Afdeling Delft

KHN afdelingsnieuws

De donkere dagen voor Kerst

20-11-2017
-

We gaan weer richting de kerst met alle drukte en gezelligheid. Natuurlijk gaan we de zaak weer versieren en worden er extra lampjes opgehangen in de kerstboom. Maar weet u zeker of deze gekeurd zijn? Voldoen ze wel aan de NEN inspecties, want als er straks toch brand uitbreekt en ze zijn niet gekeurd dan kan dat problemen opleveren met uw brandverzekering.

Doe mee met de Kerstmarkt Delft

10-11-2017
-

Dit jaar wordt er een Kerstmarkt georganiseerd die van Delft op de langere termijn kerststad nr.1 moet gaan maken. KHN ziet een unieke kans voor dit nieuwe evenement. Laten we er met z'n allen een groot succes van maken. Thema voor de Kerstmarkt is:  'Wonderlijke verhalen’ .

Meld je aan voor Benchmarket in Delft en help jezelf en de stad!

23-10-2017
-

Samenwerken werkt! Benchmarket is dé plaats en dé manier om samen met collega-ondernemers elkaar te verbeteren, krachtiger je koers te kunnen bepalen en -door samenwerking- van Delft een stad te maken die voor bezoekers nóg aantrekkelijker is. Klik hier voor een voorbeeld van een van de enthousiaste gebruikers van Benchmarket.

Evaluatie SUS team gemeente Delft

09-10-2017
-

KHN Delft zit in de stuurgroep Veilig Uitgaan, waar wij samen met de politie, gemeente en het SUS team periodiek de veiligheid in de stad bespreken.

De toekomst van evenementen in Delft

04-10-2017
-

Om helder te krijgen hoe we het evenementenaanbod in Delft kunnen versterken, heeft de gemeente begin september 2017 een open gesprek geïnitieerd met als onderwerp ‘toekomst van evenementen in Delft’.

De SCMD zoekt goede ideeën voor Delft!

29-09-2017
-

De SCMD is de Stichting Centrum Management Delft. Het doel van de SCMD is het verbeteren van het economisch functioneren van de binnenstad van Delft. De nota 'Binnenstad Vitaal & Gastvrij' is hierin richtinggevend.

Interview met horeca accountmanager van de Gemeente Delft: Jaap van Konijnenburg

27-09-2017
-

Wie af en toe een ondernemersborrel bijwoont kent hem waarschijnlijk wel, maar voor de ondernemers die ook tijdens deze momenten hard aan het werk zijn wil ik graag onze horeca accountmanager van de gemeente Delft voorstellen:  Jaap van Konijnenburg. Als voorzitter van de KHN Delft drink ik vandaag een kop koffie met Jaap en vraag hem naar zijn werkzaamheden binnen de gemeente Delft.

Niet langer gratis parkeren op zondagavond in Delft

11-09-2017
-

De gemeente heeft besloten dat er per 1 september op er zondagavond na 18:00 uur niet langer gratis geparkeerd kan worden in de binnenstad. Er kan dan in de binnenstad alleen tegen betaling geparkeerd worden op de parkeerterreinen (Paardenmarkt, Voorstraat, Gasthuislaan en Nijverheidsplein) of in de parkeergarages. Voor ons horecaondernemers die op zondagavond gasten ontvangen is het gastvrij om dit te communiceren met onze gasten.

Meld u aan als verkooppunt voor de Delft City Shuttle

31-08-2017
-

In Delft is het nu mogelijk om gasten maar ook uzelf op een duurzame manier te laten vervoeren, per shuttle. Gemakkelijk, snel en voor een aantrekkelijk prijs. De shuttle biedt ruimte aan meerdere personen. Zeer geschikt voor het vervoeren van mensen naar bijvoorbeeld congressen, musea of een rondrit langs de bezienswaardigheden in Delft. 

Het draaiorgel: traditie of overlast? KHN Delft vraagt uw mening

01-08-2017
-

De cultuur rond het straatdraaiorgel is een typisch Nederlandse traditie en niet weg te denken uit het straatbeeld in onze Prinsenstad. Aan de andere kant klagen ondernemers over steeds weer die geluidsinvasie van de zoveelste schlager hun winkel in. Het passerend publiek ergert zich aan het schaamteloze gebedel. Omwonenden hebben de hele dag getetter in hun woonkamer of tuin.

Lokaal horecanieuws in de media

Nieuwe kantoor Sioux in Mijdrecht is meer dan dat

14-12-2017 - Met de opening van een nieuw  kantoor in Mijdrecht onderstreept technologiebedrijf Sioux de groei die het bedrijf doormaakt. Na de opening van het nieuwe kantoor in Delft in oktober, opent de hightech dienstverlener enkele maanden later een tweede nieuw kantoor in de Randstad, aan de Communicatieweg 5 in Mijdrecht.

Eindhovense Sioux opent extra vestiging in Mijdrecht

14-12-2017 - EINDHOVEN - Het Eindhovense Sioux opent een nieuwe vestiging in Mijdrecht. Het is na Delft de tweede stad in de randstad binnen een half jaar waar het technologiebedrijf zich vestigt. Hiermee wil Sioux naar eigen zeggen de groei mogelijk maken die het bedrijf momenteel doormaakt. Het...

Sancties tegen Rusland, droogte in België en koninklijk bezoek

14-12-2017 - In juni waren er leuke en minder leuke nieuwsfeiten te melden in de AGF-wereld. Zo stond de importstop met Rusland weer in juni centraal. Zo besloot de EU om de sancties tegen Rusland met een half jaar te verlengen. Dit vanwege de Russische betrokkenheid bij het conflict in Oost-Oekraïne en de annexatie van de Krim. Rusland reageerde daar vervolgens op, door hun boycot op de import met groenten en fruit met de Europese Unie te verlengen tot eind 2018.