Afdeling Hoorn

KHN afdelingsnieuws

Basistraining Bhv (1 dag) en E-learning 23 september in Alkmaar

12-08-2019
-

Elk bedrijf is verplicht om maatregelen te treffen voor interne hulpverlening. Wil je als horecaondernemer je bhv-diploma halen? Of je medewerkers opleiden tot bhv’er? KHN biedt in samenwerking met Chubb Fire & Security een eendaagse bhv-training met e-learning aan.

VVD wil één loket voor vergunningen van strandpaviljoenhouders

18-07-2019
-

KHN is erg blij met deze steun in de rug voor strandondernemers

Breng gratis je evenement of nieuws onder de aandacht via Holland boven Amsterdam

28-06-2019
-

De destinatie marketingorganisatie Holland boven Amsterdam (HbA) houdt zich bezig met marketing en promotie van het gebied Noord-Holland Noord om bezoekers uit andere regio’s te verleiden in onze regio te verblijven. Het budget voor marketingacties wordt door 17 gemeenten beschikbaar gesteld.

Drooglegging Lappendag Hoorn na flinke lobby 1 uur korter

27-06-2019
-

Na een flinke lobby heeft de gemeente uiteindelijk ingestemd met een proef om de drooglegging tijdens Lappendag, één uur later, om 17:00 uur in te laten gaan. In de ochtend mogen horecabedrijven en winkeliers pas vanaf 9:00 uur alcohol verkopen. Dit heeft de burgemeester besloten na een aantal jaar verzoeken van horecaondernemers en KHN.

Succesvolle kick-off Horeca Academie Noord-Holland-Noord

23-05-2019
-

Op dinsdag 21 mei vond de kick-off plaats van de Horeca Academie Noord-Holland-Noord tijdens een geslaagde middag met een goede opkomst van diverse horecaondernemers en andere belanghebbenden.

Verruiming terrassen Hoorn tijdens warme dagen

17-04-2019
-

Het terrassenbeleid is in juni 2018 opnieuw vastgesteld, mede op verzoek van de horecaondernemers. Er werd voorgesteld om terrassen te mogen ‘uitwaaieren’ wanneer de temperatuur van 27 graden Celsius of hoger werd bereikt. Zowel het terrassenbeleid als de exploitatievergunning is vervolgens aangevuld met dit zogeheten tropenscenario.

Negentien deelnemers proef alcoholcontrole Hoorn

12-04-2019
-

De gemeente Hoorn is afgelopen najaar gestart met de werving voor de Jong Preventie Proef. Een methode van alcoholcontroles voor horecaondernemers en sportverenigingen, waar vooral veel jongeren komen. De proef is onderdeel van het lokale uitvoeringsprogramma 'Jeugd, alcohol en drugs' van de gemeente om alcoholmisbruik onder jongeren terug te dringen.

In 9 stappen naar Excellent cameratoezicht via de gratis scan voor ondernemers in Noord-Holland

26-03-2019
-

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen camera’s in Nederland zijn. Camera’s om ondernemers, burgers en hun eigendommen te beschermen. In meer dan de helft van de gevallen blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze daardoor niet door de politie worden gebruikt om daders op te sporen.

Politiek en horeca Noord-Holland: het is tijd dat er één overheidsloket voor strandondernemers komt

08-03-2019
-

Er moet zo snel mogelijk één loket komen waar strandondernemers in Noord-Holland al hun vergunningen kunnen regelen. Daarmee moet er een eind komen aan de wirwar van overheidsloketten waar strandondernemers nu mee te maken hebben. Dit was één van de uitkomsten van het politieke debat dat KHN Noord-Holland dinsdagavond 6 maart in De Nadorst in Blokker organiseerde.

Gouden eeuw pakt flink uit in Hoorn

06-03-2019
-

Jongeren in authentieke kostuums uit de zeventiende eeuw stonden op het podium van schouwburg Het Park. Hun spel, en later dans, vormden de opmaat van het themajaar ’Rembrandt en de Gouden Eeuw’, dat hier de officiële start beleefde.

Lokaal horecanieuws in de media

Lappendag is overvol: bezoekers worden via poortjes tegengehouden

19-08-2019 - Het centrum van Hoorn is overvol. Het grote aantal bezoekers dat op de Lappendag is afgekomen, kan de Roode Steen al amper meer op. Er zijn zelfs hekken neergezet en handhavers moeten mensen tegen houden.

Lappendag Hoorn 2019; Vroeg uit de veren en langer aan het bier [liveblog]

19-08-2019 - HOORN - Maandag 19 augustus zal bij veel Horinezen in de agenda rood omcirkeld zijn op de agenda. Lappendag, al jarenlang een traditie van koopjes scoren bij de winkels in de binnenstad en al vroeg starten met een biertje in een van de vele café's in het centrum van Hoorn. Dit jaar start de drooglegging niet om 16.00 uur maar om 17.00 uur. Vrijdagmiddag vroegen wij onze facebook volgers 'Als je maandag naar Hoorn en lappendag gaat.

Borduurworkshop Westfriesmuseum

18-08-2019 - HOORN - Het Westfries Museum aan de Roode Steen 1 in Hoorn verzorgt woensdag 11 september de borduurworkshop 'Japanse insteek van de Gouden Eeuw'. De workshop is gebaseerd op een Japanse borduurvorm uit de Gouden Eeuw en wordt gegeven door borduurexpert Marilou Evelo. In een middag tijd maken de deelnemers...