Alcohol Wet vergunning

Wanneer je alcohol schenkt of verkoopt ben je wettelijk verplicht in het bezit te zijn van het SVH Diploma Sociale Hygiëne. Sociale Hygiëne betekent dat je op een respectvolle manier omgaat met elkaars lichamelijke en geestelijke gezondheid. De overheid heeft bepaald dat wanneer een bedrijf alcohol schenkt of verkoopt, een Alcohol Wet vergunning aangevraagd dient te worden bij de gemeente waar dit bedrijf gevestigd is.

Om deze Alcohol Wet vergunning te verkrijgen dient er een SVH Diploma Sociale Hygiëne overlegd te worden. Daarnaast moet er tijdens openingstijden te allen tijde een medewerker aanwezig te zijn die in het bezit is van het SVH Diploma Sociale Hygiëne. De cursus Sociale Hygiëne biedt de perfecte voorbereiding op het SVH examen om zo in het bezit te komen van dit diploma.

Voor wie

De cursus Sociale Hygiëne is geschikt voor iedereen die in een bedrijf werkt waar alcohol geschonken of verkocht wordt. Een vooropleiding is niet vereist

Aan het einde van de cursus

  • Ben je goed voorbereid op het officiële SVH examen Sociale Hygiëne
  • Heb je kennis van de Alcohol Wet
  • Weet je hoe huisregels opgesteld en gehandhaafd moeten worden
  • Weet je hoe jouw gasten ‘nee’ moet verkopen
  • Heb je geleerd hoe men gasten aanspreekt bij overtredingen in het bedrijf
  • Heb je geleerd hoe je om moet gaan met agressieve of gewelddadige gasten
  • Beschik je over kennis om de veiligheid in het bedrijf te verbeteren

Programma

De klassikale cursus wordt 2 keer per maand gegeven en bestaat uit één dag van 09.00 tot 16.30 uur met aansluitend het SVH examen van 16.50 tot 17.30 uur. Om aan het examen mee te kunnen doen moet er een geldig ID getoond worden.

Diploma

Na het behalen van het examen ontvang je het SVH Diploma Sociale Hygiëne.

Data, locatie en aanmelden

Deze cursus wordt aangeboden door opleidingsinstituut HOC.nl op een aantal data in Amsterdam, kijk hier voor meer informatie. KHN-leden krijgen 15% korting op het lesgeld (aangeven bij de aanmelding).

Online Spoedcursus Sociale Hygiëne

Haal nu je Diploma Sociale Hygiëne met de online SVH Spoedcursus conform de RIVM richtlijnen! Volg de Spoedcursus Sociale Hygiëne online in je eigen tijd en haal snel en veilig je SVH Diploma. De cursus is volledig op video opgenomen, in een makkelijke E-Learning te volgen en wordt gegeven door toptrainer Gabriëlla Café. Je kunt na het volgen van de cursus iedere dag het SVH computerexamen doen op 10 examenlocaties door heel Nederland! Ga naar HOC.nl/online voor meer informatie!

KHN Ledenvoordeel

Horeca Opleidingscentrum (HOC) is preferred supplier van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) op het gebied van horeca opleidingen. Leden van KHN ontvangen maar liefst 15% korting op het lesgeld van alle (online) cursussen van HOC! Bekijk meer trainingen van HOC.nl.

Meer cursussen in Amsterdam