Afdeling Delft

KHN afdelingsnieuws

Cursus Arbeidsrecht 'Personeel in de horeca' op 30 oktober in Leiden

23-10-2017
-

Waar moet u op letten bij het aannemen van personeel? Wat zijn uw rechten en plichten bij ziekte van een medewerker? Hoe bouwt u een correct personeelsdossier op en wanneer kunt u iemand ontslaan? Welke bijzondere regels gelden voor personeel in de horeca?

Uitnodiging Horeca-Onderwijsdagen 2017 regio Zuid-Holland-Noord

17-10-2017
-

ROC Mondriaan en KHN Den Haag, nodigen u uit om deel te nemen aan diverse inhoudelijke workshops, lessen en presentaties op maandag 30 oktober aanstaande. Deze dag maakt onderdeel uit van de Horeca-Onderwijsdagen 2017.

Graag uw mening over uitwijklocatie warenmarkt naar Brabantse Turfmarkt/Burgwal

17-10-2017
-

Op donderdag staat de warenmarkt normaal gesproken op de Markt. Enkele keren per jaar wordt de Markt op de donderdag echter voor andere activiteiten gebruikt. Denk hierbij aan de kermis en de Taptoe. In dat geval verplaatst de warenmarkt naar de Paardenmarkt.

Save the date: KHN Delft houdt koffieochtend voor haar leden op 13 november

16-10-2017
-

Op maandag 13 november organiseert de KHN Delft de eerste koffieochtend voor haar leden. Vanaf 10.00 uur bent u welkom voor een kop koffie en om bij te praten met het bestuur van de afdeling en natuurlijk met elkaar.

Extra cursus Sociale Hygiene in Den Haag op 25 oktober

09-10-2017
-

Wegens groot succes organiseert KHN regio Zuid-Holland Noord in oktober samen met ROC Mondriaan een extra cursus Sociale Hygiëne. Schenkt u alcoholhoudende dranken in een horecabedrijf of op een evenement? Dan zal de leidinggevende of uzelf in het bezit moeten zijn van een SVH Verklaring Sociale Hygiëne.

Evaluatie SUS team gemeente Delft

09-10-2017
-

KHN Delft zit in de stuurgroep Veilig Uitgaan, waar wij samen met de politie, gemeente en het SUS team periodiek de veiligheid in de stad bespreken.

De toekomst van evenementen in Delft

04-10-2017
-

Om helder te krijgen hoe we het evenementenaanbod in Delft kunnen versterken, heeft de gemeente begin september 2017 een open gesprek geïnitieerd met als onderwerp ‘toekomst van evenementen in Delft’.

De SCMD zoekt goede ideeën voor Delft!

29-09-2017
-

De SCMD is de Stichting Centrum Management Delft. Het doel van de SCMD is het verbeteren van het economisch functioneren van de binnenstad van Delft. De nota 'Binnenstad Vitaal & Gastvrij' is hierin richtinggevend.

Interview met horeca accountmanager van de Gemeente Delft: Jaap van Konijnenburg

27-09-2017
-

Wie af en toe een ondernemersborrel bijwoont kent hem waarschijnlijk wel, maar voor de ondernemers die ook tijdens deze momenten hard aan het werk zijn wil ik graag onze horeca accountmanager van de gemeente Delft voorstellen:  Jaap van Konijnenburg. Als voorzitter van de KHN Delft drink ik vandaag een kop koffie met Jaap en vraag hem naar zijn werkzaamheden binnen de gemeente Delft.

Niet langer gratis parkeren op zondagavond in Delft

11-09-2017
-

De gemeente heeft besloten dat er per 1 september op er zondagavond na 18:00 uur niet langer gratis geparkeerd kan worden in de binnenstad. Er kan dan in de binnenstad alleen tegen betaling geparkeerd worden op de parkeerterreinen (Paardenmarkt, Voorstraat, Gasthuislaan en Nijverheidsplein) of in de parkeergarages. Voor ons horecaondernemers die op zondagavond gasten ontvangen is het gastvrij om dit te communiceren met onze gasten.

Lokaal horecanieuws in de media

87% van de werknemers heeft meegluurders op scherm

20-10-2017 - Delft, Nederland, 20-10-2017 - Bij onderzoek naar 'Visual Hacking', het hacken van data door mee te kijken op iemands scherm, blijkt dat bijna 9 van de 10 mensen het idee heeft dat er iemand meegluurt op zijn of haar scherm. Het onderzoek werd namens 3M uitgevoerd door de firma van experts uit de beveiligingsindustrie Ponemon Institute, die een reeks interviews hield met mensen die in het openbaar op hun laptop werken.

Horeca en Banqueting Services - Concessieopdracht voor diensten - Technische Universiteit Delft

20-10-2017 - Technische Universiteit Delft Naam opdracht Horeca en Banqueting Services - Concessieopdracht voor diensten Omschrijving Deze aanbesteding betreft een concessieopdracht voor diensten inzake de coördinatie en uitvoering van Horeca en Banqueting Services op de gehele campus van de TU Delft gedurende een periode van vijf (5) jaren. Doelstelling van de aanbestedingsprocedure is door gunning een concessieovereenkomst te sluiten met één (1) partij als Hoofdaannemer voor Horeca en Banqueting Services.

Nog even wachten, dan opent mega all-you-can-eat restaurant Samen

20-10-2017 - Is het je ook opgevallen dat er een énorm groot, donker gebouw verrijst naast de A13 bij Delft-Noord? Het is het onderkomen van het nieuwe all-you-can-eat restaurant Samen. Het idee was dat het nu al open zou zijn, maar door bouwproblemen is dat niet gelukt. Inmiddels is wel bekend wanneer we er echt terecht kunnen: mei 2018.  In het restaurant van 1600 m2 kunnen we straks met wel 700 personen tegelijk eten.