Afdeling Haarlem

KHN afdelingsnieuws

Gastvrijheidscursus: Hoe krijg ik positieve reviews 5 november in Bloemendaal

18-10-2018
-

U wilt dat uw gasten een optimale gastvrijheids-beleving ervaren binnen uw bedrijf. Dan is de kans immers groot dat zij een positieve recensie achterlaten. Hoe kunt u hiervoor zorgen? In deze training leert u te kijken door de ogen van uw gast zodat u hun ervaring kunt verbeteren.

Korte Samenvatting bestuursvergadering en bijeenkomst KHN Haarlem gehouden op 9 oktober 2018

17-10-2018
-

Op dinsdag 9 oktober jl. heeft het bestuur van KHN Haarlem vergaderd bij Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Damstraat 10, 2011 AH Haarlem. Wat kwam er zoal ter sprake?

Cursus Huren in de horeca (halve dag) op 6 november te Akersloot

15-10-2018
-

Als huurder van een horecapand wilt u weten waar u aan toe bent. Wat zijn uw verplichtingen? Welke verplichtingen heeft de verhuurder en wie betaalt er voor noodzakelijk onderhoud? Hoe werkt het precies met opzeggen? U weet het na deze cursus.

Workshop Voorkom ziekteverzuim! op 27 november te Heemskerk (halve dag)

15-10-2018
-

Een zieke medewerker kost u gemiddeld € 396 per dag. Dat zit bijvoorbeeld in loonkosten (doorbetaling tijdens ziekte), vervangingskosten, kosten voor de re-integratie en productieverlies. Daarbij komt nog de extra belasting voor de collega’s. Reden te meer om ziekteverzuim zoveel mogelijk te voorkomen.

Doe mee met de Noord-Hollandse biertapwedstrijden op maandag 12 november bij Brafoer in Beverwijk

12-10-2018
-

Wie wordt Noord Hollands kampioen biertappen? Biertappers uit Noord-Holland strijden op 12 november bij Restaurant Brafoer in Beverwijk om de titel “beste Biertapper van Noord Holland” en een plek in de landelijke finale op de Horecava 2019 in Amsterdam.

KHN Haarlem geeft reactie op aanpassing APV en voorgestelde wijziging van regels horeca

11-10-2018
-

Onlangs is de APV van de gemeente Haarlem aangepast. Het bestuur van KHN Haarlem heeft gemeend hierop te moeten reageren, aangezien het regels betreft die de omstandigheden voor niet-horecabedrijven, die wel aan horeca-activiteiten doen, versoepelen.

Stimuleer veilig en gezellig uitgaan in Haarlem door deelname aan de horeca-app groep en CHO Haarlem

09-10-2018
-

De gezamenlijke Haarlemse organisaties werken al jaren aan een gezellig en veilig uitgaansklimaat, de basis hiervoor is vastgelegd in het 'Actieprogramma uitgaan in Haarlem: Gastvrij, gezellig en veilig 2016-2020'.

Basistraining bhv met e-learning op 6 november in Heemskerk

08-10-2018
-

Elk bedrijf is verplicht om maatregelen te treffen voor interne hulpverlening. Wilt u als horecaondernemer uw bhv-diploma halen? Of uw medewerkers opleiden tot bhv’er? KHN biedt in samenwerking met Chubb Fire & Security een eendaagse bhv-training met e-learning aan.

Doe mee met 'Haarlem viert Cultuur'

05-10-2018
-

Haarlem schittert dit najaar want er is iets te vieren! Met 'Haarlem viert cultuur' staan vier grote manifestaties in de stad centraal: de Stadsschouwburg bestaat 100 jaar, de Toneelschuur bestaat 50 jaar en er zijn twee bijzondere tentoonstellingen te zien in het Teylers Museum (tekeningen van Leonardo da Vinci) en het Frans Hals museum (Frans Hals en de Modernen).

Lokaal horecanieuws in de media

Chique bravoure bij Restaurant Olivijn in Haarlem

19-10-2018 - Hiske eet bij Olivijn in Haarlem een jetser van een langoustine en een wilde eend zonder kogeltjes.Hiske Versprille 19 oktober 2018, 15:00Restaurant Olivijn in Haarlem. Beeld Els ZweerinkIk moest opzoeken wat olivijn betekent: het is een veelvoorkomende steensoort die vooral verpulverd wordt gebruikt voor het zandstralen van gevels. Geslepen als edelsteen is hij transparant en groen, en dan heet ie peridoot. 'Verwijdert negatieve entiteiten', lees ik hier.

Politie zoekt video's van steunbetuiging voor burgemeester Haarlem

18-10-2018 - Horecagelegenheden kregen woensdag verzoek van de politie om beelden af te staan van bezoekers op hun terrassen. Het is niet duidelijk of die zijn meegenomen en ook niet waar naar gezocht wordt. Het Openbaar Ministerie wil er niets over kwijt. Op basis van getuigenverklaringen wordt meer en meer duidelijk datdelegaties van motorclubs afgelopen zondag ook op en rond de Grote Markt aanwezig waren.

Restaurant Kluis is een schat in een voormalige bank

18-10-2018 - Net OpenElke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Restaurant Kluis. Door: Het Parool 18 oktober 2018, 12:51 1920 ontmoet 2018 in restaurant Kluis in de Haarlemmerstraat. De oorspronkelijke tegels, radiators en het staalwerk van het vooroorlogse bankgebouw komen er samen met modern meubilair en modekleuren. Eigenaars Dirk Dubbers (37) en Maggie Wang (38) delen met Kluis naast hun huwelijk nu ook een restaurant.