Hoe veilig is jouw bedrijf?

Of je nu veel of weinig medewerkers, een groot of klein pand hebt, je wil dat je medewerkers en gasten er veilig kunnen werken en verblijven. En dat, als er onverhoopt iets gebeurt, zoals een brand(je), iedereen weet hoe te handelen. Om dit soort bedrijfsrisico’s te minimaliseren zijn er voor elke branche wettelijke verplichtingen opgesteld in de vorm van een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E). De RI&E-scan van KHN helpt je om de veiligheid van jouw bedrijf goed te regelen.

Wat zegt de wet?

De overheid stelt in de Arbowet en regelgeving zogenaamde doelvoorschriften vast voor werkgevers op het gebied van veilig en gezond werken. Sinds 1994 staat de RI&E hier ook bij en is, met een daarbij horend plan van aanpak, daarom een wettelijke verplichting voor bedrijven met personeel. De inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie) controleert jaarlijks duizenden bedrijven op de naleving van deze wet- en regelgeving en kan bij overtreding flinke boetes uitdelen.

Verzekeraars

Naast de wettelijke verplichting vind je de RI&E ook vaak terug in de polisvoorwaarden van je verzekeraar. Heb je geen (actuele) RI&E met plan van aanpak en doet zich een calamiteit of bedrijfsongeval voor dan bestaat de kans dat je verzekeraar de schade niet (volledig) uitkeert. Ook om die reden is het van belang een volledige en actuele RI&E te hebben.

Controle RI&E door Nederlandse Arbeidsinspectie

De Inspectie SZW of Arbeidsinspectie heet vanaf 2022 de Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA). In hun jaarplan 2022 staat dat zij onder andere horecabedrijven actief zullen bezoeken en in dat geval altijd vragen naar de RI&E. Zorg dus dat je die op orde hebt. Dat doe je natuurlijk niet voor hen, maar voor jezelf. Want het doel van een RI&E is dat je de risico’s in je bedrijf in beeld hebt en die actief en bewust verkleint.

RI&E-scan voor de horeca

Omdat elk horecabedrijf anders is, heeft KHN in samenwerking met collega-brancheorganisatie INretail een RI&E-scan voor de horeca ontwikkeld. Deze werkt als volgt:

  • We inventariseren jouw bedrijf op locatie, maken een plan van aanpak en bespreken de verbeterpunten;
  • Na het bezoek ontvang je  de uitgevoerde RI&E-rapportage inclusief plan van aanpak;
  • Je krijgt ook toegang tot een online omgeving waarin de rapportage en verbeterpunten zijn terug te vinden;
  • Heb je meer dan 25 medewerkers, dan moet de RI&E getoetst worden door een gecertificeerd kerndeskundige. Ook dat kunnen we voor je regelen (zie toetsingseisen).

Wat zijn de voordelen van onze RI&E-scan?

  • Je krijgt inzicht in de risico’s in jouw bedrijf (met advies en concrete aanbevelingen);
  • Je voldoet aan de wettelijke eisen (zorg dat je eventuele actiepunten tijdig aanpakt);
  • Je beperkt de risico’s in je bedrijf (zodat je een veilige (werk)omgeving biedt);
  • Je laat je zien dat je veiligheid serieus neemt (naar medewerkers, gasten, verzekeraars, etc.).

Ledenvoordeel

Er zijn vier pakketten, afgestemd op de grootte van je bedrijf. Het goedkoopste pakket voor bedrijven tot 25 medewerkers of een vloeroppervlak tot 500 m2 kost voor leden van KHN eenmalig € 550 exclusief btw. In vergelijking met andere aanbieders (zoals arbodiensten) is deze prijs zeer concurrerend.

RI&E-scan aanvragen

Gratis branche RI&E horeca

Voor horecabedrijven is er ook een gratis online branche RI&E beschikbaar. Een RI&E-scan op locatie is dus niet verplicht. De ervaring leert dat de online variant vaak veel tijd kost om in te vullen. En dat je enige kennis moet hebben van (arbeids)risico’s. En als je het niet goed of volledig invult, loop je bij controle alsnog risico op een boete. Met onze betaalde RI&E-scan op locatie verzorgt een deskundige alles voor je. Dan weet je dus zeker dat je het goed geregeld hebt.

Contactformulier

Ben je geïnteresseerd in dit KHN-ledenvoordeel? Vul dan dit formulier in. Dan neemt onze voordeelpartner vrijblijvend contact met je op.

Tip: via dit formulier kun je makkelijk en vrijblijvend informatie aanvragen over meerdere ledenvoordelen.

Benut jouw voordeel

Ben je lid van KHN? Benut jouw voordeel dan! Vraag nu makkelijk en vrijblijvend informatie aan bij meerdere voordeelpartners tegelijk!

Aanvraagformulier

Direct advies nodig?

KHN-leden bellen 0348 48 94 89 van ma t/m vr 8:30 tot 17:00 uur, mailen naar info@khn.nl, of stellen hun vraag via het contactformulier.

Informatie over het coronavirus vind je op khn.nl/corona.

Contactgegevens