Hoe veilig is jouw bedrijf?

Of je nu veel of weinig medewerkers, een groot of klein pand hebt, je wilt dat je medewerkers en gasten er veilig kunnen werken en verblijven. En dat als er onverhoopt iets gebeurt, iedereen weet hoe te handelen. Om bedrijfsrisico’s te minimaliseren zijn er voor elke branche wettelijke verplichtingen opgesteld in de vorm van een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E). De horeca RI&E-scan van KHN en INretail helpt je om de veiligheid van jouw bedrijf goed te regelen.

Let op: langere wachttijd

Vanuit het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) worden brieven gestuurd naar bedrijven over het belang van een (actuele) RI&E. Het aantal aanvragen voor RI&E-scans is daardoor flink gestegen. Onze partner INretail wil iedereen uiteraard goed en snel helpen, maar het aantal aanvragen is zo groot, dat er op dit moment een langere wachttijd is. Als de scan even kan wachten, kan je deze al wel aanvragen, zodat deze kan worden ingepland. Vooralsnog is dat begin 2023. Als je niet kunt of wilt wachten, kan je bij andere bedrijven vragen op welke termijn je daar geholpen kunt worden. Houd er rekening mee dat daar ook langere wachttijden kunnen zijn. Stukken later aanleveren of uitstel krijgen is niet gangbaar. De nVWA geeft op haar site aan dat je vanaf het ontvangst van de aankondigingsbrief 10 weken de tijd hebt om de RI&E zelf op te opstellen of te laten opstellen. De RI&E zelf doen kan via www.khn.nl/rie.

Jouw KHN-voordeel

 • 5 pakketten, afgestemd op de grootte van je bedrijf
 • RI&E-scan op locatie inclusief adviesrapport vanaf € 475,-
 • Adviseurs met kennis van de horeca(risico’s)
 • Niet-leden betalen minimaal 250 euro meer

RI&E-scan aanvragen

RI&E-scan voor de horeca

Omdat elk horecabedrijf anders is, heeft KHN in samenwerking met collega-brancheorganisatie INretail een RI&E-scan voor de horeca ontwikkeld. Deze werkt als volgt:

 • We inventariseren jouw bedrijf op locatie, maken een plan van aanpak en bespreken de verbeterpunten;
 • Na het bezoek ontvang je  de uitgevoerde RI&E-rapportage inclusief plan van aanpak;
 • Je krijgt ook toegang tot een online omgeving waarin de rapportage en verbeterpunten zijn terug te vinden;
 • Heb je meer dan 25 medewerkers, dan moet de RI&E getoetst worden door een gecertificeerd kerndeskundige. Ook dat kunnen we voor je regelen (zie toetsingseisen).

Wat zijn de voordelen van onze RI&E-scan?

 • Je krijgt inzicht in de risico’s in jouw bedrijf (met advies en concrete aanbevelingen);
 • Je voldoet aan de wettelijke eisen (zorg dat je eventuele actiepunten tijdig aanpakt);
 • Je beperkt de risico’s in je bedrijf (zodat je een veilige (werk)omgeving biedt);
 • Je laat je zien dat je veiligheid serieus neemt (naar medewerkers, gasten, verzekeraars, etc.).

RI&E wettelijke verplichting

De overheid stelt in de Arbowet en regelgeving zogenaamde doelvoorschriften vast voor werkgevers op het gebied van veilig en gezond werken. Sinds 1994 staat de RI&E hier ook bij en is, met een daarbij horend plan van aanpak, daarom een wettelijke verplichting voor bedrijven met personeel. De inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie) controleert jaarlijks duizenden bedrijven op de naleving van deze wet- en regelgeving en kan bij overtreding flinke boetes uitdelen.

Verzekeraars

Naast de wettelijke verplichting vind je de RI&E ook vaak terug in de polisvoorwaarden van je verzekeraar. Heb je geen (actuele) RI&E met plan van aanpak en doet zich een calamiteit of bedrijfsongeval voor dan bestaat de kans dat je verzekeraar de schade niet (volledig) uitkeert. Ook om die reden is het van belang een volledige en actuele RI&E te hebben.

Controle RI&E door Nederlandse Arbeidsinspectie

De Inspectie SZW of Arbeidsinspectie heet vanaf 2022 de Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA). In hun jaarplan 2022 staat dat zij onder andere horecabedrijven actief zullen bezoeken en in dat geval altijd vragen naar de RI&E. Zorg dus dat je die op orde hebt. Dat doe je natuurlijk niet voor hen, maar voor jezelf. Want het doel van een RI&E is dat je de risico’s in je bedrijf in beeld hebt en die actief en bewust verkleint.

Gratis branche RI&E horeca

Voor horecabedrijven is er ook een gratis online branche RI&E beschikbaar. Een RI&E-scan op locatie is dus niet verplicht. De ervaring leert dat de online variant vaak veel tijd kost om in te vullen. En dat je enige kennis moet hebben van (arbeids)risico’s. En als je het niet goed of volledig invult, loop je bij controle alsnog risico op een boete. Met onze betaalde RI&E-scan op locatie verzorgt een deskundige alles voor je. Dan weet je dus zeker dat je het goed geregeld hebt.

Contactformulier

Ben je geïnteresseerd in dit KHN-ledenvoordeel? Vul dan dit formulier in. Dan neemt onze voordeelpartner vrijblijvend contact met je op.

Tip: via dit formulier kun je makkelijk en vrijblijvend informatie aanvragen over meerdere ledenvoordelen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens