Ben jij voorbereid op de informatieplicht? Vanwege de informatieplicht moeten bedrijven die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas verbruiken vóór 1 juli 2019 in het eLoket van RVO.nl rapporteren welke energiebesparende maatregelen zij hebben genomen.

Deze maatregelen kun je rapporteren in het eLoket van RVO.nl.

Met de energiescan van Achterhoek Onderneemt Duurzaam (AOD) heb je een goed instrument in handen om deze rapportage op een goede en snelle manier te kunnen invullen. Mis het niet en maak er snel gebruik van zolang de scans nog kosteloos beschikbaar zijn.

Een scan maakt het je makkelijker
Via Achterhoek Onderneemt Duurzaam kun je gebruik maken van een kosteloze scan, waarmee de energiebesparende maatregelen die in jouw bedrijf mogelijk zijn in beeld brengt. De scan geeft handvatten om de rapportage voor de informatieplicht in te kunnen vullen. Bovendien krijg je inzicht in mogelijke maatregelen voor jouw eigen situatie. En het is een makkelijke manier om te zien dat je meer winst kunt maken en onnodige uitgaven kunt voorkomen.

Kosteloze energiescans, zo lang de voorraad strekt
Iedere gemeente heeft een maximaal aantal scans beschikbaar gesteld voor 2019, de scan is immers de eerste stap naar duurzaam ondernemen. Aanmelden voor een scan kan via info@owin.nl.

Stappenplan informatieplicht
Welke stappen moet je doorlopen om aan de wettelijke verplichtingen te voldoen? Je leest het hier.

Al een scan gehad?
Als je al een scan hebt gehad via Achterhoek Onderneemt Duurzaam, kunnen wij het jou een stuk gemakkelijker maken om de rapportage bij RVO in te vullen. Bekijk op deze site wat de mogelijkheden zijn!

Voor ondernemers, door ondernemers
Achterhoek Onderneemt Duurzaam is het initiatief van de Samenwerkende Industriële Kringen Achterhoek, in samenwerking met de lokale ondernemersverenigingen, gemeenten, provincie Gelderland, VNO NCW en Omgevingsdienst Achterhoek. Voor meer informatie, kijk hier.

Gerelateerde standpunten

Lees meer

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens