KHN en DEB.nl helpen je bij energiebesparende maatregelen

Bedrijven die jaarlijks meer energie verbruiken dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ gas, zijn wettelijk verplicht energiebesparende maatregelen te nemen. Het online programma DEB.nl helpt je hier invulling aan te geven. Het programma geeft een overzicht van alle verplichte maatregelen met daarbij een planningstool en geeft inzicht in de kosten die je kunt besparen en eventuele subsidiemogelijkheden. Het programma is speciaal voor de horeca en gratis voor KHN-leden.

Jouw KHN-voordeel

  • Kostenbesparing direct in beeld
  • Gratis voor KHN-leden
  • Concreet, duidelijk en gebruiksvriendelijk

Wat is DEB?

DEB staat voor Duurzaam Energie Besparen. Het programma is een initiatief van MKB-Nederland, financieel ondersteund door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het is speciaal ontwikkeld voor de mkb-ondernemer die aan de verplichtingen wil voldoen zonder dat het te veel tijd kost. DEB helpt je te bepalen welke maatregelen je kunt nemen, hoe je dat kostenbewust aanpakt en wat een verstandige planning is. De opzet is speciaal ontwikkeld voor mkb-ondernemers. Dus concreet, duidelijk en gebruiksvriendelijk. Je hoeft als ondernemer geen specialist te zijn om snel en gemakkelijk aan de slag te gaan.

Gratis voor KHN-leden

De erkende maatregelenlijst hotels & restaurants, bevat alle verplichte maatregelen voor een horecaondernemer die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas verbruikt. DEB heeft deze maatregelen voor de horeca op een rij gezet en in eenvoudige taal uitgelegd.

Voor de leden van KHN is er een speciale pagina deb.nl/khn. Per maatregel is aangegeven hoe je die in praktijk kunt brengen, ondersteunt door uitlegvideo’s. Er worden vaak verschillende opties uitgelegd: de maatregel zelf uitvoeren, deels uitbesteden of helemaal uitbesteden. DEB geeft aan welke investering nodig is en wat het oplevert. Als ondernemer kies je de optie die het beste bij jouw bedrijf past.

Planningslijst

Soms is het goed een maatregel zo snel mogelijk uit te voeren. Een andere keer is het beter te wachten tot een logischer moment in de toekomst. Dat kun je in de planningslijst vastleggen. Het systeem helpt je onthouden. Via een e-mailbericht word je herinnerd aan je eigen planning.

Het online programma legt niet alleen uit, het geeft ook advies en informeert over subsidiemogelijkheden. Het gebruik van deb.nl/khn is gratis voor KHN leden.

Kostenbesparing direct in beeld

Energiebesparing is ook kostenbesparing. Onderdeel van DEB is de zogeheten digitale bespaarassistent, die per bedrijf aangeeft wat de maximale besparingsmogelijkheden in euro’s zijn. Maatregelen die een investering vergen, verdienen zich in elk geval binnen vijf jaar terug. Soms is die terugverdientijd nog veel korter.

Naast energiebesparing besteedt DEB aandacht aan mogelijkheden zelf energie op te wekken door middel van zonnepanelen.

Vrijwillige besparing

Ook ondernemingen die geen wettelijke plicht hebben tot energiebesparende maatregelen, kunnen gebruik maken van DEB. Naast besparingsmogelijkheden geeft DEB informatie over het zelf opwekken van elektriciteit en de verschillende subsidiemogelijkheden.

Aanmelden

Via het DEB-account heb je een digitale bespaarassistent. Die berekent op basis van postcode, bedrijfstak en openbare bedrijfskenmerken de potentiële bespaarmogelijkheden op energie. Je ziet in één keer wat je kunt verdienen. Dat bedrag is een zo nauwkeurig mogelijk, passend bij je eigen bedrijf. Wij vinden maatwerk belangrijk.

Aan de slag

Ga zo snel mogelijk aan de slag met het online programma DEB en maak je eigen pagina via deb.nl/khn.

Contactformulier

Ben je geïnteresseerd in dit KHN-ledenvoordeel? Vul dan dit formulier in. Dan neemt onze voordeelpartner vrijblijvend contact met je op.

Tip: via dit formulier kun je makkelijk en vrijblijvend informatie aanvragen over meerdere ledenvoordelen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens