Er zijn mensen die gemotiveerd zijn om (meer) te werken, maar om verschillende redenen moeite hebben om aan een baan te komen. Traditionele sollicitatieprocedures kunnen voor hen een drempel vormen.

Werkervaring, discriminatie, privésituaties, taalbarrières, fysieke beperkingen, zelfvertrouwen of sociaal-maatschappelijke uitdagingen beperken werkzoekenden om de arbeidsmarkt op te komen. Vaak worden zij uitgesloten in traditionele wervingsmethodes en is daardoor de drempel voor hen te hoog om de stap richting werk te nemen of gewoonweg geen kans te krijgen.

Wat is Open Hiring?
Open Hiring (OH) is een innovatieve en inclusieve arbeidsmarktbenadering waarbij werkzoekenden zonder sollicitatieprocedure direct aan de slag kunnen bij werkgevers. Hierbij wordt er geen gebruik gemaakt van selectieprocessen zoals CV-screening, motivatiebrieven en/of sollicitatiegesprekken, maar stelt de werkgever minimale functie-eisen op waaraan een nieuwe medewerker moet voldoen. Past de werkzoekende op deze minimale eisen, dan kan de werkzoekende beginnen als nieuwe medewerker van het bedrijf. Recente ervaringen laten ons zien dat het zeer geslaagd kan zijn voor zowel werkgever als werknemer.

OH biedt de mogelijkheid om deze groep werkzoekenden een eerlijke kans te geven op de arbeidsmarkt en we doen dan ook een oproep aan alle werkgevers om dit instrument eens te proberen en in te zetten. Het biedt werkgevers de mogelijkheid om anders naar werving te kijken. Door OH in te zetten kan de mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt verminderd worden, kan sociaal-maatschappelijke inclusie en het onbenut arbeidspotentieel beter benut worden.

Vrijblijvende ondersteuning van professionals
Heb je interesse om OH in te zetten voor jouw bedrijf en wil je daarbij begeleiding dan kan dat.

Het werkgeverservicepunt en Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam helpen je daar graag bij. Stuur een mail naar open.hiring@amsterdam.nl of bel 0800 525 25 25 voor het maken van een afspraak met een van de adviseurs voor een vrijblijvend gesprek. Er zijn geen kosten aan verbonden. Bekijk hier ook de factsheet.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens