Veiligheid en privacy

Veiligheid en privacy zijn cruciale onderwerpen voor elke onderneming. We hebben verschillende tools beschikbaar om dit te blijven waarborgen in jouw horecazaak.

KHN Veiligheidskaarten en huisregelbordje

KHN heeft in samenwerking met de Nationale Politie en het ministerie van Veiligheid en Justitie een aantal veiligheidskaarten ontwikkeld. Hierop staan op de voorkant duidelijke pictogrammen en tips wat te doen bij een overval, fraude, afpersing, inbraak en mogelijke mensenhandel.

Op de achterkant van de veiligheidskaart overvallen staat bovendien een lijst met praktische veiligheidstips in de vorm van een checklist. Ons advies is om deze KHN Veiligheidskaarten in jou bedrijf op te hangen en om de checklist regelmatig met je medewerkers te doorlopen.

Daarnaast is het belangrijk dat de binnenstad gezellig, leefbaar en veilig is voor iedereen. Daarom heeft KHN ook huisregelbordjes ontwikkeld die je kunt bestellen. Deze bevatten standaard huis- en gedragsregels, opgesteld in samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland, de politie en de gemeente. Deze regels helpen om een positieve en veilige omgeving te handhaven.

Download documenten in verband met Collectieve Horecaontzegging

Met een Collectieve horecaontzegging (CHO) kunnen horecaondernemers binnen een bepaald uitgaansgebied notoire overlastgevers uit hun zaak weren. Iemand die geweld gebruikt, overlast veroorzaakt, steelt of een ander delict in of rond een uitgaansgelegenheid pleegt, krijgt een ontzegging voor alle aangesloten horecagelegenheden. Als een persoon met een ontzegging toch een zaak binnengaat, is er sprake van huisvredebreuk , wat verdere juridische acties kan rechtvaardigen. Dit is een krachtige maatregel om de orde in uitgaansgebieden te handhaven. Lees meer.

Download vier modellen bescherming persoonsgegevens

Op het gebied van privacybescherming bieden we vier hulpmiddelen aan, die je kunt downloaden om persoonsgegevens te beschermen conform de privacywetgeving. Dit zijn: geheimhoudingsverklaring voor werknemers, een privacyverklaring, een verwerkersovereenkomst en een verwerkingenregister.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens

Tools in deze categorie

Download de factsheet over horeca en drugs (pdf).
Bekijk hier
Download een model verwerkingsregister in Excel in het kader van de AVG/Privacywetgeving.
Bekijk hier
Download een model verwerkersovereenkomst in Word in het kader van de AVG/Privacywetgeving.
Bekijk hier
Download een model privacyverklaring in Word in het kader van de AVG/Privacywetgeving.
Bekijk hier
Download een model geheimhoudingsverklaring in Word in het kader van de AVG/Privacywetgeving.
Bekijk hier
Voorkomen, herkennen en handelen van/bij afpersing. Download de infographic voor ondernemers van KHN in samenwerking met MKB Nederland en VNO-NCW.
Bekijk hier
Download hier het aanmeldformulier voor deelname Protocol CHO
Bekijk hier
Eindbeoordeling modelprotocol en model-DPIA Collectieve Horecaontzegging door Autoriteit Persoonsgegevens
Bekijk hier
Registratie en gebruik Protocol (collectieve) horecaontzeggingen
Bekijk hier
KHN heeft een modelprotocol Collectieve Horecaontzegging (CHO) opgesteld. Je kunt deze hieronder downloaden!
Bekijk hier
Download hieronder de modelbrief bevestiging van ontzegging toegang.
Bekijk hier
Gemeenten kunnen een veiligheidsplan eisen voor het verlenen van een vergunning of ontheffing. Download hieronder een voorbeeld veiligheidsplan.
Bekijk hier
Recognise the signs of Human Trafficking in relation to illegal prostitution! Download a checklist card in English
Bekijk hier
Herken de signalen van mensenhandel in relatie tot illegale hotelprostitutie. Download de signalenkaart.
Bekijk hier
Ons advies is om deze overvalkaart in jouw bedrijf op te hangen en om de checklist eens met je medewerkers te doorlopen. Het kost je weinig tijd en ma...
Bekijk hier
Hoe ga je in je bedrijf om met interne fraude. Fraude is een vorm van bedrog. Zaken worden anders voorgesteld dan ze zijn, door op papier of digitaal ...
Bekijk hier
Download de veiligheidskaart met tips en adviezen bij een inbraak in je bedrijf.
Bekijk hier
Voor iedereen moet de binnenstad gezellig, leefbaar en veilig blijven, daarom zijn er standaard huis- en gedragsregels. KHN biedt huisregelbordjes.
Bekijk hier
Weet van elkaar hoe te handelen als er fraude, cybersecurity, overval of agressie plaatsvindt in je bedrijf. Download het Dilemmaspel.
Bekijk hier
Download het calamiteitenplan voor hotels in Word. In dit document vindt je standaardprocedures en maatregelen die je op je bedrijf kunt toepassen.
Bekijk hier