Meer dan 7000 gratis licenties voor online leren zijn er in de afgelopen week afgenomen bij KHN en Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH). De impact van de recente sluiting van eet- en drinkgelegenheden is groot; van de 466.000 medewerkers zit een groot gedeelte nu thuis. Daarom maakten SVH en KHN vorige week bekend dat zij horecamedewerkers de komende maand gratis e-learning modules aanbieden, zodat zij deze tijd kunnen gebruiken om hun kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen.

Door het vergroten van hun vakbekwaamheid, zijn horecamedewerkers straks weer goed voorbereid op het moment dat de horeca weer open gaat.

Leven Lang Ontwikkelen juist nu belangrijk

SVH en KHN slaan ook in deze onzekere tijd de handen ineen en nemen gezamenlijk hun verantwoordelijkheid voor de mooiste branche die er is. De horeca heeft NU steun nodig. Zeker met de klappen die opgevangen moeten door de sluiting van horecabedrijven waardoor personeel niet inzetbaar is. Daarom stellen KHN en SVH voor de keuken, bediening en fastservice de licenties gedurende een maand gratis voor alle werkenden in de horeca beschikbaar. Ontwikkeling van talent en vakbekwaamheid is van belang om straks weer een goede start te maken zodra het sociale leven weer op gang komt. De eerste reacties zijn enorm positief en van dit krachtige initiatief wordt al volop gebruikgemaakt. Na één week zijn er al 7000 licenties afgenomen. Koploper is op dit moment de licentie voor (zelfstandig werkend) gastheer/-vrouw. Hiervan zijn de afgelopen week 2.111 licenties afgenomen.

Exclusief voor KHN-leden en medewerkers van leden

In het kader van ‘Leven Lang Ontwikkelen’ biedt KHN in samenwerking met SVH sinds januari 2020 online modules aan, exclusief voor leden van KHN: www.khn.nl/elearning. Naast de gratis licenties die nu beschikbaar worden gesteld voor alle werkenden in de horeca, worden daar speciaal voor KHN-leden en hun medewerkers de licenties voor personeelszaken, financiële zaken en leidinggevende bediening aan toegevoegd.

'Ondernemers en werkenden in de horeca kijken vooruit'

KHN-voorzitter, Robèr Willemsen: "Uit het nu al grote aantal deelnemers blijkt dat de horeca niet bij de pakken neerzit. Dit zijn voor ons hele zware tijden, maar toch kijken ondernemers en werkenden in de horeca vooruit. Zowel horecaondernemers als hun medewerkers gebruiken deze tijd om straks onze gasten weer vol passie en enthousiasme van dienst te kunnen zijn! Dat stemt mij hoopvol voor de toekomst!"

Koers houden

Ricardo Eshuis, directeur SVH: “De gratis licenties die via #stayhomehospitalityacademy en khn.nl/elearning zijn af te nemen, zijn een kleine positieve bijdrage in de grote crisis die ons allen raakt. Het is typisch de horecamentaliteit dat velen nu over de horizon proberen te kijken en zich voorbereiden op de situatie van straks. Op zee kun je niet schuilen voor de storm, maar je kunt wel met z’n allen koers houden. Ook de horecaopleidingen maken goed gebruik van het aanbod van SVH om afstandsleren te ondersteunen. We moeten hier met elkaar doorheen.”

Hoe werkt het e-learning platform?

Horecaondernemers en -medewerkers die meer willen weten over de werking van het e-learning platform kunnen hier de webinar met uitleg terugkijken. De licenties zijn ten minste tot 18 april gratis beschikbaar. Het gratis aanbod voor leden van KHN is beschikbaar via khn.nl/elearning.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens