Alles voor duurzame horeca

Ondernemen met aandacht voor gezondheid, natuur en milieu is geen trend meer. De voedselketen heeft een grote impact op het milieu. Jouw bijdrage als horecaondernemer kan een belangrijke rol spelen in het verduurzamen van onze wereld. Zo kun je denken aan het besparen van energie, het terugdringen van voedselverspilling, meer plantaardig en minder dierlijk op de menukaart of in een gerecht, verpakkingen zonder plastic of elektrische bestelbussen.

KHN-standpunten Gezond & Duurzaam

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens
Energiescan horeca

Gratis energiescans door gemeenten

Verschillende gemeenten bieden gratis energiescans aan voor ondernemers. Je kunt dan bij een erkend bedrijf een energiescan aanvragen.

Gratis energiescans
Hero image energie

Online programma DEB

Verbruik jij per jaar meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ gas? Dan moet je energiebesparende maatregelen nemen. KHN en DEB.nl helpen je daarbij.

Bekijk jouw winst
Energie besparen mkb horeca

KHN Energie

KHN Energie analyseert vrijblijvend jouw energierekening en geeft op basis van jouw verbruik en tarieven een gratis advies op maat.

KHN Energie
Bus frans van wessel

Nieuwe bestelauto kopen? Houd hier vast rekening mee

Vanaf 2025 moeten alle nieuwe vrachtauto’s en bestelauto’s die een zero-emissiezone (ZE-zone) in willen, emissievrij aangedreven zijn. Ga je binnenkort een nieuwe bestelbus aanschaffen? Dan is het verstandig om hier vast rekening mee te houden.

Lees meer
Zonnepanelen energiebesparing duurzaam 700x1050

Infoplicht energiebesparing

Per 1 juli 2019 geldt de Informatieplicht Energiebesparing voor bedrijven die jaarlijks veel energie verbruiken. Ben jij een kleinverbruiker? Ook dan is deze informatie voor jou interessant.

Informatieplicht
Headerfoto artikel Energiebelasting 2020 op khn nl

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Investeren in een inductie bak- of kookplaat, energiezuinige ijskast of scheidingsapparatuur voor afval? Maak gebruik van de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA) en trek 45,5% van de investeringskosten af van jouw winst.

Lees meer
Snijplank groenten hand mes champignons peper

Voedselverspilling

Voedselverspilling vindt zowel plaats in de keuken als bij de gast. Een groeiend aantal horecaondernemers is zich hier al van bewust en zet zich proactief in om zo min mogelijk voedsel weg te gooien. Laat je informeren én inspireren door hun goede voorbeelden!

Tips vermindering
Afvalfonds

Gratis inzamelen plastic, drankenkartons en glas

Afvalfonds Verpakkingen zamelt gratis plastic, drankenkartons en glas in voor de horeca.

Aanmelden
Headerfoto Bnext nl 1920 x 1280 3

Afvalinzameling

Bij Bnext.nl profiteer je van KHN-korting, flexibiliteit en persoonlijk advies. Vraag de gratis afvalscan aan en kijk hoeveel jij kunt besparen.

Ledenvoordeel
Richard Paus Restaurant Luden Utrecht

Gezonde menukaart

Al bij 20% minder vlees en 50% meer groenten behaal je meer inkoopmarge, blijkt uit onderzoek van Stichting Variatie in de Keuken. Denk hierbij aan kleinere porties, minder vlees, meer groente eten en meer water drinken.

Hogere marge
Duurzaamheid

Duurzaamheidslabels

Welke duurzaamheidslabels voor hotels zijn er en wat vindt KHN daarvan? We hebben de belangrijkste labels voor je op een rij gezet.

Lees meer
Terrasverwarming heater 1050x700

Terrasverwarmers

Met (duurzame) terrasverwarming kunnen jouw gasten met het onvoorspelbare Nederlandse weer toch droog, warm en knus buiten op het terras zitten. Maar waar moet je nou op letten bij de aanschaf van zo'n terrasverwarmer?

Terrasverwarmers
Too Good To Go alt 06 DSC0085

Too Good To Go

Wil je meedoen in de strijd tegen verspilling en er ook nog wat aan verdienen? Met de Too Good to Go app kun je restanten verkopen aan buurtbewoners.

Ledenvoordeel
Energiebesparingstips van Mark Bergmans

Praktische enegiebesparingstips

Mark Bergmans vond veel manieren om energie te besparen zónder de deuren te hoeven sluiten voor gasten. Hij deelt zijn praktische besparingstips graag met jou!

Lees meer
Lopende kraan water

Legionella-proof energie besparen

Hoe kun je het beste energie besparen in drink- en warmtapwaterinstallaties zónder de kans op legionella te vergroten?

Lees meer