Afdeling Hoorn

KHN afdelingsnieuws

Negentien deelnemers proef alcoholcontrole Hoorn

12-04-2019
-

De gemeente Hoorn is afgelopen najaar gestart met de werving voor de Jong Preventie Proef. Een methode van alcoholcontroles voor horecaondernemers en sportverenigingen, waar vooral veel jongeren komen. De proef is onderdeel van het lokale uitvoeringsprogramma 'Jeugd, alcohol en drugs' van de gemeente om alcoholmisbruik onder jongeren terug te dringen.

Workshop Dossieropbouw en ontslag (halve dag) 27 mei in Heemskerk

11-04-2019
-

Je wilt een goede werkgever zijn en tegelijkertijd voorbereid zijn als je tot ontslag wilt overgaan. Tijdens de workshop Dossieropbouw en ontslag leer je in een halve dag meer over de eisen die gesteld worden aan het personeelsdossier. En je weet welke acties je moet ondernemen voordat je tot ontslag kan overgaan.

Cursus Marketing in de horeca (1 dag) 14 mei in Bloemendaal

02-04-2019
-

Je wilt je vaste gasten binden en nieuwe gasten verleiden om voor jou te kiezen. Maar hoe doe je dat in een wereld met een enorm horeca-aanbod? Met deze cursus weet je hoe je verschillende marketingmiddelen inzet om bekende en nieuwe gasten naar jouw horecabedrijf te trekken.

In 9 stappen naar Excellent cameratoezicht via de gratis scan voor ondernemers in Noord-Holland

26-03-2019
-

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen camera’s in Nederland zijn. Camera’s om ondernemers, burgers en hun eigendommen te beschermen. In meer dan de helft van de gevallen blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze daardoor niet door de politie worden gebruikt om daders op te sporen.

Gratis training overvalpreventie in de horeca 7 mei in Castricum

25-03-2019
-

Meld je snel aan voor een gratis overvalpreventietraining! Je krijgt concrete handvatten en leert om effectief te blijven handelen voor jouw eigen veiligheid en die van je medewerkers en gasten. Kijk snel voor een training bij jou in de buurt.

Politiek en horeca Noord-Holland: het is tijd dat er één overheidsloket voor strandondernemers komt

08-03-2019
-

Er moet zo snel mogelijk één loket komen waar strandondernemers in Noord-Holland al hun vergunningen kunnen regelen. Daarmee moet er een eind komen aan de wirwar van overheidsloketten waar strandondernemers nu mee te maken hebben. Dit was één van de uitkomsten van het politieke debat dat KHN Noord-Holland dinsdagavond 6 maart in De Nadorst in Blokker organiseerde.

Gouden eeuw pakt flink uit in Hoorn

06-03-2019
-

Jongeren in authentieke kostuums uit de zeventiende eeuw stonden op het podium van schouwburg Het Park. Hun spel, en later dans, vormden de opmaat van het themajaar ’Rembrandt en de Gouden Eeuw’, dat hier de officiële start beleefde.

Koopstroomonderzoek 2018: Online shoppen vooral effect op middelgrote centra

15-02-2019
-

Het aantal mensen dat online winkelt, blijft nog steeds toenemen. Dat heeft met name effect op middelgrote winkelcentra. Winkels in deze gebieden zien hun omzet teruglopen. Dat is een van de conclusies uit het ‘Randstad Koopstromenonderzoek 2018’. Opvallend is dat de grote centra hun positie juist verstevigen.

Veel ideeën voor arbeidsmarkt in de Kop van Noord-Holland

14-02-2019
-

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst van het Groot Bestuurlijk Overleg (GBO) op vrijdag 8 februari zijn ruim 120 deelnemers met elkaar aan de slag gegaan met actuele vraagstukken op het gebied van werk. Dat heeft een aantal goeie ideeën opgeleverd. Het winnende team met het beste idee van een Talent Adoptieplan (TAP) verdient de enorme wisselbeker.

Notulen algemene ledenvergadering KHN Hoorn 21 januari 2019

28-01-2019
-

21 januari was de algemene ledenvergadering met aansluitend een optreden van Michael Bunnik en een feestavond. Het bestuur was tevreden over de opkomst. 

Lokaal horecanieuws in de media

Honky Tonk Men in de Bakkerij

17-04-2019 - CASTRICUM - Honky Tonk Men komt uit de omgeving tussen Hoorn en Amsterdam. De band bestaat uit Vijf muzikanten en heeft jarenlange ervaring in de rockabilly country singer-songwriter en Bluegrass scene. De muziek die in de VS in de honky tonks (cafe's) werd en wordt gespeeld, brengen zij in de Nederlandse Honky Tonk's (cafe's) met nummers van o.a Johnny Horton Cash en Dale Watson.

Er wordt al flink geboden op dit Ajax-shirt van Frenkie voor het goede doel

17-04-2019 - Marco en Laura Wohlken van restaurant de Tuynkamer in Hoorn hebben dit jaar wel een heel bijzonder pronkstuk voor hun veiling voor Stichting Hartekind. Ze hebben namelijk een Ajax-shirt van Frenkie de Jong. Hierop staan alle handtekeningen van de spelers die het gisteren naar de halve finale van de Champions League hebben geschopt.

Hoorn start met Jong Preventie Proef

16-04-2019 - De gemeente Hoorn is afgelopen najaar gestart met de werving voor de Jong Preventie Proef. De proef is onderdeel van het lokale uitvoeringsprogramma 'Jeugd, alcohol en drugs' van de gemeente om alcoholmisbruik onder jongeren terug te dringen. Via een convenant met Bureau Horeca Bijzondere Wetten werken inmiddels negentien horecabedrijven en sportorganisaties mee aan de proef, die een jaar getest wordt.