Op deze pagina lees je informatie over de coronamaatregelen voor de horeca. Voor de meest actuele informatie verwijzen wij je naar de website van Rijksoverheid.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 14 januari 2022

Voor alle informatie over horeca en evenementen verwijzen we je naar de website van de Rijksoverheid.

  • Nederlandse aanpak en maatregelen tegen het coronavirus.

Persconferentie 14 januari 2022

Sluiting eet en drinkgelegenheden verlengd, 25 januari nieuw beslismoment

Voor de horeca verandert er op 15 januari 2022 niets. De eet en drinkgelegenheden blijven vanaf 15 januari 2022 gesloten. Afhalen en bezorgen mag. Hotels en vakantieparken blijven open voor overnachten maar hun eet en drinkgelegenheden blijven ook dicht. Bezorgen en afhalen blijft in alle gevallen mogelijk. In hotels blijft ook roomservice mogelijk. Cultuur, musea, dierenparken en pretparken blijven ook dicht voor publiek. Net als er bij sport geen publiek is toegestaan.

Quarantaine

Wie een boosterprik heeft van minimaal een week oud of wie korter dan 8 weken geleden corona heeft gehad, hoeft niet meer in quarantaine na nauw contact met een besmet persoon. Mits iemand geen klachten heeft. Deze wijziging gaat per direct in.

Groepsgrootte

De groepsgrootte buiten wordt naar maximaal 4 personen (of een huishouden) teruggebracht. Thuis maximaal 4 bezoekers.

Volgend beslismoment 25 januari 2022

Eerstvolgend weegmoment is 25 januari 2022. De komende week komen meer cijfers over het aantal besmettingen en de gevolgen ervan voor o.a. de zorg. Op de persconferentie is gezegd dat er dan eerst naar horeca, cultuur en evenementen wordt gekeken als er verruiming mogelijk is.

KHN heeft nog geen antwoord op alle recente vragen. Alle informatie over horeca en evenementen vind je op de website van de Rijksoverheid. Alle corona informatie vind je ook op de website van de Rijksoverheid.

Zie ook Winkels, sportclubs en kappers weer open per zaterdag 15 januari | Nieuwsbericht | Rijksoverheid.nl

Financiële steun

Het kabinet ziet dat de strengere maatregelen grote gevolgen hebben voor ondernemers en werkenden en breidt daarom het steunpakket fors uit. Zo keert de loonsubsidie NOW ook Q1 2022 terug en dat geldt ook voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten.

Relevante links naar Rijksoverheid.nl

Kijk voor een volledig overzicht van de maatregelen op de verschillende pagina's van de Rijksoverheid:

Disclaimer: KHN deelt de beschikbare informatie voor de horeca. KHN houdt de situatie nauwlettend in de gaten. Deze pagina wordt regelmatig geüpdatet. Onderaan de pagina vind je doorverwijzingen naar kennispagina’s met gedetailleerde informatie met vragen en antwoorden. KHN wijst erop dat informatie snel kan veranderen.

Financiële regelingen van de Rijksoverheid

Steunmaatregelen:

Bekijk hier de Informatie van de Rijksoverheid.
Zie ook: Kabinet breidt coronasteun voor ondernemers uit.

Bekijk hier het overzicht van de verschillende financiële steunmaatregelen op khn.nl.