Woensdag 20 mei 2020 heeft het kabinet de nieuwe maatregelen bekendgemaakt die vanaf 1 juni a.s. gaan gelden. Vervolgens maakt het kabinet dan een ‘aanwijzingsbesluit’ waarin staat welke bepalingen de veiligheidsregio’s in hun noodverordeningen moeten opnemen. De regels in de noodverordeningen zijn uiteindelijk de regels die gelden. Dat aanwijzingsbesluit van het kabinet is eind van de middag bekendgemaakt.

Aanwijzingsbesluit kabinet

Bekijk hier het aanwijzingsbesluit van het kabinet.

Op pagina 4 van het aanwijzingsbesluit staat de informatie over ‘eet- en drinkgelegenheden’.

De veiligheidsregio’s zijn nu druk bezig om dat aanwijzingsbesluit om te zetten in een nieuwe model-noodverordening. Die wordt aanstaande donderdag verwacht. Omdat het heel kort dag is naar 1 juni toe en jullie zo snel mogelijk moeten weten waar jullie aan toe zijn delen we het aanwijzingsbesluit nu met jullie. Daarmee weten jullie wat de veiligheidsregio’s moeten gaan opschrijven en heb je wat meer tijd om je voor te bereiden. Wel verwachten we dat de regels in de noodverordeningen concreter en duidelijker zijn en ook worden toegelicht zodat je dan nog beter weet waar je aan toe bent.

Protocol Heropening Horeca

Het Protocol Heropening Horeca dat KHN afgelopen vrijdag naar buiten heeft gebracht geeft richtlijnen hoe je binnen je bedrijf invulling kunt geven aan de maatregelen en de 1,5m-regels. Bij het protocol hebben we rekening gehouden met de vorige week aangekondigde maatregelen. Mocht de noodverordening afwijken of anders bepalen, dan geldt de noodverordening.

Opmerkingen en adviezen

Een paar opmerkingen en adviezen voor nu naar aanleiding van het aanwijzingsbesluit:

  • Het aanwijzingsbesluit geeft zeker nog geen 100% duidelijkheid, we hopen dat de nieuwe noodverordeningen meer duidelijkheid gaan verschaffen. KHN zal in ieder geval zijn best doen om zo snel mogelijk zoveel mogelijk duidelijkheid te krijgen en jullie daarover zo snel mogelijk informeren.
  • We raden iedereen die een terras heeft, en open wil gaan op 1 juni om 12.00uur, aan om vooral zo snel mogelijk contact op te nemen met de gemeente (als dat al niet is gebeurd) om met de gemeente te bespreken hoe zij met name met de terrasregels om zullen gaan.

Samen optrekken

We roepen iedereen op zoveel mogelijk samen op te trekken met de gemeente en ook de gasten zoveel mogelijk te betrekken om de heropening van de horeca werkbaar maar tegelijkertijd ook vooral gezellig te laten zijn. Ga niet op zoek naar randjes. Hoe beter we dit samen organiseren hoe sneller verruimingen mogelijk zijn.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens