Wil jij ook werken in de leukste branche en van je liefde voor eten, drinken en slapen jouw beroep maken? De horeca is het beste kantoor, aldus de Cityguys.

Een beetje volger weet: als Cityguys zitten we iets vaker aan (of op) de bar, dan dat we erachter staan. Toch hebben we allemaal onze eigen ervaring opgedaan in de horecawereld. Als cocktailmaker, feestorganisator of frietjesbakker. (JP heeft zelfs een keer wat komkommer in een gin tonic gestopt!) Die ervaring staat ongetwijfeld aan de basis van onze passie voor alles dat te maken heeft met eten, drinken en slapen. Dit is waarom we een tijd in de horeca aan iedereen aanraden.

Je leert fantastische mensen kennen

Op elke werkplek zijn er wel collega's met wie je het minder goed kunt vinden. De veel te luide beller, iemand die telkens je lunch opeet of die ene collega die na vijf minuten al een reminder-mailtje stuurt. Niet in de horeca. Dat zijn natuurlijk de meest sociale en vriendelijke mensen ooit. Toegegeven: de kans is groot dat je verliefd wordt op die ene collega die altijd met een blaadje Jägermeister komt aanzetten.

De horeca is het beste kantoor

Terwijl jouw vrienden werken in saaie bedrijventorens met duf kantoorjargon als agile en finalizen, is het enige laaghangende fruit waar jij je mee bezig houdt een kwartje limoen voor de Desperados.

Over vruchten gesproken…

Werken in de horeca betekent ook toegang tot het allerbeste eten, heerlijke wijnen en tofste evenementen. Sowieso dat je indruk maakt op je schoonvader als je ineens alles weet van, pak-‘m-beet, een Lambrusco Grasparossa di Castelvetro. Precies, dat is die goedkope troep van de Albert Heijn.

Je hebt de beste feestjes

Geen ongemakkelijke vrijmibo’s met salesmanager Hans-Peter die vertelt over z’n singlereis naar Madurodam. Bij de horeca hoort goed feesten. Daarom heeft de helft van alle horecawerknemers ter wereld ook “Work Hard, Play Hard” getatoeëerd. Origineel? Nee. Maar, ongeacht of je nu in een bar, restaurant of hotel werkt, de feestjes zijn altijd jaloersmakend.

Nooit meer onge­makke­lijke vri­jmi­bo’s met verve­lende collega’s”

Je maakt iemands dag

Het maakt niet uit of je pilsjes tapt, met dienbladen vol champagne loopt of jongleert met een imposante hoeveelheid frikandellen: in de horeca werken gaat het allemaal om klantvriendelijkheid. Een stukkie service naar de mensen toe. Lees hier meer over onze favoriete klantvriendelijke zaken van Amsterdam.

De afwisseling is fantastisch

Iedereen die werkt in de horecabranche zal toegeven: geen dag is het hetzelfde. Als je graag 's ochtends op precies dezelfde tijd opstaat, hetzelfde ontbijtje pakt en vervolgens jezelf in een of ander strak pak hangt, is de horeca dus waarschijnlijk niets voor jou. Werken in de horeca zorgt voor veel afwisseling. Niet alleen qua uren en dagdelen die je werkt, maar ook in de werkzaamheden die je in die uren doet.

Je bent gelukkiger dan je vrienden

Toegegeven: dat jij aan het werk bent terwijl je vrienden aan het eten, drinken en feesten zijn is verre van ideaal (behalve voor je portemonnee). In de top 10 van ‘Gelukkigste industrieën’ ter wereld scoort de horeca als zesde. Je bent enthousiast over je werk en projecten, je voelt je gewaardeerd wat betreft werkzaamheden en je werkt samen met geweldige mensen. Oh, en je komt ons natuurlijk regelmatig tegen. Ook leuk.

Je krijgt snel verantwoordelijkheden

Niks zo leerzaam als het hebben van verantwoordelijkheden. In de horeca wordt hard werken (snel) beloond. Binnen no-time leer je vaardigheden waar je, ongeacht de rest van je carrière, voor altijd profijt van hebt. Denk aan communicatie, geldzaken, creativiteit, samenwerken en sales. Want die up-sell, die zit natuurlijk wel snor.

Het maakt niet uit of je pil­sjes tapt of jon­gleert met een imposante hoeveel­heid frikan­dellen: in de hore­ca werken gaat het alle­maal om klantvriendelijkheid.”

Het moge duidelijk zijn: wij vinden werken in de horeca elke dag een feestje. Om daad bij woord te voegen gaan we de komende periode interviews houden met inspirerende horeca-ondernemers met een focus op klantvriendelijkheid en service. Niet alleen hier op cityguys.nl, maar ook in onze podcast. De Cityguys Podcast volg je op Spotify.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland. Cityguys is hiervoor betaald. De voorbeelden, interviews en genoemde merken en locaties zijn gekozen door Cityguys.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens