Afdeling Haarlem

KHN afdelingsnieuws

Chefs ruimen het strand én menukaarten op

14-08-2018
-

 Chefs van Euro-Toques ruimen samen met 150 thuischefs het strand van Katwijk tot Noordwijk op tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee.

Uitnodiging Horeca Haarlem Golftoernooi 1 oktober 2018

14-08-2018
-

Na een topjaar voor de Haarlemse Horeca, waarin er veel is gebeurd en de hoogtepunten (lees: Vollebakken) zich in een steeds rapper tempo na elkaar manifesteerde, bleef er toch een onbevredigend onderbuik gevoel hangen.

U kunt zich nog aanmelden voor de Basistraining Bhv (1 dag) en E-learning

30-07-2018
-

Elk bedrijf is verplicht om maatregelen te treffen voor interne hulpverlening. Wilt u als horecaondernemer uw bhv-diploma halen? Of uw medewerkers opleiden tot bhv’er? KHN biedt in samenwerking met Chubb Fire & Security een eendaagse bhv-training met e-learning aan.

Bloemendaalse horecaondernemers willen betere afstemming openbaar vervoer op drukte van het moment

30-07-2018
-

Op drukke stranddagen en wat later op de avond op reguliere dagen rijden er te weinig bussen van en naar het strand. De capaciteit is onvoldoende afgestemd op de vraag naar busritten.  

KHN Haarlem vindt verhoging toeristenbelasting exorbitant en stuurt een brief naar de Raad en College

26-07-2018
-

In het coalitieprogramma heeft de Raad een doelstelling opgesteld van € 2 mln. opbrengsten aan toeristenbelasting, maar door verkeerde berekeningen haalt de gemeente nu 1,5 keer zoveel op ten koste van de toerist en het imago van de stad.

Eet- en Drinklokaal Pieck in Haarlem viert 25 jaar lidmaatschap van KHN

18-07-2018
-

KHN en Eet- en Drinklokaal Pieck in Haarlem vierden deze week dat Pieck al 25 jaar lid is van onze branchevereniging. En daar zijn we trots op! Oud-voorzitter van KHN Haarlem en ere-lid van KHN, Frans Baars, overhandigde een mooie bos bloemen en een fles bubbels aan Hans Schlüter, één van de eigenaren.

KHN feliciteert Restaurant Erawan in Haarlem met 25 jaar lidmaatschap

17-07-2018
-

KHN is er trots op dat restaurant Erawan in Haarlem al 25 jaar lang lid is van onze branchevereniging. Om dit jubileum te vieren, bezocht Gildo Makkes-van der Deijl, voorzitter van KHN Haarlem, restaurant Erawan. Met een fles bubbels en een orchidee feliciteerde hij eigenaresse Yong Yaow Chinnawong met dit jubileum.

Korte Samenvatting bestuursvergadering en bijeenkomst KHN Haarlem gehouden op 10 juli 2018

17-07-2018
-

Op dinsdag 10 juli jongstleden heeft het bestuur van KHN Haarlem vergaderd bij Bij Tholen, Kruisweg 70B, 2011 LG Haarlem. Wat kwam er zoal ter sprake?

KHN Haarlem in opstand tegen plannen verhogen Haarlemse toeristenbelasting

13-07-2018
-

In de plannen van de nieuwe coalitie staat een forse verhoging van de toeristenbalsting gepland. KHN Haarlem is hier in gedoken en constateert dat de gemeente hiermee niet de beoogde € 2 mln, maar zelfs € 3 mln ophaalt.

Kustpact Noord-Holland afgerond

02-07-2018
-

De uitwerking van het landelijke Kustpact voor Noord-Holland is afgerond. Hieraan heeft KHN het afgelopen jaar gewerkt, onder regie van de provincie Noord-Holland, samen met 27 samenwerkende partners.

Lokaal horecanieuws in de media

Topper in ander jasje

17-08-2018 - We mogen weer naar Haarlem, dus zijn we blij. We hebben er kort in de omgeving gewoond. Te kort, volgens tafelgenote. Maar ach, als je wordt aangeboden naar Parijs te verhuizen, zeg je natuurlijk geen nee.Olivijn beschikt over een prachtterras in het historische hart van Haarlem.? foto anko STOFFELSWekelijks alles over lifestyle, reizen, wonen en culinair in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Rode stip om anoniem te blijven | Haarlem105 | Van stad tot strand!

17-08-2018 - Wie tijdens het evenement Bubbles & Bites in Bloemendaal niet herkenbaar wil worden vastgelegd, kan een rode stip op zijn of haar voorhoofd plakken. De organisatie van het culinaire festival bedacht de maatregel naar aanleiding van de nieuwe privacywet, die in mei van kracht is geworden. Daarin staat onder meer dat bedrijven foto's van personen niet zomaar online mogen zetten. "Vroeger kon je foto's gewoon publiceren", zegt de organisator van het festival.

Haarlem Culinair introduceert rode stip voor mensen die niet op foto willen

16-08-2018 - Mensen die tijdens de evenementen van Haarlem Culinair niet herkenbaar in beeld willen, wordt gevraagd om een rode stip op te halen bij de organisatie en die op het voorhoofd te plakken.\u0022Vroeger kon je gewoon foto\u0027s publiceren\u0022, legt de organisator uit. \u0022Maar nu ben je nog vijf weken bezig als je iedereen moet navragen of een foto of video op de website mag worden gezet.\u0022 Vandaar dat de rode stip is ge\u0026#239\u003Bntroduceerd.