Oprijplaat kan grotere hoogteverschillen overbruggen

Als horecaondernemer wil je toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk gasten. Toch hebben veel horecabedrijven een drempel bij de entree. Wist je dat zelfs een onopvallende drempel van slechts 2,5 cm al belemmerend kan zijn voor mensen die slecht ter been of rolstoelafhankelijk zijn? Maar ook voor mensen met een kinderwagen en ouderen die meer risico lopen om te vallen. Zorg daarom voor een drempelhulp. Dat maakt je bedrijf voor een grote groep toegankelijker en veiliger. Hoe kies je de juiste drempelhulp voor jouw bedrijf? KHN geeft tips!

Wat is een drempelhulp?

Een drempelhulp is een hulpmiddel voor het gelijk maken van drempels. Het hulpmiddel wordt gebruikt om de afstand tussen de grond en de drempel te overbruggen, waardoor het hoogteverschil van de drempel opgeheven wordt. Ook hoge drempels kunnen door een drempelhulp verdwijnen. Een oprijplaat kan grotere hoogteverschillen overbruggen.

Snel terugverdiend

Een drempelhulp is er al vanaf enkele tientjes. Deze investering is relatief laag, eenmalig en de drempelhulp gaat jaren mee. Deze investering is dan ook snel terugverdiend, want een drempelhulp levert je veel goodwill én terugkerende gasten op.

Zo kies je een drempelhulp

De keuze hangt o.a. af van de hoogte en breedte van de drempel en van de lengte van de uitloop (de ruimte voor de drempel). Meer weten over wat de beste drempelhulp voor jouw entree is? Kijk voor alle praktische informatie en tips op: mkbtoegankelijk.nl.