Alleen diploma gecertificeerde exameninstelling telt mee

Als je in de horeca leerlingen wil opleiden, moet je voldoen aan de erkenningseisen van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Eén van de eisen die SBB aan (horeca)leerbedrijven stelt, is dat ze één of meer leermeesters in dienst hebben die de leerling(en) kunnen begeleiden.

Leermeester word je door een leermeesteropleiding te volgen die wordt afgesloten met een leermeesterexamen. Er zijn verschillende instellingen die deze opleiding aanbieden. Maar het is van belang dat het leermeesterexamen dat daarbij hoort, is gecertificeerd door de Stichting Examenkamer. Deze onafhankelijke stichting heeft als taak om de kwaliteit van (branche)examens te borgen. Alleen wie een examen heeft behaald dat gecertificeerd is door de Examenkamer, mag leerlingen in het horecaberoepsonderwijs begeleiden.

Let op

Leg jij of legt je medewerker een examen af bij een exameninstelling die niet is gecertificeerd, dan telt het examen niet mee om erkend te worden als leerbedrijf! Cinses, SVH en OCC zijn door de Stichting Examenkamer gecertificeerd om het examen leermeester in de horeca af te nemen.

Ledenvoordeel

Ben jij lid van KHN dan krijg je bij HOC.nl 15% korting op het lesgeld van de leermeesteropleiding. Deze opleiding wordt afgesloten met een door de Examenkamer gecertificeerd SVH-examen.

15% korting bij HOC.nl