Na een avondje uit, een voorstelling of concert in de late avonduren is het niet altijd mogelijk met het openbaar vervoer naar huis te gaan. Of je moet snel weg om de laatste bus of trein nog te kunnen halen.

De avond echt afmaken door onder het genot van een hapje en een drankje in de horeca gezellig na te praten is er dan niet bij. Ook zijn er reizigers die kiezen voor de auto omdat ze niet op de hoogte zijn van de mogelijkheden van het openbaar vervoer. En dat terwijl het gebruik van het openbaar vervoer ook nog eens veiliger is dan het gebruik van auto, fiets of scooter.

OV-reismogelijkheden breder bekendmaken
Vertegenwoordigers van OV-reizigers en van de cultuur- en horecasector, willen zich inzetten om theater- en concertbezoekers en uitgaanspubliek de gelegenheid te bieden om ook later op de avond met het openbaar vervoer naar huis te gaan. Zij willen uitgaansgelegenheden per OV bereikbaar maken voor een groter publiek en gasten en bezoekers latere reismogelijkheden naar huis bieden. Zij willen verder bestaande OV-reismogelijkheden breder bekendmaken en samen met OV-bedrijven werken aan aantrekkelijke aanbiedingen. Dit draagt bij aan de bereikbaarheid en toegankelijkheid van de cultuursector, versterking van de uitgaanssector, verduurzaming van de mobiliteit, verbeteren van de leefbaarheid in binnensteden en het vergroten van de verkeersveiligheid. Het OV moet een aantrekkelijke afsluiting zijn van een gezellige uitgaansavond. Met dit bidbook doen zij een aantal concrete voorstellen om dit te bereiken. Het OV moet beschikbaar, betaalbaar en bekend zijn bij het publiek. Zij nodigen overheden en vervoerders uit om de voorstellen uit dit bidbook samen met hen verder uit te werken.

Beschikbaar
Bezoekers van podia en horeca moeten tot na sluitingstijd thuis kunnen komen met het OV. Maak daarom het aanbod passend bij het publiek en het tijdstip. Bied een dienstregeling op maat aan. Aandacht voor sociale veiligheid is daarbij belangrijk.
Vervoerders kunnen zelf het aanbod uitbreiden. Wij vragen daarnaast concessieverleners scherpere eisen te stellen aan het aanbod in de late uurtjes.
1. Laatste verbinding later
2. Nachtnetbussen tot in de haarvaten
3. Nachtbus dichter bij de voordeur
4. NS Nachtnet in weekend uitbreiden
5. Uitgaanstreinen
6. Nachtbussen ook op donderdag
7. Combi-tickets cultuursector.
8. Geen toeslagen maar groepstickets
9. Promoot het nachtaanbod als vervoerders samen
10. Ontzorgen voor reisinformatie
11. Beeldschermen met actuele reisinfo

Lees hier de uitgebreide folder 'Met het OV kom je thuis!' en hier over 'Handtekeningen aangeboden voor meer nacht-ov'.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens