Vergroot je omzet met kleinere porties

Uit onderzoek van KHN blijkt dat 55% van de horecaondernemers zijn of haar gasten een keuze biedt in portiegrootte. Dat doen ze door hele en halve porties op de menukaart aan te bieden. 27% van de ondernemers geeft aan dat gasten de bijgerechten kunnen kiezen en 13% heeft bijgerechten los op de kaart staan. Een goede ontwikkeling, want het voorkomt voedselverspilling en gaat overgewicht tegen. Daarom geeft KHN tips voor kleinere porties!

Op dit moment is meer dan de helft van de volwassen Nederlanders te dik en de verwachting is dat dit percentage verder stijgt. Eén van de manieren om dat tegen te gaan, is door kleinere of verschillende porties op de menukaart aan te bieden, zodat gasten minder snel te veel eten. Daarnaast zijn er steeds meer mensen die op hun gezondheid letten, ook als ze uit eten gaan. Mensen willen gezond leven en gezond eten. Als je daar als horecazaak op inspeelt, levert je dat alleen maar winst op.

KHN geeft tips voor kleinere porties

Vergroot je omzet met kleinere porties

  1. Zet op de menukaart hele en halve porties
  2. Beperk het aantal bijgerechten of zet ze los op de menukaart tegen een meerprijs
  3. Maak porties kleiner en geef aan dat gasten altijd bij kunnen bestellen
  4. Serveer meer groenten en minder vlees

Kansen voor de horeca

Uit het onderzoek van KHN blijkt ook dat 73 procent van de horecaondernemers al volop bezig is met gezonde voeding. En dat zij de komende twee jaar zeker aan de slag gaan om hun aanbod (nog) gezonder te maken. Onder andere door meer groente en minder vlees te serveren en het stimuleren van het drinken van water en suikervrije dranken. Vanuit KHN gaan we horecaondernemers enthousiasmeren om kleinere porties aan te bieden om mensen gezonder te laten eten.

Meer over het onderzoek