Afdeling Hoorn

KHN afdelingsnieuws

Basistraining Bhv (1 dag) en E-learning 17 juni in Alkmaar

03-06-2019
-

Elk bedrijf is verplicht om maatregelen te treffen voor interne hulpverlening. Wil je als horecaondernemer je bhv-diploma halen? Of je medewerkers opleiden tot bhv’er? KHN biedt in samenwerking met Chubb Fire & Security een eendaagse bhv-training met e-learning aan.

Succesvolle kick-off Horeca Academie Noord-Holland-Noord

23-05-2019
-

Op dinsdag 21 mei vond de kick-off plaats van de Horeca Academie Noord-Holland-Noord tijdens een geslaagde middag met een goede opkomst van diverse horecaondernemers en andere belanghebbenden.

Verruiming terrassen Hoorn tijdens warme dagen

17-04-2019
-

Het terrassenbeleid is in juni 2018 opnieuw vastgesteld, mede op verzoek van de horecaondernemers. Er werd voorgesteld om terrassen te mogen ‘uitwaaieren’ wanneer de temperatuur van 27 graden Celsius of hoger werd bereikt. Zowel het terrassenbeleid als de exploitatievergunning is vervolgens aangevuld met dit zogeheten tropenscenario.

Negentien deelnemers proef alcoholcontrole Hoorn

12-04-2019
-

De gemeente Hoorn is afgelopen najaar gestart met de werving voor de Jong Preventie Proef. Een methode van alcoholcontroles voor horecaondernemers en sportverenigingen, waar vooral veel jongeren komen. De proef is onderdeel van het lokale uitvoeringsprogramma 'Jeugd, alcohol en drugs' van de gemeente om alcoholmisbruik onder jongeren terug te dringen.

In 9 stappen naar Excellent cameratoezicht via de gratis scan voor ondernemers in Noord-Holland

26-03-2019
-

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen camera’s in Nederland zijn. Camera’s om ondernemers, burgers en hun eigendommen te beschermen. In meer dan de helft van de gevallen blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze daardoor niet door de politie worden gebruikt om daders op te sporen.

Politiek en horeca Noord-Holland: het is tijd dat er één overheidsloket voor strandondernemers komt

08-03-2019
-

Er moet zo snel mogelijk één loket komen waar strandondernemers in Noord-Holland al hun vergunningen kunnen regelen. Daarmee moet er een eind komen aan de wirwar van overheidsloketten waar strandondernemers nu mee te maken hebben. Dit was één van de uitkomsten van het politieke debat dat KHN Noord-Holland dinsdagavond 6 maart in De Nadorst in Blokker organiseerde.

Gouden eeuw pakt flink uit in Hoorn

06-03-2019
-

Jongeren in authentieke kostuums uit de zeventiende eeuw stonden op het podium van schouwburg Het Park. Hun spel, en later dans, vormden de opmaat van het themajaar ’Rembrandt en de Gouden Eeuw’, dat hier de officiële start beleefde.

Koopstroomonderzoek 2018: Online shoppen vooral effect op middelgrote centra

15-02-2019
-

Het aantal mensen dat online winkelt, blijft nog steeds toenemen. Dat heeft met name effect op middelgrote winkelcentra. Winkels in deze gebieden zien hun omzet teruglopen. Dat is een van de conclusies uit het ‘Randstad Koopstromenonderzoek 2018’. Opvallend is dat de grote centra hun positie juist verstevigen.

Veel ideeën voor arbeidsmarkt in de Kop van Noord-Holland

14-02-2019
-

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst van het Groot Bestuurlijk Overleg (GBO) op vrijdag 8 februari zijn ruim 120 deelnemers met elkaar aan de slag gegaan met actuele vraagstukken op het gebied van werk. Dat heeft een aantal goeie ideeën opgeleverd. Het winnende team met het beste idee van een Talent Adoptieplan (TAP) verdient de enorme wisselbeker.

Notulen algemene ledenvergadering KHN Hoorn 21 januari 2019

28-01-2019
-

21 januari was de algemene ledenvergadering met aansluitend een optreden van Michael Bunnik en een feestavond. Het bestuur was tevreden over de opkomst. 

Lokaal horecanieuws in de media

Muziek, dans en vertellingen uit alle windstreken op Stadsfeesten

14-06-2019 - HOORN Turkse liefdesliederen, klassieke klanken uit India, Soefi-dans en een optreden van Nour Mardini. Het is slechts een kleine greep uit de vele acts die zaterdag 15 juni te horen en te zien zijn op de Roode Steen tijdens het Feest van de Ontmoeting. Het feest dat plaatsvindt in het weekend van de Hoornse Stadsfeesten, wordt georganiseerd door de Raad van Kerken die hiermee een nieuwe weg inslaat.

Museum van de 20e Eeuw zoekt versterking voor drie afdelingen

13-06-2019 - HOORN - Het nostalgische Museum van de 20e Eeuw in Hoorn wil het team van 70 vrijwilligers uitbreiden met enkele medewerkersvoor de afdelingen 'Horeca', 'Balie' en 'Educatieve Dienst'. Elk jaar bezoeken meer dan 50.000 (in 2018 zelfs 62.250) bezoekers het nostalgische museum in de oude gevangenis bij de haven.  Voor een prettige en gastvrije ontvangst is er nu weer ruimte voor enkele vrijwilligers die minimaal 1 dag (of 2 dagdelen) per week beschikbaar zijn.

De Gouden eeuw in beeld: werk van Hoornse fotoclubs te zien bij EXPOOST

13-06-2019 - HOORN Pop-up museum EXPOOST verzorgt in dit jaar van de Gouden eeuw een aantal fraaie exposities op een gouden locatie: Roode Steen 15, naast het Westfries Museum. De tweede expositie dit jaar is een overzicht van het werk van vier Hoornse fotoclubs: Zoemmm, Fotowerkgroep Hoorn, Image Hoorn en Fotovrienden Westfriesland. De leden van de deze fotoclubs zijn aan de slag gegaan met het thema 'Gouden Eeuw', met vaak verbluffend resultaat.