12% korting op je Videma licentie voor zakelijk tv-gebruik

Als jij jouw gasten tv aanbiedt op hun hotelkamer of in je café of restaurant, moet je volgens de Auteurswet toestemming hebben van de rechthebbenden van tv-programma's. Met een licentie van Videma regel je dat in één keer. Videma verstrekt licenties voor de vertoning van de tv-beelden van nagenoeg alle Nederlandse publieke en commerciële zenders*.

Inventarisatie onder KHN-leden zonder Videma-licentie

Duizenden hotels, cafés, restaurants, cafetaria’s en recreatiebedrijven krijgen dit jaar via KHN 12% korting op hun Videma-licentie. Met deze licentie mogen ze in hun bedrijf tv-beelden vertonen aan gasten. Heb jij (nog) geen Videma-licentie? Dan ontvang je in de week van 26 juli 2021 een mail van Tangram Onderzoek. Daarin vragen we of jij tv-beelden vertoont in jouw bedrijf. Is dat het geval, dan kan je eenvoudig een licentie aanvragen met 33,3% aanmeld- en betalingskorting, 12% extra KHN-korting en -indien van toepassing- coronacompensatie. Vertoon je geen tv-beelden dan melden wij je af bij Videma.

Vanwege corona geen beeldschermen in de horeca

Op basis van de huidige coronamaatregelen is ‘entertainment’ in de vorm van beeldschermen of optredens vooralsnog tot 14 augustus 2021 niet toegestaan.

Jouw KHN-voordeel

Als lid van KHN ontvang je 12% korting op het netto Videma-tarief voor jouw bedrijfstype. De KHN-korting staat op de Videma-factuur vermeld als 'branchekorting' en komt bovenop de 33,3% aanmeld- en betalingskorting. Tip: betaal je Videma-factuur op tijd anders vervalt de aanmeld- en betalingskorting en mogelijk ook de branchekorting.

 • Hotels, motels en pensions
  Leden van KHN krijgen € 4,19 korting per kamer per jaar voor de doorgifte en vertoning van tv-programma’s. Kijk voor de tarieven voor een tv in de (hotel)bar en/of andere (hotel)ruimtes op het tariefblad 2021.

 • Café, kantines en aanverwante horeca
  Leden van KHN krijgen 12% korting op het tarief voor de vertoning van tv-beelden in cafés, kantines en aanverwante horecagelegenheden. Dit tarief is ook van toepassing op restaurants. De hoogte is afhankelijk van het aantal m2 vertoningsruimte. Bekijk het tariefblad 2021.

 • Cafetaria's, lunchrooms, grillrooms en aanverwante gelegenheden
  Leden van KHN krijgen 12% korting op het vaste tarief per bedrijfslocatie voor de vertoning van tv-beelden in cafetaria's, lunchrooms, grillrooms en aanverwante gelegenheden. Bekijk het tariefblad 2021.

 • Recreatiebedrijven
  KHN heeft ook kortingsafspraken gemaakt met Videma over bijvoorbeeld doorgifte naar vakantiehuisjes en/of kampeerplaatsen of vertoning van tv-programma’s in de bar, kantine, recreatiezaal, receptie en/of cafetaria. Als KHN-lid met een recreatielicentie krijg je 12% extra korting op het netto tarief van dit tariefblad 2021.

Hoe profiteer je?

Als je al een Videma-licentie hebt met KHN-korting en lid bent van KHN, profiteer je elk jaar automatisch van de KHN-korting. Heb je als KHN-lid nog geen Videma-licentie en wil je tv-beelden vertonen in je bedrijf? Vraag dan via onderstaand formulier een Videma-licentie aan met KHN-korting. Bij een nieuwe Videma-licentie kun je direct profiteren van het ledenvoordeel. Als je als nieuw KHN-lid al een Videma-licentie hebt zonder KHN-korting, profiteer je volgend kalenderjaar automatisch van het ledenvoordeel.

Coronacompensatie 2021

Goed nieuws! Horecaondernemers worden ook over de lockdown periode van 2021 gecompenseerd op de Buma, Sena en Videma factuur. De compensatie geldt ook voor bedrijven waarvan één onderdeel verplicht moest sluiten en waarvoor auteursrechten betaald moesten worden.

Uitzenden Formule 1 in jouw zaak

De uitzendrechten van de Formule 1 zijn in handen van Ziggo Sport. Ziggo Sport verstrekt geen zakelijke licenties voor het vertonen van Formule 1 wedstrijden in jouw (horeca)zaak. Formeel mag dit dus niet. Het valt ook niet onder je Videma-licentie.

Over Videma

Videma is een collectieve beheersorganisatie die zich sinds 2000 heeft gespecialiseerd in het bewaken en beschikbaar maken van vertoningsrechten op tv-beelden. Voor hun klanten (bedrijven en instellingen) organiseren zij het zo eenvoudig mogelijk: de licentie geeft auteursrechtelijke toestemming voor het zakelijk gebruik van een compleet pakket tv-programma's op de belangrijkste publieke en commerciële zenders.

*De zenders die Videma vertegenwoordigt
Videma geeft toestemming voor de doorgifte en groepsvertoning van alle programma's die worden uitgezonden op de kanalen: NPO 1, NPO 2, NPO 3, NL24 (digitale kanalen publieke omroep), RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, RTLZ, SBS6, SBS9, NET5, Veronica, Disney XD, FOX, Nickelodeon, MTV, Comedy Central, Discovery Channel en TLC. De rechten op deze programma's berusten bij omroepen (voor zover zij zelf eigenaar zijn van de programma's die ze uitzenden) en producenten. Let op: Videma vertegenwoordigt geen betaalkanalen zoals ESPN (voorheen FOX Sports) en Ziggo Sport.

LET OP: Videma controleert actief op het zakelijk vertonen van tv-beelden. Als je zonder Videma-licentie publiekelijk tv-beelden vertoont, ben je verplicht de licentie alsnog af te nemen tegen de hogere ‘bruto’ tarieven, zonder aanmeld- en betalingskorting en zonder (KHN) branchekorting.

Meld je nu aan of vraag meer informatie

Vraag makkelijk en vrijblijvend informatie aan bij meerdere voordeelpartners tegelijk. Ga daarvoor naar dit aanvraagformulier.

Profiteer maximaal van je lidmaatschap

Via één formulier kun je informatie aanvragen over meerdere KHN-Ledenvoordelen. Onze partners nemen dan vrijblijvend contact met je op.

Aanvraagformulier