Voor startende medewerkers

KHN regio Zuid-Holland heeft samen met Kwaliteit in Gastvrije Service een training/workshop ontwikkeld. SVH Meestergastheer Eduard van der Toolen neemt uw startende medewerkers mee naar de basis van ons prachtige vak. In deze training/workshop krijgen de medewerkers praktische handvaten en tips die direct toepasbaar zijn.

Eduard heeft meer dan 30 jaar ervaring in gerenommeerde restaurants/hotels en is sinds 1996, één van de weinige SVH-meestergastheren in Nederland, ook is hij erkend vinoloog van de Wijnacademie en docent. (De titel SVH Meestergastheer is de hoogste titel die een gastheer of gastvrouw kan behalen. Een SVH Meestergastheer of -gastvrouw zorgt voor een goede organisatie van de bedieningsbrigade en uitvoering van het gastheerschap op het hoogste niveau.)

De Training/workshop

In deze training worden de medewerkers getraind in de basisregels van het serveren van dranken en gerechten. Ook krijgen zij meer kennis over wat gastvrijheid inhoudt en wat van hun verwacht wordt op de werkvloer. Met deze praktische tips krijgen zij meer zelfvertrouwen en zullen zij gemakkelijk kunnen aanpassen aan iedere situatie.

Voor wie?

Deze training/workshop is voor startende medewerkers of zonder opleiding in de horeca.

Inhoud van de training/workshop

Aan het einde van deze drie uur weet de deelnemer hoe te handelen bij:

 • Welkom van de gast
 • Verblijf van de gast
 • Afscheid van de gast
 • Gastgerichtheid
 • Klachten
 • Service & aftersales
 • Etiquette
 • Basis serveren van food & beverages
 • Draagtechnieken
 • Openen van een fles wijn

Na deze praktische training/workshop zijn de deelnemers in staat meer uit hun werk te halen en een optimale beleving te realiseren. Weten zij hoe ze echte verbinding maken met gasten en waarmee ze gasten fan van jouw restaurant maken. Weten zij hoe ze gasten zich echt welkom kunnen laten voelen. Het werkplezier zal worden vergroot en het resultaat zal worden verbeterd.

Trainingsduur is maximaal 3 uur.

Kosten en betaling

De kosten bedragen € 65 per persoon. De training/workshop start bij 10 personen tot een maximaal van 15 personen per dagdeel. Prijzen zijn per persoon en exclusief btw. Leden ontvangen na afloop van de cursus een factuur. Niet-leden wordt gevraagd direct af te rekenen bij aanmelding via de betaallink in het aanmeldformulier.

Annulering

Indien een training/workshop later dan zeven werkdagen voor de cursus wordt geannuleerd, dan gelden de volgende regels:

 • Bij annulering tot en met de dag voor aanvang van de cursus, workshop of training wordt 50% van het cursusbedrag in rekening gebracht.
 • Bij annulering op de dag van de cursus, workshop of training zelf wordt het volledige cursusbedrag in rekening gebracht. Dat geldt ook in geval van no-show.

Zie ook onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie en/of vragen

Op dit moment wordt de training in Zuid-Holland niet aangeboden. Trainingen kunnen altijd incompany aangeboden worden. Meer weten? Mail naar khncursussen@khn.nl of bel naar 0348 48 94 76.