Gratis online training

De impact van een overval is groot. Om jou en je medewerkers beter voor te bereiden op een overval biedt KHN naast overvaltrainingen ook een gratis online training. In deze korte online training leer je aan de hand van filmpjes en fotosituaties hoe je het risico op een overval zoveel mogelijk kunt verkleinen. En hoe je het beste kunt reageren tijdens en na een overval. Test tot slot je kennis en ontvang een persoonlijk certificaat.

De training duurt ongeveer 40 minuten en is af te sluiten met een examen. Haal je een voldoende? Dan krijg je een certificaat dat je direct kunt uitprinten. De training is ontwikkeld door KHN, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid en het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Start meteen de online training 'Laat je niet overvallen'

De training bestaat uit 5 korte modules die je ieder afzonderlijk kunt volgen. Je sluit de e-learning af met een eindtoets. Klik op een van de onderwerpen om de training te starten.

1. Herken jouw patronen

Wat doe jij om het een overvaller gemakkelijk te maken? Kijk eens door de ogen van een overvaller en ontdek wat jij kunt veranderen aan je eigen gedrag.

2. Tijdens de overval: RAAK

Hoe alert ben jij? Leer hoe je verdacht gedrag kunt herkennen en hoe je daarop reageert.

3. Herken de dader: afwijkend gedrag

Hoe alert ben jij? Leer hoe je verdacht gedrag kunt herkennen en hoe je daarop reageert.

4. Maatregelen in jouw onderneming

Voorkomen is beter dan genezen. Bekijk welke preventieve maatregelen je kunt nemen om een overval te voorkomen.

5. Tijdens de overval

Als het dan toch gebeurt, is jouw veiligheid het enige dat telt. Leer aan de hand van het RAAK-principe hoe je het beste kunt reageren tijdens een overval.

6. Vlak na de overval

Wat doe je direct na een overval? Hoe zorg je dat je die dingen doet, die het onderzoek naar de dader gemakkelijker maken? En welke hulp kun je inschakelen? Bekijk de tips.

Toets

Test je kennis. Bij een score van 90% of meer ontvang je een persoonlijk certificaat. Succes!

Bron: https://hetccv.nl

Voor wie?

Deze e-learning 'Laat je niet overvallen' is voor iedereen die in de horeca werkt. In korte, interactieve 'brainsnacks' leer je hoe je het risico op een overval zoveel mogelijk kunt verkleinen en hoe je moet reageren tijdens en na een overval. Heeft u even tijd?

Preventie

De trainingen richten zich voor een belangrijk deel op preventie. Je leert door middel van filmpjes en foto’s hoe je met eenvoudige maatregelen jouw zaak minder aantrekkelijk maakt voor overvallers. Je bent je bewust van je eigen gedrag en leert alert te zijn op verdachte situaties.

Tijdens een overval: het RAAK-principe

De trainingen gaan ook in op wat te doen tijdens een overval. Het bekende RAAK-principe wordt uitgelegd, waarbij de R staat voor Rustig blijven, de A’s voor Acceptatie en Afgeven - van geld of goederen - en de K voor Kijken om later een goede daderbeschrijving te kunnen geven.

Aan de hand van filmpjes wordt je stap voor stap door een overvalsituatie geleid. Na elk filmpje wordt om jouw reactie gevraagd, waarna je in het vervolgfilmpje direct ziet hoe jouw keuze uitpakt. Door deze manier van leren, onthoudt je beter hoe je het beste kunt handelen tijdens een overval.

Vlak na de overval

Hoe zorg je dat je die dingen doet die het onderzoek naar de dader makkelijker maken? En welke hulp kun je inschakelen?

Toets

De e-learning sluit af met een toets, waarbij een persoonlijk certificaat kan worden behaald.

Gratis training overvalpreventie in de horeca

Je kunt ook deelnemen aan een gratis overvalpreventietraining op een locatie bij jou in de regio! Je krijgt concrete handvatten en leert om effectief te blijven handelen voor jouw eigen veiligheid en die van je medewerkers en gasten. Kijk snel voor een training bij jou in de buurt.