Gedurende 11 dagen, van 22 juli tot 3 augustus 2022 wordt grote verkeershinder verwacht aan de zuidkant van Amsterdam. In deze 11 dagen zijn de A4 en A10 Zuid dicht in één rijrichting.

De A4 en de A10 Zuid richting Hengelo (A1) en Utrecht (A2) zijn afgesloten vanaf knooppunt Badhoevedorp tot oprit S109 RAI. De afsluiting start op vrijdag 22 juli (22:00 uur) en eindigt op woensdag 3 augustus (05:00 uur). Verkeer wordt omgeleid via de A9 en A5.

Hinder

Hoewel de afsluiting plaatsvindt in een periode dat er doorgaans minder verkeer is, moeten automobilisten rekening houden met een forse extra reistijd die kan oplopen tot een uur. Station Amsterdam Zuid blijft bereikbaar per trein maar met een aangepaste dienstregeling. De metro’s en bussen rijden tijdens deze 11-daagse periode wel gewoon.

Hoe te reizen?

In aanloop naar en tijdens de werkzaamheden kan men via askandgo.nl een persoonlijk reisadvies vragen aan een medewerker van Ask&Go. Verwacht je bijvoorbeeld bezoekers of een levering van buiten Amsterdam? Dan kun je tijdens de werkzaamheden – en ook nu al – Ask&Go vragen of je hinder kunt verwachten. De medewerker die de vraag beantwoordt is goed op de hoogte van actuele afsluitingen en alternatieven. Je krijgt routelinks meegestuurd voor navigatie-apps zoals Google Maps. Ask&Go is er voor iedereen met een reisvraag, ongeacht het vervoermiddel. Je kunt u vraag stellen via de website of via Whatsapp.

Zuidasdok

Ter hoogte van station Amsterdam Zuid wordt tijdelijk de snelweg verwijderd in één richting en een deel van het treinspoor om de fundering te maken voor een tweede stationspassage. De werkzaamheden maken onderdeel uit van Zuidasdok, waarbij de A10 Zuid wordt verbreed en ondertunneld en station Amsterdam Zuid compleet vernieuwd. Dit station is na de vernieuwing, in reizigersaantallen, vergelijkbaar met station Amsterdam Centraal.
Heb je vragen over dit bericht dan kun je dag en nacht contact opnemen met het Informatiecentrum Zuidas: 0800 5065, contact@zuidas.nl.

Bron: gemeente Amsterdam

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens