De Nationale Horeca Cadeaukaart is een cadeaukaart voor de gehele horeca in de vorm van een pinpas. Voor een overnachting in jouw hotel, een drankje in je café, een snack in je cafetaria of een diner in je restaurant, met de Nationale Horeca Cadeaukaart genieten gasten van alles wat de horeca te bieden heeft.

Jouw KHN-voordeel!

De Nationale Horeca Cadeaukaart (NHC), de veelzijdige combinatie van een dinerbon, hotelbon en borrelbon, is voor een iedereen een leuk cadeau. Met de nieuwe landingspagina en nog duidelijkere weergave van de bestedingsmogelijkheden zijn we ervan overtuigd dat NHC jou binnen de kortste tijd nog meer nieuwe gasten oplevert! Ben je nog geen acceptant? Voor KHN-leden geldt een acceptatiecommissie van slechts 9% (niet-leden 10%) en geen vaste bijdrage (niet-leden € 90,- per jaar). Doe dus snel mee!

Waarom de Nationale Horeca Cadeaukaart?

De Nationale Horeca Cadeaukaart is een cadeaukaart die te besteden is bij de gehele horeca.

 • Eén van de laagste commissies in de markt
 • Meer gasten, meer omzet
 • Meer traffic naar je website en onderneming
 • Safe, snel en simpel systeem
 • Te koop bij o.a. Jumbo supermarkten en AKO en te bestellen bij Bol.com en andere webshops.
 • Via het affiliate programma verdien je zelf 5% verkoopcommissie
 • Snel groeiend aantal horecabedrijven dat de kaart accepteert (meer dan 1.200 bedrijven)

Wat moet je doen om te profiteren?

Acceptant worden van de Nationale Horeca Cadeaukaart kan snel en gemakkelijk via www.horecacadeaukaart.nl/acceptant-worden.

Meer informatie

Vul voor meer informatie onderstaand formulier.

Vragen en antwoorden

 • Welke waarde heeft de kaart?
  De kaarten worden bij verkoop pas geladen met een waarde die de gever van de kaart bepaalt en ligt tussen de € 5 en € 150. Hij is niet (her)oplaadbaar en in meerdere keren te besteden. Op de site kan de ontvanger altijd kijken hoeveel (nog) op de kaart staat aan waarde.
 • Waar wordt de kaart verkocht?
  De kaart wordt online verkocht via de website van www.horecacadeaukaart.nl. En vanaf mei 2014 in alle ruim 80 vestigingen van AKO in Nederland en ruim 400 zaken van JUMBO. Later dit jaar volgen anderen.
 • Kan ik de kaart zelf ook verkopen?
  De mogelijkheid bestaat voor acceptanten van de cadeaukaart om via hun eigen website met een banner zélf cadeaukaarten te verkopen. Zodra een gast op de banner op je website klikt en binnen 30 dagen een bestelling doet, ontvangt de horecaondernemer 5% verkoopcommissie. Dit gebeurt d.m.v. een cookie die geplaatst wordt op de computer van de gast. Wil je meedoen aan het affiliate programma, bel dan met het Team Nationale Horeca Cadeaukaart (020 - 2610991). Het programma wordt uitgevoerd via TradeTracker (marktleider in affiliate marketing).
 • Is de kaart wel veilig?
  Door met een aparte derdengeldrekening te werken, is het risico afgedekt: ondernemers die de kaart accepteren en gasten die hem ontvangen, krijgen altijd hun waarde.
 • Hoe lang duurt het voordat ik hem kan accepteren?
  De doorlooptijd om de kaart de accepteren is 2-3 weken. De pinterminal moet immers bij Intersolve worden aangemeld en worden gekoppeld aan je bankrekening. Daarom kun je niet zonder meer besluiten de kaart te accepteren op moment dat je er een aangeboden krijgt. Wat u wel kunt doen is online met de gast te kijken wat er op de kaart staat en hoe lang de kaart nog geldig is, en daarna op eigen risico besluiten de kaart de accepteren en 3 weken later zelf in te leveren. Let dus wel op geldigheid van de kaart.
 • Hoe krijg ik mijn geld?
  De waarde van het bedrag wordt op een derdengeldrekening geparkeerd (na aftrek van kosten, zoals toegestaan door toezichthouder DNB). Op deze manier kan de consument altijd zijn kaart besteden en krijg je als ondernemer altijd je geld. U krijgt het geld in de eerste week volgend op de maand waarin u de kaart hebt geaccepteerd.
 • Wat gebeurt er met het verdiende geld?
  Het grootste deel van de commissie van 9-10% is gereserveerd voor de verkoopvergoeding voor de verkopende retailer óf voor jou als je met banners de kaart online weet te verkopen! Een klein deel is voor de uitvoering (techniek, kaartje zelf, distributie, verpakking), én er wordt geld gereserveerd voor marketing. Als de kaart écht goed verkoopt en er geld in de marketingpot komt, zijn ook consumentencampagnes zoals 'Uit goed voor u' weer mogelijk. Dus als u, net als KHN, van mening bent dat de horeca meer gepromoot moet worden zonder daar extra voor te hoeven betalen: doe mee en accepteer de horecacadeaukaart!
 • Kan ik de kaart overal voor accepteren?
  De kaart kan alleen worden besteed aan eten, drinken of slapen. Als hij breder besteedbaar zou zijn (bowlingfee, toegangskaartjes e.d.), zou het een wettelijk betaalmiddel moeten worden, met erg ingewikkelde vergunningen en banklicenties; vandaar de beperking.
 • Betaal ik btw?
  De kaart is vrijgesteld van btw. De gever van de kaart betaalt in de winkel of online geen btw aan de verkoper. Er wordt dus ook geen btw aan jou berekend. Bijvoorbeeld: wanneer er voor € 100 aan cadeaukaarten wordt ingenomen, is de commissie € 9. Je ontvangt dan dus € 91.
  Er wordt wel btw betaald over het eten, drinken en de overnachtingen die ermee worden gekocht, ongeacht het gebruikte betaalmiddel.
  Een korte berekening: wanneer de gast met een Nationale Horeca Cadeaukaart betaalt van € 100, draag je € 9 commissie af. Over je eigen omzet moet je daarnaast 6% of 21% btw afdragen. De btw gaat over de volledige rekening van de gast, de commissie slechts over het gedeelte dat met de kaart wordt betaald.
  Wanneer de ondernemer deelneemt aan het affiliate programma, ontvangt hij of zij 5% verkoopcommissie. Hierover wordt ook geen btw berekend. Kijk voor deelname aan het het affiliate programma bij 'Kan ik de kaart zelf ook verkopen?'.

Contactformulier

Ben je geïnteresseerd in dit KHN-ledenvoordeel? Vul dan dit formulier in. Dan neemt onze voordeelpartner vrijblijvend contact met je op.

Tip: via dit formulier kun je makkelijk en vrijblijvend informatie aanvragen over meerdere ledenvoordelen.

Benut jouw voordeel

Ben je lid van KHN? Benut jouw voordeel dan! Vraag nu makkelijk en vrijblijvend informatie aan bij meerdere voordeelpartners tegelijk!

Aanvraagformulier

Direct advies nodig?

KHN-leden bellen 0348 48 94 89 van ma t/m vr 8:30 tot 17:00 uur, mailen naar info@khn.nl, of stellen hun vraag via het contactformulier.

Informatie over het coronavirus vind je op khn.nl/corona.

Contactgegevens