Bespaar op je Videma-licentie voor zakelijk tv-gebruik

Als je je gasten tv aanbiedt op hun kamer of in je café of restaurant, heb je volgens de Auteurswet toestemming nodig van de rechthebbenden van tv-programma’s. Met een licentie van Videma regel je dat in één keer. Via KHN kom je in aanmerking voor 12% branchekorting.

Jouw KHN-voordeel

Ook in 2024 kom je als KHN-lid in aanmerking voor 12% korting op het netto Videma-tarief voor jouw bedrijfstype. De KHN-korting staat op de Videma-factuur vermeld als 'branchekorting'. Deze korting komt bovenop de 33,3% aanmeld- en betalingskorting. Heb je al een licentie dan ontvang je binnenkort de factuur voor 2024. Betaal deze op tijd anders vervalt de 33,3% aanmeld- en betalingskorting.

Tariefsoorten

Er zijn vier tariefsoorten waar je als KHN-lid korting op kunt krijgen:

 • Hotels en overige logiesverstrekking
  Als lid van KHN krijg je 12% branchekorting op de netto-tarieven voor hotels en overige logiesverstrekking. Dit betreft de tarieven voor het doorgeven van tv-programma’s naar (hotel)kamers en groepsvertoning in horeca- en overige ruimten. Ook krijg je korting op het doorgiftetarief naar (hotel)kamers met tv. Kijk hier voor het tariefblad 2024.
 • Café, kantines en aanverwante horeca
  Als lid van KHN krijg je 12% branchekorting op de netto-tarieven voor de vertoning van tv-beelden in cafés, kantines en aanverwante horecagelegenheden. De hoogte is afhankelijk van de oppervlakte van de ruimte waarin de vertoning plaatsvindt. Kijk hier voor het tariefblad 2024.
 • Cafetaria's, lunchrooms, grillrooms en aanverwante gelegenheden
  Als lid van KHN krijg je 12% branchekorting op het netto-tarief voor de vertoning van tv-beelden in cafetaria’s, lunchrooms, grillrooms en aanverwante gelegenheden. Het gaat om een vast bedrag per bedrijfslocatie. Kijk hier voor het tariefblad 2024.
 • Recreatiebedrijven
  Als lid van KHN krijg je ook 12% branchekorting op het netto-tarief voor de doorgifte en vertoning van tv-programma’s in recreatiebedrijven. Dat betreft doorgifte naar kampeerplaatsen, naar overige accommodaties, zoals huisjes, bungalows, chalets, stacaravans, glamping, etc. (zowel in bezit van parkeigenaar als in particulier bezit) en groepsvertoning in horeca- en overige ruimten. Kijk hier voor het tariefblad 2024.

Uitzenden Formule 1

De uitzendrechten van de Formule 1 (F1) zijn in handen van Viaplay. Als je Viaplay wilt vertonen aan je gasten in een publieke ruimte moet je een licentie van Viaplay voor zakelijk tv-gebruik hebben. Die kan je hier aanvragen met 15% KHN-korting. Let op: dit valt dus niet onder je Videma-licentie.

Wat doet stichting Videma?

Stichting Videma behartigt de belangen van ruim 5.000 auteursrechthebbenden waarvan de programma’s worden uitgezonden op de Nederlandse publieke en commerciële zenders. Denk hierbij aan programmaontwikkelaars, scenarioschrijvers, regisseurs en acteurs. Als in een horecaonderneming de tv aanstaat, heeft de rechthebbende recht op een vergoeding. Dit geldt ook in het geval van het evenementmatig vertonen van tv-programma’s. Er is hiervoor dan ook altijd toestemming van de auteursrechthebbenden nodig voor dergelijke vertoningen.

Stichting Videma heeft het mandaat om licenties af te geven voor het vertonen van alle programma’s die worden uitgezonden via de belangrijkste Nederlandse publieke en commerciële omroepen. Let op: Videma vertegenwoordigt geen betaalkanalen zoals ESPN (o.a. voetbal) en Viaplay (o.a. Formule 1).

LET OP: Videma controleert actief op het zakelijk vertonen van tv-beelden. Als je zonder Videma-licentie publiekelijk tv-beelden vertoont, ben je verplicht de licentie alsnog af te nemen tegen de hogere ‘bruto’ tarieven, zonder 33,3% aanmeld- en betalingskorting en zonder 12% KHN-branchekorting.

Hoe profiteer je?

Als je al een Videma-licentie met KHN-korting hebt en lid bent van KHN, profiteer je in 2024 automatisch van de KHN-korting. Heb je als KHN-lid nog geen Videma-licentie en wil je tv-beelden vertonen in je bedrijf? Vraag dan via onderstaand formulier een Videma-licentie aan met 12% KHN-korting. Bij een nieuwe Videma-licentie profiteer je direct van het ledenvoordeel. Als je als nieuw KHN-lid al een Videma-licentie hebt zonder KHN-korting, profiteer je volgend jaar automatisch van het ledenvoordeel.

EK voetbal 2024

Zondag 16 juni trapt het Nederlands elftal af in Duitsland. Omdat we 3 jaar geleden nog thuis naar het EK moesten kijken (je zou het bijna vergeten), heb je nu nóg meer reden om het groots aan te pakken in je café of op je evenement. Maar waar moet je aan denken? Onze voordeelpartner Videma geeft je 5 praktische tips.

Contactformulier

Ben je geïnteresseerd in dit KHN-ledenvoordeel? Vul dan dit formulier in. Dan neemt onze voordeelpartner vrijblijvend contact met je op.

Tip: via dit formulier kun je makkelijk en vrijblijvend informatie aanvragen over meerdere ledenvoordelen.