Afdeling Bloemendaal-Heemstede

KHN afdelingsnieuws

Verslag overleg coördinatoren strandverenigingen Noord-Holland 22 mei

03-06-2019
-

Op 22 mei heeft een overleg plaatsgevonden met de vijf coördinatoren van de strandverenigingen in Noord-Holland. Strandpaviljoen Deining was gastheer tijdens deze vergadering. Onderstaand treffen jullie de overgebleven punten aan en de koppelingen naar de diverse onderliggende stukken.

Feestelijke uitreiking Bokkedoorns Award bij Nova College Haarlem

26-04-2019
-

Michelle Leone uit IJmuiden en Dennis Frank uit Spaarnwoude, studenten Nova College Horeca, hebben de prestigieuze Bokkedoorns Award 2019 gewonnen. Dat maakte de jury woensdag 24 april bekend tijdens de feestelijke uitreiking in het Nova Grand Café Restaurant aan de Zijlweg in Haarlem.

Kort verslag bestuursvergadering KHN Bloemendaal-Heemstede 3 april 2019

08-04-2019
-

Op woensdag 3 april jongstleden heeft het bestuur van KHN Bloemendaal-Heemstede een bestuursvergadering gehouden bij Restaurant Nieuw Vreeburg in Bloemendaal. Wat kwam er zoal ter sprake?

In 9 stappen naar Excellent cameratoezicht via de gratis scan voor ondernemers in Noord-Holland

26-03-2019
-

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen camera’s in Nederland zijn. Camera’s om ondernemers, burgers en hun eigendommen te beschermen. In meer dan de helft van de gevallen blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze daardoor niet door de politie worden gebruikt om daders op te sporen.

Politiek en horeca Noord-Holland: het is tijd dat er één overheidsloket voor strandondernemers komt

08-03-2019
-

Er moet zo snel mogelijk één loket komen waar strandondernemers in Noord-Holland al hun vergunningen kunnen regelen. Daarmee moet er een eind komen aan de wirwar van overheidsloketten waar strandondernemers nu mee te maken hebben. Dit was één van de uitkomsten van het politieke debat dat KHN Noord-Holland dinsdagavond 6 maart in De Nadorst in Blokker organiseerde.

UPDATE overleg Strandbelangen Noord-Holland 27 februari 2019

01-03-2019
-

Op woensdag 27 februari heeft de Strandbelangen Noord-Holland vergaderd bij Strandpaviljoen Deining in Castricum.

Koopstroomonderzoek 2018: Online shoppen vooral effect op middelgrote centra

15-02-2019
-

Het aantal mensen dat online winkelt, blijft nog steeds toenemen. Dat heeft met name effect op middelgrote winkelcentra. Winkels in deze gebieden zien hun omzet teruglopen. Dat is een van de conclusies uit het ‘Randstad Koopstromenonderzoek 2018’. Opvallend is dat de grote centra hun positie juist verstevigen.

Samenvatting bestuursvergadering KHN Bloemendaal-Heemstede 31 januari 2019

12-02-2019
-

Op donderdag 31 januari jl. heeft het bestuur van KHN Bloemendaal-Heemstede een bestuursvergadering gehouden in Café ’t Hemeltje in Bloemendaal. Wat kwam er zoal ter sprake?

Hotel Boulevard 5 in Zandvoort 40 jaar lid van KHN

29-01-2019
-

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is er trots op dat Hotel Boulevard 5 in Zandvoort al 40 jaar lid is van de grootste branchevereniging van de horeca. Boulevard 5, voorheen Hotel Zuiderbad, bestaat al sinds 1953. De huidige eigenaren Joleen Smits-Weilers en Bas Smits staan vanaf 2017 aan het roer, zij zijn de derde generatie in dit bedrijf. Voorzitter Robert Hartog van KHN Zandvoort feliciteerde de horecaondernemers met dit mooie jubileum.

Provinciale Staten op de hoogte gebracht van belang van de horeca

13-12-2018
-

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen 2019 heeft KHN Noord-Holland een brief naar de partijen binnen de provincie Noord-Holland gestuurd om een aantal belangrijke zaken onder hun aandacht te brengen. Het gaat om onderwerpen die van belang zijn voor horecaondernemers in de provincie Noord-Holland.

Lokaal horecanieuws in de media

Culinair wandelen door Heemstede

19-06-2019 - HEEMSTEDE Zeven Heemsteedse restaurants doen zondag 23 juni mee aan de WijnSpijs wandeling. Van 12.00 tot 17.00 uur kan men langs deze zeven locaties wandelen (of fietsen) en op iedere locatie wacht een verrassend gerecht, geserveerd met een bijpassende wijn. De afgelopen jaren was de tocht een groot succes. Zelfs zo'n groot succes dat er groot succes dat er dit jaar een extra deelnemende locatie toegevoegd is. Cheval Blanc (Jan van Goyenstraat 29) is een bekende in Heemstede.

Ingezonden: 'winkelcentra'

19-06-2019 - HEEMSTEDE J.C.M. Sijm vindt het ongeloofwaardig dat winkelcentra niet meer in het huidige tijdsbeeld zoudenpassen.' Hij stuurde de redactie de volgende brief in. Met het concept "beleving" heeft het gemeente bestuur van Heemstede haar winkelcentrum best aantrekkelijk gemaakt. Het is een belevenis dit centrum te betreden met haar assortiment, gezellige horeca en betaalbare parking.

Recordopbrengst van 110.000 euro Haringparty Rijssen voor hospice

14-06-2019 - RIJSSEN - De vierde editie van de Haringparty Rijssen bij de Oosterhof kende donderdag een recordopbrengst van 110.000 euro. Het geld gaat volledig naar de Rijssense hospice De Reggestroom.  Kartrekkers Het initiatief van Hans Bloemendaal van reclamebureau Bloemdaal in Vorm en Guido Meinders van restaurant Brodshoes is inmiddels een bekend fenomeen in de regio.