Afdeling Delft

KHN afdelingsnieuws

Nieuwe regeling incidentele festiviteiten in Delft

19-06-2018
-

Er is de laatste tijd een hoop discussie geweest rondom de nieuwe invulling van het melden van incidentele festiviteiten. Een goed moment om hier nog eens naar te kijken. Veelal is niet helemaal duidelijk wat er veranderd is.

Toeristische visie van de gemeente Delft

19-06-2018
-

Deze toeristische visie voor Delft is een gezamenlijke visie, tot stand gekomen door samenwerking tussen toeristische stakeholders in de stad.

Juiste evenement op de juiste plaats

04-06-2018
-

De gemeente Delft gaat zogenaamde 'locatieprofielen' opstellen voor evenementenlocaties in de binnenstad. Ze starten met de Markt, Beestenmarkt en Bastiaansplein/Vesteplein. 

Cursus Arbeidsrecht "Personeel in de horeca" op 27 juni in Leiden

22-05-2018
-

Waar moet u op letten bij het aannemen van personeel? Wat zijn uw rechten en plichten bij ziekte van een medewerker? Hoe bouwt u een correct personeelsdossier op en wanneer kunt u iemand ontslaan? Welke bijzondere regels gelden voor personeel in de horeca?

Informatie themajaar 2019 'Delft & de Gouden Eeuw'

22-05-2018
-

Met ongeveer 90 deelnemers was er afgelopen woensdag een geweldige opkomst bij de bijeenkomst over het themajaar Delft & de Gouden Eeuw! Het projectteam heeft al veel leuke ideeën ontvangen over hoe (cultureel) ondernemers willen aanhaken. Dat belooft wat!

Herijking nota binnenstad Delft: vitaal en gastvrij

22-05-2018
-

De gemeente Delft heeft "de binnenstad: vitaal en gastvrij" herijkt. Dit heeft ze gedaan door terug te kijken op de afgelopen 5 jaar. Vanuit daar is het beleid voor de binnenstad van Delft opnieuw bekeken en herijkt. Dit in samenwerking met o.a. het SCMD en natuurlijk ook de KHN Delft.  

Geef je op voor de WhatsApp groep van de Delfste Horeca

07-05-2018
-

Tijdens de ALV van KHN Delft kwam er een verzoek vanuit de leden om een gezamenlijke Horeca WhatsApp groep te starten.  

Nieuwe regels voor incidentele festiviteiten in Delft

06-05-2018
-

De gemeente Delft heeft dit jaar nieuwe regels opgesteld voor het houden van incidentele festiviteiten in de stad. Het gaat hier om incidentele festiviteiten en niet om reguliere activiteiten.

Een onderzoek naar foodfestivals voor Delft Serveert

06-05-2018
-

Delft Serveert is een foodfestival dat wordt georganiseerd door evenementenbureau De Burgemeesters te Delft. Al 5 jaar wordt dit evenement georganiseerd op een idyllisch locatie in het centrum van Delft.    

Handreiking aan de horeca in Delft over de aanpak van OMG’s

26-04-2018
-

In de afgelopen weken zijn enkele horecabedrijven in de binnenstad bezocht door een motorclub die behoort tot de zogenaamde OMG  (Outlaw Motorcycle Gangs).  Rondom de Outlaw Motorcycle Gangs is de afgelopen tijd ook landelijk veel te doen geweest.

Lokaal horecanieuws in de media

Dit zijn de leukste cafés volgens Delftse locals

20-06-2018 - Mira vertelt: "Bij Kobus Kuch ga je echt even terug in de tijd. Dit café voelt als een soort huiskamer en dat is fijn. Ik kom hier graag om La Chouffe te drinken en borrelhapjes te eten met vriendinnen." Ben jij een echte Delftenaar en weet je wel wat leuke plekjes in Delft die iedereen moet weten? Deel die dan via indebuurt met de rest van de stad! Vul ze hier in en dan staan jouw favorieten binnenkort op de site.

Geweld in Delft: afpersing met dank aan de burgemeester

19-06-2018 - Temidden van al het hoofdstedelijk geweld en andere actuele crimineligheden sneeuwde het een beetje onder. Delft is een mooie stad, tevens bakermat van historische moorden, maar landelijk zit het een beetje aan het onderspit. Neem dit bericht, van Omroep West, over de aanhouding van drie mannen voor geweldsincidenten. Twee coffeeshops en een zonnestudio waren al onder vuur genomen, vorige week werden een winkel en een café beschoten met automatische wapens.

Weekendnieuws: verdachten schietpartijen langer vast en dikke boete voor Chinees restaurant

18-06-2018 - Het Chinese restaurant Shanghai Garden aan de Kleveringweg in Delft moet een boete betalen van €45.500,-  voor het in dienst nemen van vreemdelingen zonder werkvergunning. Dat maakte de Raad van State (de hoogste bestuursrechter van Nederland) afgelopen vrijdag bekend, meldt het AD. De arbeidsinspectie legde de boete op omdat er in het restaurant drie mensen werkten van wie de werkvergunning in 2014 verlopen was.