alle vormen van logies, dus ook voor B&B’s en vakantieverhuur.

Waar moet je op letten als je werkt met zzp’ers in de horeca, zoals Temper Works?

16-10-2018
-

Temper Works is een digitaal platform waar opdrachtgevers klussen plaatsen en freelancers in o.a. de horeca  een profiel opbouwen om hun diensten te verkopen. Veel ondernemers maken gebruik van dit platform en vragen zich af wat de mogelijke risico’s zijn. 

Verwijderen letters 'I Amsterdam' is symbool politiek

16-10-2018
-

De letters I Amsterdam worden volgens KHN onterecht als symbool van massatoerisme getypeerd. Het voorstel om ze te verwijderen is symboolpolitiek, maar lost de uitdagingen die we hebben rondom toerisme niet op.

Talentenbeurs Amsterdam West op 27 november 2018

12-10-2018
-

Op 27 november 2018 organiseert ABC Alliantie in opdracht van de Gemeente Amsterdam alweer de 11e editie van Talentenbeurs West, waarvoor wij u hierbij uitnodigen.

Lokaal horecanieuws in de media

Janice laat haar studerende dochter kostgeld betalen: "Ze betaalt elke maand € 300. Het is hier geen hotel!"

16-11-2018 - Kinderen blijven steeds langer bij hun ouders in huis wonen. Waar ik tijdens mijn studie stond te springen om het ouderlijk huis te verlaten, vinden steeds meer jongvolwassenen het fijn om nog even bij papa en mama te blijven hangen. Hier zijn een aantal verklaringen voor te bedenken. Zo is het wonen in veel studentensteden steeds duurder geworden en is het vinden van een betaalbare kamer in Amsterdam zo goed als onmogelijk.

Drukbezochte Beaujolaisparty BosBoon Expertise

16-11-2018 - Gisteren vond op een historische VOC Café in Amsterdam de traditionele Beaujolaisparty van BosBoon Expertise plaats. Een drukbezochte bijeenkomst waar vakgenoten uit de verzekeringsbranche onder het genot van een hapje en een drankje alle gelegenheid hadden om bij te praten. Tijdens een korte toespraak nam directeur Mathy Boon de gasten mee in een aantal ontwikkelingen binnen BosBoon Expertise. "Het gaat goed met BosBoon en daar zijn wij als BosBoon ontzettend trots op," aldus Mathy.

Remco Groenhuijzen zet carrière binnen AccorHotels voort

16-11-2018 - Vanaf 1 januari 2019 is Remco Groenhuijzen de nieuwe Regional Vice President Mövenpick Nederland. De huidige General Manager van Sofitel Legend The Grand Amsterdam zet daarmee de volgende stap in zijn carrière binnen moederbedrijf AccorHotels. Mövenpick Hotels Nederland is een van de nieuwste aanwinsten van AccorHotels en bestaat uit Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre, Mövenpick Hotel 's Hertogenbosch en een in 2019 te openen hotel in Den Haag.