Afdeling Delft

KHN afdelingsnieuws

Actie voor de OWee ontvangst week 2017

02-08-2017
-

Vanaf 20 t/m 24 augustus 2017 is het OWee week in Delft. De OWee is de ontvangstweek voor alle eerstejaars studenten die vanaf september in Delft gaan studeren, zowel aan de TU Delft als Inholland Delft.

Het draaiorgel: traditie of overlast? KHN Delft vraagt uw mening

01-08-2017
-

De cultuur rond het straatdraaiorgel is een typisch Nederlandse traditie en niet weg te denken uit het straatbeeld in onze Prinsenstad. Aan de andere kant klagen ondernemers over steeds weer die geluidsinvasie van de zoveelste schlager hun winkel in. Het passerend publiek ergert zich aan het schaamteloze gebedel. Omwonenden hebben de hele dag getetter in hun woonkamer of tuin.

Reminder inspraak hotelbeleid gemeente Delft

17-07-2017
-

U kunt nog steeds reageren op het hotel onderzoek die de gemeente gepubliceerd heeft. Hierin staat de visie van de gemeente Delft met betrekking tot het hotel beleid.

KHN Delft verzoekt gemeente om handhaving

17-07-2017
-

KHN Delft heeft na het beëindigen van de blurring pilot de gemeente Delft opgeroepen om nu wel weer de wet te gaan handhaven. Want totdat de wet aangepast is geldt de huidige Drank- & Horecawet gewoon nog.

Save the Date " Onderwijsdagen 2017" - 27 en 30 oktober 2017

14-07-2017
-

In navolging van het succes in Amsterdam, organiseren wij ook in de Regio Zuid-Holland Noord en Den Haag de "Onderwijsdagen 2017".

Evenementenbeleid gemeente Delft wordt geëvalueerd

03-07-2017
-

Afgelopen maand is het evenementen beleid van de gemeente Delft opnieuw onder de loep gelegd. De gemeente heeft verschillende stakeholders bij elkaar gebracht, om gezamenlijk te discussiëren over het huidige beleid en te kijken naar wat er goed gaat en wat er beter kan. KHN Delft is één van deze stakeholders die aan tafel mag plaatsnemen tijdens deze gesprekken.

Gemeente Delft presenteert hotelvisie

28-06-2017
-

De gemeente Delft heeft na lange tijd weer een hotelonderzoek laten uitvoeren, deze is op maandag 26 juli gepubliceerd. Het onderzoek bestaat uit een verkennen van de hotelmarkt. Hierbij wordt naast een analyse van het aanbod, gekeken naar de huidige en toekomstige vraag naar hotelfaciliteiten in Delft.

Bruisend Zoetermeer, de week van de Horeca

27-06-2017
-

Uit cijfers blijkt dat veel Zoetermeerders horecagelegenheden bezoeken buiten de stad, in omliggende steden en gebieden. Het Zoetermeerse aanbod aan hotels, cafés en restaurants is vaak niet eens bekend bij het publiek.

KHN Delft: Politiek, houd rekening met horeca in uw programma

13-06-2017
-

In maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Reden voor KHN Delft om de politieke partijen die in Delft meedoen met de verkiezingen, nu al te informeren over de onderwerpen die belangrijk zijn voor de lokale horeca. De partijen zijn namelijk nu bezig met het schrijven van de lokale partijprogramma’s.

KHN Delft zoekt samenwerking met de TU Delft

13-06-2017
-

Afgelopen week heeft de voorzitter van de KHN Delft een eerste kennismakingsgesprek gehad met Alexander Lokhorst van de TU Delft en de voorzitters van de komende OWee week.

Lokaal horecanieuws in de media

Je kijkt je ogen uit in winkelgebied De Klis

19-08-2017 - Een rondje door winkelgebied De Klis mag bij een bezoekje aan de Delftse binnenstad eigenlijk niet ontbreken. Bij menig Delftenaar zit dit er wel ingeslepen. En dat is logisch. De Klis telt talloze unieke en echte winkels en zaakjes. Geen dertien in een dozijn, maar eerder zoals de Amsterdamse '9 straatjes'. En het leuke is: het lijken er wel steeds meer te worden. Nieuwe en enthousiaste Delftse ondernemers en winkeliers vestigen zich graag in dit gebied.

Spannend wie de beste koffie schenkt!

19-08-2017 - In de tweede tussenstand in de Publieksprijs Koffie Top 100 2017 hebben de nummers één (De Tuynkamer in Hoorn) en twee (Doppio Espresso Joure) van de vorige tussenstand stuivertje gewisseld. De Friese vestiging van Doppio gaat nu aan de leiding, met nog 2,5 week om te stemmen. In totaal hebben via Facebook al 9575 stemmen uitgebracht op ruim 100 verschillende zaken, waarvan de meeste op Doppio Espresso Joure. Spanning in Publieksprijs Koffie Top 100 Stemmen kan nog tot en met 1 september.

Op deze vijf bijzondere plekken in Delft kan je koffie drinken

19-08-2017 - Jorie Tienhoven van Joorkitchen is gék op koffie en heeft ook al heel wat koffietentjes in Delft uitgeprobeerd. Er zijn een paar plekken in Delft waar ze het liefst koffie drinkt, en dat is niet altijd vanwege de goede koffie. Soms is de locatie, historie of inrichting gewoon heel bijzonder. Ze deelt vijf van deze bijzondere koffietentjes met ons.VorigeVolgende1 Seven Days Store Wat niet iedereen weet, is dat je in interieurwinkel Seven Days Store ook heerlijke koffie kunt drinken.