Afdeling Haarlem

KHN afdelingsnieuws

Basistraining Bhv (1 dag) en E-learning 17 juni in Alkmaar

06-05-2019
-

Elk bedrijf is verplicht om maatregelen te treffen voor interne hulpverlening. Wil je als horecaondernemer je bhv-diploma halen? Of je medewerkers opleiden tot bhv’er? KHN biedt in samenwerking met Chubb Fire & Security een eendaagse bhv-training met e-learning aan.

Samenvatting bestuursvergadering KHN Haarlem 9 april

29-04-2019
-

Op dinsdag 9 april jl. heeft het bestuur van KHN Haarlem vergaderd bij Frisk aan het Spaarne, Max Euweplein 1 Haarlem. Wat kwam er zoal ter sprake?

Feestelijke uitreiking Bokkedoorns Award bij Nova College Haarlem

26-04-2019
-

Michelle Leone uit IJmuiden en Dennis Frank uit Spaarnwoude, studenten Nova College Horeca, hebben de prestigieuze Bokkedoorns Award 2019 gewonnen. Dat maakte de jury woensdag 24 april bekend tijdens de feestelijke uitreiking in het Nova Grand Café Restaurant aan de Zijlweg in Haarlem.

Gratis training overvalpreventie in de horeca 3 juni in Blokker

23-04-2019
-

Meld je snel aan voor een gratis overvalpreventietraining! Je krijgt concrete handvatten en leert om effectief te blijven handelen voor jouw eigen veiligheid en die van je medewerkers en gasten. Kijk snel voor een training bij jou in de buurt.

Vooroverleg ex. artikel 3.1.1. Bro voorontwerpbestemmingsplan Markthal Schalkstad

16-04-2019
-

In het kader van het wettelijke vooroverleg ex. artikel 3.1.1. Besluit ruimtelijke ordening maken wij melding van het voorontwerpbestemmingsplan ‘Markthal Schalkstad’.

Workshop Dossieropbouw en ontslag (halve dag) 27 mei in Heemskerk

11-04-2019
-

Je wilt een goede werkgever zijn en tegelijkertijd voorbereid zijn als je tot ontslag wilt overgaan. Tijdens de workshop Dossieropbouw en ontslag leer je in een halve dag meer over de eisen die gesteld worden aan het personeelsdossier. En je weet welke acties je moet ondernemen voordat je tot ontslag kan overgaan.

Aanpassingen per 15 april 2019 Algemene Plaatselijke Verordening Gemeente Haarlem

03-04-2019
-

De Haarlemse Algemene Plaatselijke Verordening heeft een wijziging ondergaan met betrekking tot het onderdeel horeca. Over de wijziging is met Koninklijke Horeca Nederland gesproken en zij zijn akkoord gegaan.

In 9 stappen naar Excellent cameratoezicht via de gratis scan voor ondernemers in Noord-Holland

26-03-2019
-

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen camera’s in Nederland zijn. Camera’s om ondernemers, burgers en hun eigendommen te beschermen. In meer dan de helft van de gevallen blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze daardoor niet door de politie worden gebruikt om daders op te sporen.

KHN Haarlem: geen verplichting openbare toiletten in horeca

14-03-2019
-

Op 11 maart heeft KHN Haarlem een brief gestuurd aan gemeente Haarlem over het gebruik van toiletten. Gemeente Haarlem wil horecaondernemers verplichten hun toiletten open te stellen voor alle bezoekers van de stad.

No deal in NV Haarlem – maandag 11 maart

08-03-2019
-

Harde Brexit, zachte Brexit, hoe het zal gaan, niemand die het weet. Onzekere tijden dus voor ondernemers. Daarom is de Brexit één van de onderwerpen die tijdens de NV Haarlem van maandag 11 maart ter sprake komt.

Lokaal horecanieuws in de media

Vergane glorie

22-05-2019 - Om de melkkoe die Formule 1 heet zo optimaal mogelijk te benutten, trokken we vorige week een denkbeeldige lijn tussen ons Haarlemse appartement (ergens in de eerste helft van mei 2020 via Airbnb te betrekken voor €1500,00 p.p.p.n., dat u het weet) en de ingang van het Zandvoortse circuit, waar over een jaar een twintigtal benzineslurpende bolides hun uitlaatgassen en lawaai over ons gaan uitstorten. Ons in overdrachtelijke zin, want wij zitten...

Cateraar KLM had vrouw die hapje van eten nam niet mogen ontslaan

21-05-2019 - KLM Catering Services (KCS) stuurde vorig jaar een werkneemster de laan uit nadat ze een hapje van een maaltijd had genomen, maar dat had de cateraar van KLM nooit mogen doen. Dat blijkt uit het vonnis van de Haarlemse kantonrechter dat gisteren openbaar is gemaakt.  De cateraar verzorgt maaltijden voor luchtvaartmaatschappijen. Wanneer hun werknemers iets van die maaltijden nuttigen bestempelt KCS dit als diefstal, wat een reden kan zijn voor een ontslag.

Humanistisch Café bij Sociëteit Vereeniging

21-05-2019 - HAARLEM Bij Sociëteit Vereeniging (Zijlweg 1) wordt woensdag 22 mei vanaf 19.30 uur een Humanistisch Café gehouden. De bijeenkomst gaat dit keer over de eigen bewustwording, waarden, en persoonlijke ontwikkeling. Hoe word je wie je in potentie al bent? Wat zeggen jouw waarden over jouw behoeftes en verlangens? Welke fasen komen we tegen in het proces van bewustwording en groei? Over deze vragen wordt in Sociëteit Vereeniging in gesprek gegaan.