Afdeling Haarlem

KHN afdelingsnieuws

Finale verkiezing Haarlemse Ondernemers Prijs 8 april 2019

18-03-2019
-

Wie van deze drie wordt het? Cyrille Bastiaansen, Laura van Dijk en Mark Gratama zijn de drie finalisten van de Haarlemse Ondernemers Prijs.

KHN Haarlem: geen verplichting openbare toiletten in horeca

14-03-2019
-

Op 11 maart heeft KHN Haarlem een brief gestuurd aan gemeente Haarlem over het gebruik van toiletten. Gemeente Haarlem wil horecaondernemers verplichten hun toiletten open te stellen voor alle bezoekers van de stad.

Uitnodiging 2 april Initiatievencafé Lichtfabriek Haarlem

14-03-2019
-

Op dinsdag 2 april organiseert gemeente Haarlem een nieuwe editie van het Initiatievencafé, dit keer bij het Ketelhuis (naast de Lichtfabriek). Iedereen is vanaf 16.30 uur welkom om te komen pitchen, luisteren en netwerken.

No deal in NV Haarlem – maandag 11 maart

08-03-2019
-

Harde Brexit, zachte Brexit, hoe het zal gaan, niemand die het weet. Onzekere tijden dus voor ondernemers. Daarom is de Brexit één van de onderwerpen die tijdens de NV Haarlem van maandag 11 maart ter sprake komt.

Politiek en horeca Noord-Holland: het is tijd dat er één overheidsloket voor strandondernemers komt

08-03-2019
-

Er moet zo snel mogelijk één loket komen waar strandondernemers in Noord-Holland al hun vergunningen kunnen regelen. Daarmee moet er een eind komen aan de wirwar van overheidsloketten waar strandondernemers nu mee te maken hebben. Dit was één van de uitkomsten van het politieke debat dat KHN Noord-Holland dinsdagavond 6 maart in De Nadorst in Blokker organiseerde.

Gastvrijheidscursus: Hoe krijg ik positieve reviews (halve dag) 15 april in Heemskerk

01-03-2019
-

Je wilt dat je gasten een optimale gastvrijheids-beleving ervaren binnen jouw bedrijf. Dan is de kans immers groot dat zij een positieve recensie achterlaten. Hoe kun je hiervoor zorgen? In deze training leer je te kijken door de ogen van je gast zodat je hun ervaring kunt verbeteren.

Cursus Arbeidsrecht 'Personeel in de horeca' (1 dag) 17 april in Haarlemmerliede

01-03-2019
-

Waar moet je op letten bij het aannemen van personeel? Wat zijn jouw rechten en plichten bij ziekte van een medewerker? Hoe bouw je een correct personeelsdossier op en wanneer kun je iemand ontslaan? Welke bijzondere regels gelden voor personeel in de horeca?

Basistraining Bhv (1 dag) en E-learning 26 maart in Akersloot

22-02-2019
-

Elk bedrijf is verplicht om maatregelen te treffen voor interne hulpverlening. Wil je als horecaondernemer je bhv-diploma halen? Of je medewerkers opleiden tot bhv’er? KHN biedt in samenwerking met Chubb Fire & Security een eendaagse bhv-training met e-learning aan.

Bezoek de 10e Noord-Hollandse Horecabeurs op 25 en 26 maart in AFAS Stadion Alkmaar

21-02-2019
-

De Noord-Hollandse Horecabeurs is de grootste regionale horeca vakbeurs. De ideale plaats om met branchegenoten te discussiëren over ontwikkelingen en kansen in de markt, voor het leggen van nieuwe contacten en om succesvol zaken te kunnen doen.

KHN Amsterdam accepteert geen nieuwe verhoging toeristenbelasting

19-02-2019
-

Wethouder Kock van Financiën bereidt plannen voor om invulling te geven aan het coalitieakkoord om via toeristen vanaf 2020 105 miljoen extra inkomsten op te halen. Dit is boven op de huidige 86,7 (opbrengsten 2018). In totaal dus 191 miljoen.

Lokaal horecanieuws in de media

Woningen toevoegen met aandacht voor leefbaarheid

21-03-2019 - Er zijn nieuwe regels en voorwaarden voor het verbouwen van een woning tot meerdere appartementen (bouwkundig splitsen) en het omzetten van een woning naar onzelfstandige eenheden (kamerverhuur). Ook zijn er regels opgenomen voor tijdelijke vakantieverhuur, zoals AirBnB of Booking.com. Haarlem is een populaire woonstad. De gemeente vindt het belangrijk dat er voldoende woningen beschikbaar zijn.

'Liever woningen dan hotel', zeggen drie Haarlemse wijken

20-03-2019 - De komst van een hotel in twee panden langs de Wilhelminastraat kan niet rekenen op veel bijval in de Haarlemse wijken Vijfhoek, Raaks en Doelen. Dat blijkt althans uit een enquête die de wijkraad de afgelopen weken heeft gehouden, een enquête die door honderd buurtbewoners is ingevuld. Ontwikkelaar Cobraspen wil in de twee monumentale panden die tot voor kort een bedrijfsbestemming hadden een hotel vestigen. Het ene pand staat op de hoek met de Prins Hendrikstraat, het andere ligt ...

Gratis diner bij Bar Wolkers in Haarlem: 'Gewoon, omdat geven leuk is'

20-03-2019 - Veel mensen vragen zich af of hij gek geworden is. Ze vinden het maar vreemd dat Hans Muis van Bar Wolkers op vrijdag 29 maart een gratis tweegangendiner serveert onder de noemer 'Noppes'. Vijftig gasten kunnen aanschuiven in de horecagelegenheid op de hoek Spaarne/Gedempte Oude Gracht in Haarlem. De 45-jarige horecaondernemer die Noppes al vaker heeft georganiseerd, verwacht niks terug ...