De gemeente Zundert heeft het bestuur van KHN Zundert-Rijsbergen gevraagd onderstaand persbericht met jou als KHN lid te delen.

Aan alle supermarkten, horecabedrijven en sportkantines in de gemeente Zundert

Beste meneer, mevrouw,

U ontvangt deze brief omdat u alcohol verkoopt. Vele verkooppunten zetten zich de afgelopen jaren in voor de norm NIX18. Om deze norm extra aandacht te geven, organiseert NIX18 de actie 'NIXzonderID'. In deze brief leest u hierover meer informatie.

'NIXzonderID' is van 11 tot en met 30 september.
Doel van deze actie is om jongeren aan te moedigen hun ID te tonen bij het kopen van alcohol. Ook zet de actie in op het hanteren van de leeftijdsgrens door verkopers.

U kunt helpen om 'NIXzonderID' onder de aandacht te brengen:

  • In deze toolkit zitten allerlei materialen die u kunt bestellen: www.trimbos.nl/aanbod/nix18voorprofs/too1kit/nixzonderid. Maak vooral gebruik van deze toolkit, de materialen hierin zijn gratis.
  • Ook helpt het als u uw personeel of barvrijwilligers nog een keer uitlegt hoe iemand een ID op een goede manier controleert. Daarnaast is het belangrijk dat uw personeel weet wie hun kan helpen als er bij de verkoop toch een probleem ontstaat.
  • Speel de NIX Challenge met uw personeel of barvrijwilligers. Dit is een interactief spel waarbij u van zoveel mogelijk mensen de leeftijd goed moeten inschatten. Kijk voor dit spel op: www.nixchallenge.nl.
  • Heeft uw een intern (personeel)blad? Breng dan 'NIXzonderID' hierin vooral onder de aandacht

Wij hopen dat u meedoet aan de 'NIXzonderID' actie. Want NIX18: dat doen we samen!

Bel of mail gerust als u nog vragen heeft
Ons telefoonnummer is 076-599 56 00. U bereikt ons van maandag tot en met donderdag tussen 8.00 en 17.00 uur en op vrijdag tussen 8.00 en 12.30 uur. Mailen kan ook naar de heer R. van der Lugt, projectleider alcoholpreventie. Hij is te bereiken via e-mail: r.van.der.luqt@zundert.nl.

Met vriendelijke groet,
de burgemeester van de gemeente Zundert,


J.G.P. Vermue

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens