Op deze pagina lees je informatie over de coronamaatregelen voor de horeca. Voor de meest actuele informatie verwijzen wij je naar de website van Rijksoverheid.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 25 januari 2022

Voor alle informatie over horeca en evenementen verwijzen we je naar de website van de Rijksoverheid.

  • Nederlandse aanpak en maatregelen tegen het coronavirus.

Persconferentie 25 januari 2022

Eet- en drinkgelegenheden 26 januari open tot 22:00 uur, ook in hotels, wel voorwaarden zoals Coronatoegangsbewijs, 1,5 meter afstand en mondkapjes

Nachthoreca, clubs en events, internationaal toerisme en zakelijk blijft moeilijk

De eet en drinkgelegenheden mogen vanaf 26 januari 2022 open van 05:00 tot 22:00 uur. Afhalen en bezorgen mag. Hotels en vakantieparken blijven open voor overnachten en ook hun eet en drinkgelegenheden mogen tot 22:00 uur open. Voor openstellen binnen of buiten op terras tonen gasten een Coronatoegangsbewijs, geldt placeren aan tafel, wordt 1,5 meter afstand gehouden en zijn mondkapjes verplicht voor medewerkers en gasten die rondlopen en niet aan tafel zitten. Bezorgen en afhalen blijft in alle gevallen mogelijk. In hotels blijft ook roomservice mogelijk. Cultuur, musea, dierenparken, pretparken, sauna’s en sport mogen ook open en daar zijn er naast sluitingstijden vooral beperkingen in bezoekersaantallen (doorstroomlocatie 1 bezoeker op 5 m2) en ook hun bezoekers moeten het Coronatoegangsbewijs tonen.

Groepsgrootte

Thuis maximaal 4 bezoekers.

Volgend beslismoment 15 februari 2022

Eerstvolgend weegmoment is 15 februari 2022. De maatregelen gelden nu in ieder geval voor 3 weken.

Nog geen antwoord op alle vragen

KHN heeft nu nog geen antwoord op alle recente vragen. Alle informatie over horeca en evenementen vind je op de website van de Rijksoverheid. Alle corona informatie vind je ook op de website van de Rijksoverheid. Zie ook https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2022/01/25/open-tenzij-bijna-alles-open-tot-22.00-uur.

Financiële steun

Het kabinet ziet dat de strengere maatregelen grote gevolgen hebben voor ondernemers en werkenden en breidt daarom het steunpakket fors uit. Zo keert de loonsubsidie NOW ook Q1 2022 terug en dat geldt ook voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten.

Relevante links naar Rijksoverheid.nl

Kijk voor een volledig overzicht van de maatregelen op de verschillende pagina's van de Rijksoverheid:

Disclaimer: KHN deelt de beschikbare informatie voor de horeca. KHN houdt de situatie nauwlettend in de gaten. Deze pagina wordt regelmatig geüpdatet. Onderaan de pagina vind je doorverwijzingen naar kennispagina’s met gedetailleerde informatie met vragen en antwoorden. KHN wijst erop dat informatie snel kan veranderen.