Op basis van uitdagingen en toenemend autoverkeer start de gemeente een onderzoek door na te gaan wat er gebeurt als de Weesperstraat voor autoverkeer wordt afgesloten gedurende 6 weken.

Als bedrijfsleven maken we ons grote zorgen en verwachten chaos. Ondanks dat dit al langer is aangekondigd komt het toch als een verrassing dat dit onderzoek doorgaat. Het complete Georganiseerde Bedrijfsleven Amsterdam en allerlei partners die hiermee van doen hebben, hebben de gemeente afgeraden om het onderzoek op deze manier door te zetten. Ook op 14 juni zal er nog een gesprek met verantwoordelijke wethouders plaatsvinden vanuit KHN, MKB Amsterdam, Vereniging Amsterdam Centrum en Oram.

Nu rest ons niets anders dan goed te informeren over de nieuwe, naar we hopen tijdelijke situatie. Instrueer leveranciers en gasten waar mogelijk tijdig.

Wat er gaat gebeuren

Ze sluiten met slagbomen de Weesperstraat af voor doorgaand autoverkeer van 12 juni tot en met 23 juli tussen 06.00 en 23.00 uur. 's Nachts staan de slagbomen open. In 6 weken kijken we wat de effecten zijn van een tijdelijke afsluiting van de Weesperstraat op het verkeer, de veiligheid en de leefbaarheid in het gebied.

De afsluiting met slagbomen ligt tussen de Nieuwe Herengracht en de Nieuwe Keizersgracht. Er zijn ook afsluitingen op de Anne Frankstraat bij de Latjesbrug, de Hoogte Kadijk en de Kattenburgergracht ter hoogte van het Kattenburgerplein. Dit doen we om sluipverkeer door de omringende woonwijken te voorkomen.

Wanneer

Van 12 juni tot en met 23 juli tussen 06.00 en 23.00 uur.

Bereikbaarheid en gevolgen voor verkeer

Afsluiting Weesperstraat bij Nieuwe Herengracht en de Nieuwe Keizersgracht.
Auto's richting het noorden en de IJtunnel rijden ter hoogte van het Rhijnspoorplein via de Mauritskade en de Piet Heintunnel om naar de A10. Vervolgens via de Zeeburgertunnel naar Noord.
Auto's richting het zuiden op de Valkenburgerstraat kunnen ter hoogte van de Nieuwe Herengracht draaien en via de Kattenburgerstraat en de Piet Heinkade en Piet Heintunnel naar de A10 rijden.

Zie ook

Stadhouderskade

Daarnaast is er in deze periode een deel van de Stadhouderskade niet toegankelijk. Het deel tussen de Amstel richting Heineken Experience.

Gedurende de periode van afsluiting zijn er monitor momenten. Hiervoor kun je je aanmelden. Er wordt op vier momenten tijdens de pilot een vragenlijst gestuurd die meegenomen wordt in de evaluatie. Aanmelding hiervoor kan via www.uwmeningtelt.nu/pilotweesperstraat.

Via deze QR-code kunnen gasten van hotels een reactie geven en vinden ze ook de informatie over de pilot. Dit is in het Engels. Verzoek zoveel mogelijk gasten hierop te reageren.