Hoe veilig is jouw bedrijf?

Of je nu veel of weinig medewerkers, een groot of klein pand hebt, je wilt dat je medewerkers en gasten er veilig kunnen werken en verblijven. En dat als er onverhoopt iets gebeurt, iedereen weet hoe te handelen. Om bedrijfsrisico’s te minimaliseren zijn er voor elke branche wettelijke verplichtingen opgesteld in de vorm van een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E). De RI&E-scan van INretail helpt je om de veiligheid van jouw bedrijf goed te regelen.

Jouw KHN-voordeel

 • 3 pakketten, afgestemd op de grootte van je bedrijf
 • RI&E-scan op locatie inclusief adviesrapport vanaf € 550,-
 • Adviseurs met kennis van de horeca(risico’s)
 • Niet-leden betalen minimaal 250 euro meer

RI&E-scan aanvragen

RI&E-scan voor de horeca

Omdat elk horecabedrijf anders is, heeft KHN in samenwerking met collega-brancheorganisatie INretail een RI&E-scan voor de horeca ontwikkeld. Deze werkt als volgt:

 • We inventariseren jouw bedrijf op locatie, maken een plan van aanpak en bespreken de verbeterpunten;
 • Na het bezoek ontvang je  de uitgevoerde RI&E-rapportage inclusief plan van aanpak;
 • Je krijgt ook toegang tot een online omgeving waarin de rapportage en verbeterpunten zijn terug te vinden;
 • Heb je meer dan 25 medewerkers, dan moet de RI&E getoetst worden door een gecertificeerd kerndeskundige. Ook dat kunnen we voor je regelen (zie toetsingseisen).

Wat zijn de voordelen van onze RI&E-scan?

 • Je krijgt inzicht in de risico’s in jouw bedrijf (met advies en concrete aanbevelingen);
 • Je voldoet aan de wettelijke eisen (zorg dat je eventuele actiepunten tijdig aanpakt);
 • Je beperkt de risico’s in je bedrijf (zodat je een veilige (werk)omgeving biedt);
 • Je laat je zien dat je veiligheid serieus neemt (naar medewerkers, gasten, verzekeraars, etc.).

RI&E wettelijke verplichting

De overheid stelt in de Arbowet en regelgeving zogenaamde doelvoorschriften vast voor werkgevers op het gebied van veilig en gezond werken. Sinds 1994 staat de RI&E hier ook bij en is, met een daarbij horend plan van aanpak, daarom een wettelijke verplichting voor bedrijven met personeel. De Nederlandse Arbeidsinspectie controleert jaarlijks duizenden bedrijven op de naleving van deze wet- en regelgeving en kan bij overtreding flinke boetes uitdelen.

Verzekeraars

Naast de wettelijke verplichting vind je de RI&E ook vaak terug in de polisvoorwaarden van je verzekeraar. Heb je geen (actuele) RI&E met plan van aanpak en doet zich een calamiteit of bedrijfsongeval voor dan bestaat de kans dat je verzekeraar de schade niet (volledig) uitkeert. Ook om die reden is het van belang een volledige en actuele RI&E te hebben.

Gratis branche RI&E horeca

Voor horecabedrijven is er ook een gratis online branche RI&E beschikbaar. Een RI&E-scan op locatie is dus niet verplicht. De ervaring leert dat de online variant vaak veel tijd kost om in te vullen en dat je enige kennis moet hebben van (arbeids)risico’s. Als je het niet goed of onvolledig invult, loop je bij controle alsnog risico op een boete. Met onze betaalde RI&E-scan op locatie verzorgt een deskundige alles voor je. Dan weet je dus zeker dat je het goed geregeld hebt.

Contactformulier

Ben je geïnteresseerd in dit KHN-ledenvoordeel? Vul dan dit formulier in. Dan neemt onze voordeelpartner vrijblijvend contact met je op.

Tip: via dit formulier kun je makkelijk en vrijblijvend informatie aanvragen over meerdere ledenvoordelen.