De gemeenteraad van Haarlem heeft op 26 januari 2023 ingestemd met de pilot vrije openingstijden. Dit moet bijdragen aan een meer levendige en diverse nachtcultuur in Haarlem.

Tijdens deze 1,5 jaar durende pilot (1 juni 2023 tot 1 december 2024) kunnen deelnemers zelf de openingstijden bepalen. Hiervoor is wel een ‘exploitatievergunning 24 uur’ nodig.

De gemeente Haarlem bericht dat de vergunningaanvraag voor de pilot zojuist is geopend.

Vanaf 30 maart tot 17 april 2023 kan via deze webpagina een vergunning worden aangevraagd. Bij de aanvraag moeten een ingevuld veiligheidsplan en situatieschets worden toegevoegd. Voor verder informatie kun je terecht op de genoemde webpagina. Mocht je desondanks nog vragen hebben, dan kun je terecht op drankenhoreca@haarlem.nl.

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk (horeca)ondernemers op de hoogte zijn van de mogelijkheid om deel te nemen aan de pilot. Voel je zich dus vrij om dit bericht te delen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens