Mark Rutte tijdens Het Meesterwerkevent: ‘Horeca is de huiskamer van de samenleving’

Tijdens Het Meesterwerkevent in Den Haag op donderdag 31 oktober 2019 sprak KHN met minister-president Mark Rutte. Gespreksonderwerpen waren de groei van de horeca, het toenemende toerisme, werkgeverschap en de zich sterk ontwikkelende platformeconomie.

Mark Rutte: “De horeca is de huiskamer van de samenleving. Ik wil vandaag onderstrepen hoe belangrijk de horeca is voor de Nederlandse economie en hoe Koninklijke Horeca Nederland daarin een belangrijke rol speelt. We hebben het over een sector met een toegevoegde waarde van miljarden euro’s, over meer dan 400.000 banen en over een pullfactor van jewelste voor het toerisme en voor buitenlandse bedrijven.”

De horeca wordt steeds belangrijker voor de Nederlandse economie

KHN publiceerde op 31 oktober de cijfers van een analyse over de bijdrage van de horeca aan de Nederlandse economie. Het aantal werkenden in de horeca (+30%) en de economische toegevoegde waarde (+61%) stegen sterker dan het gemiddelde van de Nederlandse economie. Ook het aantal traditionele horecazaken steeg excessief: In de afgelopen tien jaar kwamen er 5000 horecazaken bij. Dat is er meer dan één per dag.

Skyline

Gerelateerde evenementen

Lees meer