Volgende stap wordt genomen in de Schiphol Hotel Shuttle

Op donderdag 30 november vond het hoteloverleg van KHN Haarlemmermeer plaats bij Steigenberger Airport hotel Amsterdam. EVConsult/Inno-V presenteerden het resultaat van de onderzoeksfase naar de haalbaarheid van een Schiphol hotel shuttle. Daarnaast heeft Haarlemmermeer Marketing gevraagd naar input voor het toerismecongres op 15 februari en hebben Supper en Invineo een presentatie gegeven over hun innoverende producten.

Schiphol hotel shuttle vanaf 2027
Voor het Steigenberger Airport Hotel Amsterdam stond een shuttlebus geparkeerd die de hoteliers konden bekijken. Connexxion heeft uitgelegd waar een dergelijke bus aan moet voldoen en waarmee rekening gehouden moet worden.

De afgelopen 6 maanden is gewerkt aan een onderzoek om de haalbaarheid van het Schiphol Hotel Shuttle (SHS) te bepalen. In deze tweede fase zijn zaken onderzocht op het gebied van vervoerkunde (buslijnen), materiaal en duurzaamheid (soort bussen), klanteninterface (hoe gaan we communiceren met de klant), finance (wat gaat het kosten en welk aandeel moet de passagier bijdragen) en governance (welke organisatiestructuur). Uit het onderzoek blijkt dat het haalbaar is het project Schiphol hotel shuttle uit te voeren en zijn 3 varianten doorgerekend. De volgende stap is dat de hotels moeten besluiten voor welke variant gekozen wordt. Als alles voortvarend verloopt en rekening houdend met de contracten die opgezegd moeten worden, zal de SHS in Q1 2027 gaan rijden. De complete presentatie van het shuttle project kun je hier vinden.

Streekproducten
Tijdens de koffiepauze kregen we koffie van De Lekkerste Koffieboon en Haarlemmermeertjes (koekjes) van Patisserie Rogier, die graag de hotels een aanbieding doen voor het gebruik van deze streekproducten.

Toerismecongres 15 februari
Vervolgens gaf Berber Stellingwerf van Visit Haarlemmermeer meer informatie over waar ze mee bezig zijn en vroeg input voor de organisatie van het toerismecongres op 15 februari 2024. Het wordt een hands-on congres in samenwerking met Event Park Amsterdam en KHN Haarlemmermeer.

Overig nieuws

  • Benno Dijkman was namens Novacollege aanwezig en de school is buitengewoon lid geworden van KHN Haarlemmermeer om de connectie tussen scholen en het bedrijfsleven te vergroten.
  • We sturen een planning door voor 2024 voor het hoteloverleg zullen daar telkens een actueel en interessant onderwerp aan binden.
  • De CAO onderhandelingen waren tijdens het overleg nog gaande. Een dag later werd het onderhandelingsresultaat bekend, lees het hier.

Supper heeft een presentatie gegeven over het concept van de hoogwaardige bevroren maaltijden die uit een speciale magnetron vanuit Supper kunnen worden bereid.

Invineo presenteert een wijndispenser die zorgt voor vele voordelen: goede wijn uit een verplaatsbare dispenser, geen afval, afgemeten glazen, eenvoudig gebruik. Zie hier de introductievideo en digitale brochure (SUPPERMagazine.pdf).

Tijdens de borrel in de Sportsbar heeft iedereen kunnen proeven van de maaltijden van Supper, de wijn van Invineo en de heerlijke hapjes van Steigenberger Airport Hotel Amsterdam. We bedanken Erwin Bruyn voor de gastvrijheid.

Mochten er vragen zijn naar aanleiding van bovenstaande of punten die je op een volgend overleg wilt bespreken, vernemen we het graag via haarlemmermeer@khn.nl.

Graag tot op het volgende overleg in maart 2024!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens