Toen wij eind 2019 proostten op een succesvol 2020 hadden we niet kunnen vermoeden je onder de huidige omstandigheden te schrijven.

Naast dat ook wij met onze bedrijven zo goed mogelijk door deze crisis proberen te koersen hebben wij ook actief ingezet op gesprekken met de gemeente. In deze gesprekken hebben we de noodzaak van gemeentelijke steunmaatregelen voor onze branche onderstreept. Resultaat van deze inzet kan je zien in het uitstellen, afstellen of verlagen van lokale belastingen zoals precario, maar ook de uitbreidingsmogelijkheid van terrassen en inzet op veilige routing in de stadscentra. Ook hebben we, vlak voor publicatie, in de toekomstige horecanota de mogelijke gevolgen van deze crisis voor onze horeca weten op te nemen.

Hoewel de gemeente in principe welwillend is heeft dit alles gepaard moeten gaan met veel inzet van onze kant. En daar gaan we mee door!

Tegelijkertijd hebben wij als bestuur de originele begroting tegen het licht gehouden. Waar wij eind vorig jaar hebben besloten de individuele projectbijdrage te houden op €40 stellen wij nu vast dat veel ondernemers elke vorm van lastenverlichting goed kunnen gebruiken. We hebben als bestuur dan ook enkele zaken afgelast of uitgesteld en maken wij aanspraak op onze reserves. Hierdoor kunnen wij, met passen en meten, de afdelingsbijdrage verlagen naar €25.

In de komende ALV geven we, desgevraagd, graag toelichting op dit besluit.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens