Het beroepsonderwijs is traditioneel een belangrijke toeleverancier van horecapersoneel. KHN heeft de inschrijfcijfers voor het huidige schooljaar dan ook met argusogen gevolgd. Gelukkig was er dit schooljaar landelijk gezien slechts een geringe daling van het aantal nieuwe leerlingen. En door goede afspraken tussen scholen, SBB, KHN èn horecaondernemers zijn we er samen in geslaagd om voor het overgrote deel van de leerlingen vervangende beroepspraktijkvorming te regelen en ze zo hun opleiding te kunnen laten vervolgen.

Ook het komende schooljaar wordt het opnieuw spannend: Sommige scholen melden dat het aantal inschrijvingen voor horecaopleidingen bij hen ernstig terugloopt, zelfs wel tot 50% minder vergeleken met deze tijd vorig jaar. In andere regio’s lijkt het aantal inschrijvingen redelijk stabiel te zijn.

Leerlingaantallen

We weten dat in de horeca studenten zich vaak pas laat inschrijven bij een school. Maar het is nu wel ‘alle hens aan dek’ om te voorkomen dat gebrek aan personeel na corona het herstel van de bedrijfstak in de weg staat. Dus hierbij een oproep aan leerbedrijven om ook komend schooljaar weer ruimte te maken voor leerlingen en stagiairs! En sluit aan bij initiatieven van scholen in je eigen regio om horecaonderwijs te promoten. Op de site van SBB vind je de actuele leerlingaantallen in jouw eigen regio en per studierichting.

Brochure ´De Horeca zoekt jou´

Ben jij in contact met scholen / opleiders? Of ken jij leerlingen die voor een studiekeuze staan? Download hier de brochure ‘De Horeca zoekt jou!’ voor ondersteuning en misschien nét dat laatste zetje.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens