Alles voor duurzame horeca

Ondernemen met aandacht voor gezondheid, natuur en milieu is geen trend meer. De voedselketen heeft een grote impact op het milieu. Jouw bijdrage als horecaondernemer kan een belangrijke rol spelen in het verduurzamen van onze wereld. Zo kun je denken aan het besparen van energie, het terugdringen van voedselverspilling, meer plantaardig en minder dierlijk op de menukaart of in een gerecht, verpakkingen zonder plastic of elektrische bestelbussen.

Standpunten KHN

Direct advies nodig?

KHN-leden bellen 0348 48 94 89 van ma t/m vr 8:30 tot 17:00 uur, mailen naar info@khn.nl, of stellen hun vraag via het contactformulier.

Informatie over het coronavirus vind je op khn.nl/corona.

Contactgegevens
Geld besparen ledenvoordelen KHN

Energie besparen?

Snel en makkelijk energie besparen kan op veel verschillende manieren. Investeringen in energiebesparende maatregelen levert jou substantiële kostenbesparingen op. Benieuwd hoe en hoeveel jij kunt besparen?

Energiescan
Hero image energie

Online programma DEB

Verbruik jij per jaar meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ gas? Dan moet je energiebesparende maatregelen nemen. KHN en DEB.nl helpen je daarbij.

Bekijk jouw winst
Energie besparen mkb horeca

KHN Energie

KHN Energie analyseert vrijblijvend jouw energierekening en geeft op basis van jouw verbruik en tarieven een gratis advies op maat.

KHN Energie
Zonnepanelen energiebesparing duurzaam 700x1050

Infoplicht energiebesparing

Per 1 juli 2019 geldt de Informatieplicht Energiebesparing voor bedrijven die jaarlijks veel energie verbruiken. Ben jij een kleinverbruiker? Ook dan is deze informatie voor jou interessant.

Informatieplicht
Terrasverwarming heater 1050x700

Terrasverwarmers

Met een winterterras heb jij als ondernemer (met de huidige restricties) meer ruimte. Maar hoe maak je jouw terras nou winterproof? KHN deelt 7 tips

Winterproof terras
Duurzaamheid

Duurzaamheidslabels

Welke duurzaamheidslabels voor hotels zijn er en wat vindt KHN daarvan? We hebben de belangrijkste labels voor je op een rij gezet.

Lees meer
Snijplank groenten hand mes champignons peper

Voedselverspilling

Voedselverspilling vindt zowel plaats in de keuken als bij de gast. Een groeiend aantal horecaondernemers is zich hier al van bewust en zet zich proactief in om zo min mogelijk voedsel weg te gooien. Laat je informeren én inspireren door hun goede voorbeelden!

Tips vermindering
Beelen afvalinzameling

Afvalinzameling

Bij Beelen.nl profiteer je van KHN-korting, flexibiliteit en persoonlijk advies. Vraag de gratis afvalscan aan en kijk hoeveel jij kunt besparen.

Ledenvoordeel
Richard Paus Restaurant Luden Utrecht

Gezonde menukaart

Al bij 20% minder vlees en 50% meer groenten behaal je meer inkoopmarge, blijkt uit onderzoek van Stichting Variatie in de Keuken. Denk hierbij aan kleinere porties, minder vlees, meer groente eten en meer water drinken.

Hogere marge
Energiescan horeca

Gratis energiescans door gemeenten

Verschillende gemeenten bieden gratis energiescans aan voor ondernemers. Je kunt dan bij een erkend bedrijf een energiescan aanvragen.

Gratis energiescans