De verruiming van de terrassen in de gemeente Bergen is toegezegd tot 20 oktober. Wil je na deze datum ook graag gebruik blijven maken van dit extra terras op gemeentegrond of grond van de buren dan kan je dit kenbaar maken door vóór 1 oktober een email te sturen naar juliosteenis@hotmail.com. Jules zorgt er voor dat er een collectieve aanvraag ingediend wordt bij de gemeente.

Indien je een bestaand terras wilt overkappen dan die je een omgevingsvergunning aan te vragen bij de gemeente. Dit neemt minimaal 6 weken in beslag. In de noodverordening staat dat een terras 3 open zijden dient te hebben.

Wanneer je al een overkapping hebt en een of meer zijden dicht wilt maken dan moet je ook een omgevingsvergunning aanvragen. Er wordt gekeken of het past binnen het bestaande bestemmingsplan. Het dichte terras wordt gezien als een onderdeel van het horecabedrijf, de D&H-vergunning dient dan te worden aangepast want het dichte terrasdeel maakt onderdeel uit van de binnenruimte. Dit is dan geen tijdelijke maar een permanente wijziging.

Een terrasoverkapping op de openbare weg is niet mogelijk. Wel kan er met parasols gewerkt worden.

Voor vragen kan je contact opnemen met Jules Steenis via 06-14125586.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens